در راستای بهبود گردشگری دسترس پذیر برای همه اقشار جامعه، موزه های کاخ گلستان و ایران باستان برای بازدید نابینایان، مناسب سازی شده اند.

مناسب سازی موزه کاخ گلستان و ایران باستان برای بازدید نابینایان

به‌گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «محمد اسماعیل شیخ قرایی» دبیر میز ملی گردشگری دسترس پذیر با اشاره به اهمیت موضوع گردشگری نابینایان گفت: موزه کاخ گلستان و ایران باستان در این زمینه پیشگام هستند و کار‌های مربوط به برجسته کاری مسیرهای دسترسی و تابلوهای راهنما در آنها انجام شده است و تعدادی وسایل را با نمونه سازی کوچکتر برجسته و با سیستم خط بریل درست کرده اند. 

او افزود: سیستم هوشمند و برجسته سازی این است که فرد نابینا وقتی به آنجا رسید با فشار دادن دکمه‌ها سیستم کامپیوتری اطلاعات را برای او می‌گوید و موزه گلستان و موزه ملی مشغول کار روی این سیستم هستند. همچنین برای ناشنوایان در موزه‌ها هم باید مترجم زبان اشاره حضور داشته باشد.

شیخ قرایی تاکید کرد: مهم‌ترین نیاز نابینایان، مناسب کردن مسیر‌های رفت و آمدشان است، مناسب سازی با موزائیک برجسته که با عصایشان ادامه مسیر را تشخیص دهند.

دبیر میز ملی گردشگری دسترس پذیر گفت: باید از سرویس هوشمند گویا یا خط بریل استفاده کرد که در این بخش هنوز نقص داریم. همچنین در موزه ها و دیگر اماکن گردشگری، لازم است آسانسورها، مسیر‌ها و اعلانات مجهز به خط بریل باشد. یا اینکه سیستم‌ها هوشمند طراحی شوند و زمانی که معلولین به در می‌رسند، اعلام شود که اینجا در است. همه اینها شدنی است به شرطی که بدانیم چه نیازی وجود دارد.

 

روز ۲۴ مهر، روز جهانی نابینایان و عصای سفید نامگذاری شده است که در این روز از دستاورد‌های نابینایان تقدیر می‌شود و به عمومی مردم درباره این قشر از جامعه آموزش‌هایی داده می‌شود.

source

توسط mohtavaclick.ir