یک تیم بین‌المللی از محققان، حرکاتی را که معمولاً هر روز انجام می‌دهیم رتبه‌بندی کرده‌اند تا ببینند کدام‌یک برای قلب مفید است. نکته قابل‌توجه این است که تقریباً هر فعالیتی بهتر از نشستن طولانی‌مدت است. براساس این مطالعه، حتی تغییرات کوچک در فعالیت‌های روزمره می‌تواند باعث بهبود سلامت قلب و عروق شود.

براساس مقاله منتشرشده در European Heart Journal، تغییرات کوچک در نحوه حرکت فرد می‌تواند تأثیر مثبتی بر سلامت قلب او داشته باشد، البته میزان شدت این حرکت نیز اهمیت دارد. سودمندترین تغییری که می‌توان انجام داد این است که به‌جای نشستن، هر فعالیت یا تحرک متوسط یا شدید دیگر انجام داد؛ این فعالیت می‌تواند دویدن، پیاده‌روی سریع یا بالارفتن از پله باشد. اساساً هر فعالیتی که ضربان قلب را بالا می‌برد و باعث تسریع تنفس حتی برای یک یا دو دقیقه می‌شود باعث بهبودی عملکرد قلب خواهد شد.

سلامتی قلب شما در گرو فعالیت‌های کوچک روزانه است

بیماری‌های قلبی-عروقی درحال‌حاضر قاتل شماره یک انسان هستند و سالانه حدود 18 میلیون نفر جان خود را در اثر حملات قلبی، سکته مغزی و سایر بیماری‌های مربوط به قلب و عروق از دست می‌دهند. اگرچه برخی از افراد مستعد ابتلا به بیماری‌های نامطلوب هستند، اما سبک زندگی مدرن در سراسر جهان مطمئناً کار قلب را دشوارتر کرده است؛ عدم تحرک بدنی، رژیم غذایی نامناسب، مصرف دخانیات و الکل از عوامل خطرناک هستند.

برای درک بهتر رابطه بین انواع مختلف حرکات با سلامتی قلب، محققان روی بیش از 150 هزار شرکت‌کننده آزمایشاتی انجام دادند. در این پژوهش تأثیر عدم تحرک، ایستادن، فعالیت سبک و نسبتاً شدید و خوابیدن بر سلامت قلب مورد مطالعه قرار گرفت. همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، نشستن در تمام طول روز عملاً بدترین کاری است که بر سلامت قلبی-عروقی تأثیر منفی دارد. شاخص‌هایی مثل BMI (شاخص توده بدنی)، کلسترول و هموگلوبین گلیکوزیله که نشانگر دیابت نوع 2 است در حالت نشستن میزان ناسالمی را نشان می‌دهند.

بااین‌حال، برای بهبود این وضعیت به فعالیت‌های دشواری نیاز نیست. به عنوان مثال، اگر شما یک زن 54 ساله با BMI حدود 27 باشید، با تعویض صندلی اداره به یک میز ایستاده و ایستادن به مدت فقط نیم ساعت در روز BMI شما 2.4 درصد کاهش می‌یابد. همچنین تنظیم زمان خواب می‌تواند خطرات حملات قلبی را کاهش دهد.

source

توسط mohtavaclick.ir