معاون شورای عالی آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه والدین می‌توانند به انتشار تصاویر دانش‌آموزان در فضای مجازی شکایت کنند، گفت: «انتشار هر گونه فیلم و تصویر از دانش‌آموزان که منجر به تحقیر آنها شود، ممنوع شد.»

به گزارش تسنیم، ورود دوربین به کلاس درس و بلاگری توسط برخی معلمان، پدیده جدی قابل تأملی است که به تدریج در حال پررنگ شدن است. آموزش و پرورش ضوابطی را در این حوزه در شورای عالی آموزش‌و‌پرورش تدوین کرده است تا فعالیت معلمان در فضای مجازی را ساماندهی کند.

موسی‌الرضا کفاش، معاون شورای عالی آموزش‌و‌پرورش دراین‌باره گفت: «انتشار تصاویر و فیلم‌های دانش‌‌آموزان توسط برخی معلمان با اعتراضاتی همراه شد به‌ویژه آنکه پخش این فیلم‌ها در برخی موارد منجر به آسیب روحی و روانی به کودکان و نوجوانان شد. بنابراین شورای عالی آموزش و پرورش یک ماده قانونی در این زمینه مصوب کرد تا به‌عنوان قانون به استان‌ها ابلاغ شود.»

او درباره جزئیات این ماده قانونی توضیح داد: «براساس قوانین مصوب از جمله قانون حمایت از اطفال و نوجوانان هیچ نهادی اجازه انتشار تصاویر دانش‌آموزان را بدون اجازه ولی قانونی آنها ندارد. این ماده نیز بر صیانت از حریم خصوصی، حفظ کرامت و شخصیت دانش‌آموزان و پیشگیری از آسیب‌های روحی و روانی آنها تأکید دارد.»

در این ماده واحده با استناد به قوانین بالادستی بر حفظ حریم خصوصی و کرامت دانش‌آموزان، پیشگیری از آسیب‌های روحی و روانی و جلوگیری از استفاده ابزاری، ممنوعیت دریافت هر گونه اطلاعات شخصی و خانوادگی، متون نوشتاری، تصویر، عکس، نماهنگ و فیلم از دانش‌آموزان و انتشار آن در فضای مجازی که به تضعیف حقوق فردی و اجتماعی، تحقیر، تضعیف و تخریب شخصیت آنها منجر شود تأکید دارد.

موسی‌الرضا کفاش، معاون شورای عالی آموزش‌و‌پرورش

با اینکه ورود موبایل به کلاس درس برای دانش‌آموزان ممنوع است، در حال حاصر این ممنوعیت برای معلمان وجود ندارد و باعث شده بعضی «معلم‌بلاگرها» دانش‌آموزان را سوژه‌ی فیلم‌های خود کنند؛ موضوعی که در اغلب موارد به نقص حریم خصوصی کودکان و نوجوانان منجر می‌شود و در سال‌های گذشته نمونه‌های فراوان داشته است.

source

توسط mohtavaclick.ir