سرویس علم و فناوری ایسنا در روز پنجشنبه میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌های فضا، هوش مصنوعی، دانش‌بنیان، علم و فناوری بود.

به گزارش ایسنا، در ادامه این مطلب نگاهی گذرا می‌اندازیم به گزیده‌ای از اخباری که در سرویس علم و فناوری ایسنا در حوزه‌های گوناگون منتشر شده است که مطالعه آنها خالی از لطف نیست. برای مطالعه کامل هر یک از اخبار کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

هوش مصنوعی «اُپن‌ای‌آی» در فریب دادن کاربر مهارت بالایی دارد

شرکت Apollo متوجه شده است که مدل جدید OpenAI-o1 مخاطب را فریب می‌دهد که گاهی اوقات نیز این فریب‌ها بی‌ضرر هستند. در یکی از نمونه‌ها، محققان OpenAI از o1-preview خواستند تا دستور پخت قهوه‌ای را با مراجع آنلاین ارائه کند. زنجیره فکری این مدل (ویژگی‌ای که قرار است شبیه‌سازی تجزیه و تحلیل انسانی را انجام دهد) به طور داخلی اذعان کرد که نمی‌تواند به URL‌ها دسترسی داشته باشد و این درخواست را غیرممکن می‌کند.

گردنبندی که کلمات ناگفته را ترجمه می‌کند

به زودی ممکن است یک دستگاه کمکی قدرتمند جدید برای افرادی که قادر به صحبت کردن نیستند وجود داشته باشد. دانشمندان بریتانیایی دستگاهی ابداع کرده‌اند که کلماتی را که به شکل بی‌صدا با حرکت دهان بیان می‌شود، تشخیص می‌دهد و آن‌ها را به گفتار مصنوعی قابل شنیدن تبدیل می‌کند.

این دستگاه که در دانشگاه کمبریج ساخته شده برای استفاده توسط افرادی در نظر گرفته شده است که به دلیل آسیب، جراحی گلو یا بیماری‌هایی مانند سکته مغزی، فلج مغزی یا بیماری پارکینسون توانایی صحبت کردن را از دست داده‌اند. همچنین می‌توان از آن هنگام صحبت کردن با افراد در محیط‌های پر سر و صدا برای تقویت صدای آنها بدون افزایش صداهای پس‌زمینه استفاده کرد.

نخستین راکتور هسته‌ای نمک مذاب آمریکا در ۳۰ سال گذشته مجوز گرفت

اولین راکتور هسته‌ای نمک گداخته یا مذاب در ۳۰ سال گذشته از آژانس مربوطه در ایالات متحده مجوز دریافت کرد. هدف این فناوری جدید برآورده کردن نیازهای جهانی برای انرژی، ایزوتوپ‌های پزشکی و آب پاک است.

پیشنهادی برای تبدیل شدن ایران به یکی از قطب‌های تولید گازوئیل و سوخت جت در دنیا

به اعتقاد محقق دانشگاه تهران برای سیاستگذاری در حوزه انرژی نیاز داریم که مشخص شود عناصر اقتصادی کشور چیست و کدام یک از این عناصر موجب پایداری ما خواهد شد و کشور آلمان نیز در زمان جنگ اوکراین با ناپایداری بازار انرژی مواجه شد که با اتخاذ دو سیاست مهم توانست از این تنگنا به راحتی عبور کند.

سوپرشارژ کردن سلول‌های بدن به مقابله با سرطان کمک کرد

دانشمندان راهبرد جدیدی برای بهبود ایمنی‌درمانی ارائه کردند که در آن از سلول‌های T سوپر شارژ شده برای از بین بردن تومور استفاده می‌شود.

آن‌ها با افزودن میتوکندری به سیستم درمانی خود، روشی پیشگامانه برای مبارزه با فرسودگی سلول‌های T در درمان سرطان ایجاد کرده‌اند که به طور قابل توجهی فعالیت ضد توموری آن‌ها را افزایش می‌دهد. این روش جدید، که در مدل‌های بالینی اثربخشی آن اثبات شده، با افزایش متابولیسم و عملکرد سلول‌های T، بهبودی قوی نسبت به روش‌های سنتی ارائه می‌کند و به فناوری ایمونوتراپی‌ را به شکل قابل توجهی تغییر می‌دهد.

۸ نکته درباره ماموریت ناسا در اقیانوس سیاره مشتری

اولین فضاپیمای ناسا که به مطالعه دنیای اقیانوسی فراتر از زمین اختصاص دارد، به بررسی قابلیت سکونت قمر یخی «اروپا» خواهد پرداخت. فضاپیمای «اروپا کلیپر»(Europa Clipper) که بزرگ‌ترین فضاپیمای ناسا برای یک ماموریت سیاره‌ای است، ۲.۹ میلیارد کیلومتر را از مرکز فضایی کندی در فلوریدا خواهد پیمود تا به «اروپا» قمر یخی جذاب سیاره مشتری برسد. دوره پرتاب فضاپیما روز پنجشنبه ۱۰ اکتبر آغاز خواهد شد.

کدام‌یک از صنایع بزرگ مشمول قانون اعتبار مالیاتی می شوند؟

بر اساس برنامه اعتبار مالیاتی صنایع بزرگ، شرکت‌هایی که دارای سرمایه ثبتی یک سی‌ام سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی باشند و شرکت هایی با درآمد عملیاتی بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در آخرین اظهارنامه مالیاتی، مشمول حمایت های ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان می‌شوند.

انتهای پیام

source

توسط mohtavaclick.ir