رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه مطالعات حریم گسلی ۹ شهر در دولت سیزدهم انجام شده که مراحل نهایی برای تصویب و ابلاغ را می‌گذراند، از اتمام بازدیدهای میدانی مطالعات حریم گسلی ۲۴ شهر دیگر توسط تیم‌های کارشناسی مرکز تحقیقات خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی بیت‌اللهی ضمن بیان این مطلب به تشریح اقدامات انجام شده مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در شناسایی حریم گسلی شهرها، تدوین دستورالعمل‌های ساخت در این پهنه‌ها و ممنوعیت‌هایی که در این عرصه‌ها مورد تأکید است، پرداخت و گفت: در سنوات گذشته حریم گسلی ۶ شهر تهران، تبریز، مشهد، کرج، زنجان و کرمان شناسایی، مصوب و ابلاغ شد. در سال ۱۴۰۰ نیز دستورالعمل ساخت بر روی حریم گسلی توسط شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ابلاغ شد که بر اساس آن ساخت ساختمان‌های عمومی همچون بیمارستان‌ها و مدارس در این پهنه‌ها ممنوع شد.

بیت‌اللهی توضیح داد: بر اساس دستورالعمل ساخت بر روی حریم گسلی ساخت ساختمان‌های مسکونی با ضوابطی در این پهنه‌ها مجاز است، به این شرط که میزان مخاطرات را به کمترین سطح خود کاهش دهد. از جمله مهم‌ترین این ضوابط شامل کاهش تعداد طبقات و مقاوم‌سازی است.

به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: شناسایی حریم گسلی ۹ شهر اردبیل، لاهیجان، ساری، قائمشهر، گرگان، شیراز، سی‌سخت، بم و ارومیه که در سنوات گذشته مطالعه آنها مصوب شد، در دولت سیزدهم انجام شد که هم اکنون مراحل نهایی را برای تصویب و ابلاغ طی می‌کند.

به گفته رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، شناسایی حریم گسلی ۲۴ شهر دیگر نیز که عمدتاً مراکز استان‌ها هستند نیز در دولت سیزدهم در برنامه قرار گرفت که برخی از این شهرها شامل خوی و دماوند که لرزه‌خیزی بالایی دارند، می‌شود. عمده بازدیدهای میدانی شناسایی حریم گسلی این ۲۴ شهر نیز انجام شده است.

انتهای پیام

source

توسط mohtavaclick.ir