به گزارش آرمان ملی آنلاین ، محمدباقر ملجایی دبیر اجرایی اولین سمینار مزاج شناسی و طب سنتی، اظهار داشت: باید بدانیم طب سنتی نشأت گرفته از دانش و تجربیات گذشتگان است که باید از آن در مسیر درست و نیازسنجی بر اساس علم روز دنیا، استفاده شود. امروزه متأسفانه شاهد هستیم در برخی از زمینهها افرادی حضور دارند که دانش کافی ندارند و با اهداف خاصی در امور پزشکی و سلامت افراد دخالت میکنند.
وی گفت: هدف از برگزاری این رویداد آن است که بتوانیم با زبان ساده از مباحث و مطالبی که از گذشتگان به ما رسیده است بهره ببریم. قطعاً دانستن مباحث ساده و کاربردی برای پیشگیری از بیماری، رعایت بهداشت فردی، درمان عفونتهای سبک میتواند کمک کننده باشد. صد البته که طب سنتی نمیتواند به تنهایی بیماریهای سخت علاج را درمان کند اما میتواند در کاهش عوارض و علائم بیماریها مؤثر باشد.
این متخصص تغذیه با تاکید بر این مهم که مزاج بر اساس طبیعت افراد به ۴ دسته تقسیم میشود، عنوان کرد: مزاج بر اساس فعالیتهای بدنی افراد میتواند متفاوت باشد، در فیزیولوژی افراد ۴ نوع مزاج وجود دارد که شامل سرد و خشک، سرد و تر، گرم و خشک و گرم و تر میشود.
وی ادامه داد: مزاج هر فرد به ژنتیک و فعالیتهای بدنی او بستگی دارد. بسیاری از هورمونها نیز میتوانند باعث تغییر مزاج شوند به عنوان مثال یکی از این هورمونها، هورمون تیروئید است مزاج میتواند باعث تغییر عملکرد هورمون تیروئید شود.
این محقق علوم پزشکی تصریح کرد: مزاج میتواند در طولانی مدت در برخی از واکنشهای بدنی و فعالیتها مؤثر باشد به عنوان مثال افرادی که مزاج سرد و خشک دارند، دچار چاقی و اضافه وزن میشوند، همچنین مزاج میتواند در روند پیری، در سبک زندگی و ابتلاء به بیماریها نقش مؤثری داشته باشد و باید بتوان این رفتارها را شناخت و درمان کرد.
سمینار مزاج شناسی و طب سنتی به همت مرکز آموزش مهارتی و حرفهای علوم پزشکی سفیران دانش و سلامت، دانشگاه آزاد اسلامی تهران و پژوهشکده پیشگامان سلامت و با حضور متخصصین طب سنتی، اساتید دانشگاهی و افراد دانشمند این طب و با هدف بهبود سلامت جامعه، پیشگیری از بیماری و ارتقای دانش افراد، در روز ۸ شهریور ۱۴۰۳ در تهران برگزار میشود.
source