نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از تأسیس مدرسه دارالفنون در شهر همدان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری سیناپرس: حمیدرضا حاجیبابایی ظهر دوشنبه 23 مهرماه در حاشیه بازدید از موزه آموزش و پرورش همدان، با اشاره به انجام موافقتنامه با بانک پاسارگاد مبنی بر ایجاد دارالفنون دخترانه و پسرانه در شهر همدان، اظهار کرد: کل ساخت این مدرسه بر عهده بانک پاسارگاد خواهد بود.
وی دارالفنون را نماد آموزش و پرورش رسمی در کشور دانست و تصریح کرد: دانشآموزان این شهر و استان میتوانند با توجه به دیرینه آموزش و پرورش و افتخارات بزرگی که از دارالفنون به این طرف در کشور رقم خورده، با ورود به این مدرسه قدمهای بلندی در همدان که پایتخت تاریخ و تمدن و شهر علم، فرهنگ، تمدن، تاریخ، مجاهدت و ایمان است، بردارند.
نماینده مردم همدان، فامنین و قهاوند در مجلس تأکید کرد: با داشتن این دو مدرسه، جوانان خوب استان میتوانند از آنجا وارد قلههای بلندی شوند که برای همدان و استان ما افتخارآفرین باشند.
وی با بیان اینکه این دو مدرسه هر یک 15 کلاس خواهند داشت و در آن دانشآموزان دختر و پسر در مقطع دبیرستان به تحصیل خواهند پرداخت، اعلام کرد: مدیرکل آموزش و پرورش استان، مدیرکل نوسازی مدارس استان و مدیرکل میراث فرهنگی استان محل ساخت این دارالفنون را آماده کنند به طوریکه زمین انتخابی باید در جای مناسبی که نماد تاریخ است، باشد.
حاجیبابایی بیان کرد: قرار است نگاه ویژهای به این نوع مدرسه باشد به طوریکه از نظر کیفیت با مدارس دیگر متفاوت و نماد دارالفنونی خواهد بود که الان هم در تهران اداره میشود.
وی در ادامه سخنانش در بازدید از موزه آموزش و پرورش همدان اظهار کرد: باید بتوانیم در شهر همدان موزه درخور شأن آموزش و پرورش، تاریخ و نامآورانش و همه چهرههای تابناکی که در آن خدمت کردهاند را ایجاد کنیم. شاید با بانک پاسارگاد وارد مذاکره شویم تا در کنار دارالفنون، ساخت این موزه را هم متقبل شود و اگر این امر میسر نشد از طریق دیگر اقدام به ساخت موزه آموزش پرورش در شهر همدان خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این پیشنهاد که محل موزه فعلی مناسب است و تنها نیاز به گسترش و تجهیز بیشتر دارد، گفت: این موضوع نیازمند کار کارشناسی است و در حال حاضر نمیتوانم نظر دهم که مکان فعلی مناسب است یا خیر؟ حتی اگر قرار باشد در این مکان موزه ساخته شود فضا وجود دارد اما به طور قطع و یقین باید در آینده نزدیک فضای مناسبی برای موزه جانمایی شود.
به گفته حاجیبابایی، تاریخ را باید آنچه واقعیت است نوشت، حتی آنجایی را هم که قبول نداریم، باید بنویسیم، نظر خود را که نمیخواهیم دخیل کنیم.
وی در جریان بازدید از موزه با ابرازخرسندی از گردآوری آثار فرهنگ همدان و تکمیل مداوم آن در طول سالهای آینده اعلام کرد: من خودم یک تاریخ جداگانه در آموزش و پرورش دارم. باید موزه فعلی مدام تکمیل شود چراکه تاریخ تمام نشدنی است.
به گزارش سیناپرس، موزه آموزش و پرورش همدان در سال ۱۳۹۹ در دبیرستان ابنسینای همدان افتتاح شده است و در این موزه، عکس و سند تاریخی مربوط به آموزش وپرورش معرض دید عموم قرار گرفته است. این موزه از بخشهای مختلفی تشکیل شده که مهمترین بخشهای آن عبارت از غرفه مفاخر و مشاهیر آموزش و پرورش، غرفه کتابهای درسی و کتب تعلیم و تربیت، غرفه ابزارهای آموزشی و کمکآموزشی، غرفه تربیت بدنی و ورزش، غرفه شهدای آموزش و پرورش، غرفه مکتبخانه، غرفه پیشاهنگی و غرفه خیران مدرسهساز است.
غرفه مفاخر و مشاهیر: این غرفه شامل تصاویر و زندگینامه 60 نفر از مفاخر و مشاهیر آموزش و پرورش است که نقش مهمی در تعلیم و تربیت دانشآموزان داشتهاند. غرفه کتابهای درسی: این غرفه شامل کتب درسی از زمان پهلوی اول تا زمان حال است.
غرفه ابزارهای آموزشی: این غرفه شامل ابزارهای مؤثر در آموزش دانش آموزان است که در گذشته از آنها استفاده میشده است.
غرفه تربیت بدنی: در غرفه تربیت بدنی تصاویر دانشآموزان ورزشکار و لوازم ورزشی مربوط به گذشته نگهداری میشود.
غرفه مکتبخانه: این غرفه در واقع یک مکتبخانه کوچک است که متشکل از وسایل مکتبخانههای قدیم است.
غرفه پیشاهنگی: این غرفه مربوط به آثار و فعالیتهای سازمان پیشاهنگی است که در پیش از انقلاب وظیفه تربیت اجتماعی دانشآموزان را بر عهده داشته است.
غرفه خیران مدرسهساز: در غرفه خیران مدرسهساز تصاویر خیران و مدارس خیرساز وجود دارد.
غرفه شهدای آموزش و پرورش: در این غرفه تصاویر شهدای دانشآموز و شهدای آموزش و پرورش نگهداری میشود.
گزارش: سمیرا معارفی
source