به گزارش ایلنا، سمیه رفیعی نایب رییس مجمع محیط زیست و توسعه آسیا پاسفیک در جلسه کمیته توسعه پایدار یکصد و چهل و هفتمین اجلاس اتحادیه بین‌المجالس جهان (IPU) با اشاره به موضوعات توسعه پایدار و محیط زیست، بیان کرد: اتحادیه بین‌المجالس جهان حتما باید در حوزه تغییر اقلیم به غیر از بیانیه‌ها، نقش و اقدام موثری داشته باشد.تحریم‌های اقتصادی، یکجانبه‌گرایی و رفتارهای مبتنی بر سیاست همگی در مسیر رشد و توسعه پایدار اختلال ایجاد می‌کند.

وی اظهار کرد: برای موثرتر شدن نقش اتحادیه بین‌المجالس جهان (IPU) در مقابله با تغییرات اقلیمی چند ماه قبل با دبیرکل اجرایی کاپ مذاکره داشتیم و آنها چهار محور انرژی و استفاده از انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر، تامین هزینه‌های مالی برنامه‌های حفظ محیط زیست، نقش تغییرات اقلیم بر زندگی مردم و فراگیری و حضور حداکثری زنان و جوانان را برای کاپ ۲۸ مدنظر داشتند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: برگزاری کاپ ۲۸ در امارات متحده عربی موقعیت مهمی است که می‌تواند فرصت‌های متنوع و مسیرهای متفاوتی برای رسیدن به انرژی‌های پاک را خصوصا برای کشورهایی که اقتصادشان مبتنی بر منابع سوخت‌های فسیلی است مورد توجه قرار دهد.

وی تاکید کرد: عمده توجه در حوزه تغییرات اقلیمی بر کشورهای تولیدکننده سوخت‌های فسیلی متمرکز است. در حالی که کشورهای مصرف کننده سوخت‌های فسیلی عمدتا نقش بیشتری در انتشار کربن دارند که در این زمینه نیازمند یک ارزیابی منصفانه و غیرجانبدارانه جهانی هستیم. باید تیمی از ارزیابان متخصص محیط زیست و تغییرات اقلیمی نقش مصرف‌کنندگان بیشتر سوخت‌های فسیلی خصوصا نقش کمپانی‌های بزرگ مصرف کننده انرژی که در حمایت از انتقال انرژی سبز و پایدار یا اقدام موثری نکردند یا به صورت انتخابی اقدام کردند را ارزیابی کنند.

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس، تصریح کرد: قطعا پیچیدن نسخه واحد در تغییرات اقلیمی برای عمل کل کشورها در این حوزه حتما پاسخگو نیست و محکوم به شکست است. در مجلس ایران پیشنهادی برای عملیاتی شدن و موثر شدن تصمیمات پارلمان‌ها در حوزه تغییرات اقلیمی ارایه کردیم که بر این اساس آژانس منطقه‌ای پارلمانی تغییرات اقلیمی داشته باشیم که این طرح مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: هدف از این پیشنهاد تدوین قوانین و حسابرسی مشترک در حوزه تغییرات اقلیمی است تا در کنار آنها پیگیری‌ های مشترکی برای تحقق اهداف این حوزه انجام شود تا بتوانیم یک برنامه عمل هماهنگ با کشورها در این حوزه داشته باشیم، البته توان و اولویت مختلف کشورها هم باید مدنظر قرار گیرد.

وی افزود: این طرح را به برگزارکنندگان کاپ ۲۸ ارایه کردیم اعلام امادگی کردیم که مجلس ایران به صورت یک کارگاه مشترک با اتحادیه بین‌المجالس جهان (IPU) این پیشنهاد را در کاپ ۲۸ برگزار کند. نابودی محیط زیست در جنگ‌ها بر اثر زیاده‌خواهی برخی دولت ها رخ می‌دهد مانند موردی که در غزه مشاهده می‌کنیم. همین که کودکان کشته می‌شوند بسیار دردناک است اما موضوع مغفول مانده که این روزها به آن توجهی نمی‌شود تخریب سرزمین است و کره زمین است.

وی افزود: این روزها شاهدیم که رژیم صهیونیستی ناجوانمردانه از بمب‌های فسفری استفاده می‌کند که این امر علاوه بر نسل کشی موجب نابودی سرزمین می‌شود که این اقدام مغایر تمامی اهداف توسعه پایدار، مقابله با تغییرات اقلیمی و سایر کنوانسیون‌های مرتبط جهانی است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: از کمیسیون توسعه پایدار اتحادیه بین‌المجالس جهان (IPU) انتظار می رود در قطعنامه پایانی خود حتما به تخریب سرزمین توسط رژیم صهیونیستی واکنش نشان دهد؛ چرا که زمین مادر ماست و نگهداری از آن بر عهده همه است. نباید یک رژیم بر اساس اهداف زیاده‌خواهانه و اهداف انحصارطلبانه خود هم موجب مرگ و میر مردم و هم نابودی سرزمین شود.

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس ایران در ادامه با نشان دادن تصاویری از  کودکان فلسطینی که در حال جمع آوری زباله بودند گفت: این کودکان برای زمین احترام قائل بودند اما با اقدام رژیم صهیونیستی تنها چند دقیقه بعد خودشان روی زمین نبودند و به شهادت رسیدند.

در پایان این سخنرانی نمایندگان برخی کشورهای اسلامی در ضمن تشکر از رفیعی اعلام کردند که نگاه ایشان به جنگ رژیم صهیونیستی تا کنون مورد توجه نبوده است.

source

توسط mohtavaclick.ir