تولید محتوا
براساس نمودارهای منتشرشده در پلتفرم ماستودون، اپل تا سال ۲۰۱۱، همان سالی که تیم کوک مدیرعامل شد، بهطور مرتب رم پایهی مکهایش را افزایش میداد.
نمودارها نشان میدهند که اپل تمایل داشت رم پایهی مکها را هر دو سال یا بیشتر افزایش دهد؛ اما این روند از زمانی که تیم کوک شرکت را از استیو جابز تحویل گرفت، پایان یافت.
تا سال ۱۹۸۶، زمان عرضهی مک پلاس، رم افزایش داده میشد؛ اما بین سالهای ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۰ تمام تمرکز بر کاهش قیمت پایهی مکها بود. از زمانی که تیم کوک مدیرعامل شد، رم تنها یک واحد افزایش داشته است.
این همبستگی شاید جالب بهنظر برسد؛ اما متغیرهای دیگری مانند روند بازار، پیشرفت و تغییر در فناوری نیز مؤثر هستند.
قبلاً مدلهای مختلف آل این وان اپل هر ۶ سال یکبار ۱۰ برابر افزایش رم داشتند؛ اگر این روند از سال ۲۰۰۶ به بعد که ظرفیت پایه ۵۰۰ مگابایت بود، ادامه مییافت، رم مکهای کنونی به عدد غیرمنطقی ۵۰۰ گیگابایت میرسید؛ بااینحال کامپیوترهای شخصی مصرفی امروزی به چیزی بین ۸ تا ۶۴ گیگابایت رم نیاز دارند.
در چندین سال گذشته کامپیوترها تغییرات زیادی داشتهاند؛ رمها سریعتر شدهاند، هارد دیسکها با SSD جایگزین شدهاند، تراشهها و اجزای آنها کوچکتر و یکپارچهتر شدهاند، اپل دیگر برای تأمین قدرت دستگاههای خود به پردازنده اینتل متکی نیست و در عوض از سیستم-روی-چیپ (SoC) اختصاصی با کارایی بالا استفاده میکند که CPU-ها، GPU-ها و حافظهی یکپارچه را در یک بستهی واحد ترکیب میکند.
اپل با اطمینان ۸ گیگابایت رم در مکها را با ۱۶ گیگابایت رم در کامپیوترهای ویندوزی مقایسه میکند. اپل از سال ۲۰۱۲ آیمک و مک بوک پرو را با ۸ گیگابایت رم عرضه کرده و این موضوع انتقادهای زیادی را بهدنبال داشته است.
استفادهی اپل از رم یکپارچه، دست کاربر را برای ارتقای رم پس از خرید میبندد. از طرفی، کاربران برای تهیهی مدلهایی با رم بیشتر متحمل هزینهی سنگینی میشوند.
source