ماجرای نیروهای ایالات متحده با ناوهای هواپیمابر در سال ۱۹۲۰ آغاز شد و امروز با برخی از بزرگترین و قدرتمندترین کشتیها در دریاها ادامه دارد.
به گزارش روزیاتو، ناوهای هواپیمابر به عنوان پایگاههای نظامی متحرک و پلتفرمهایی برای به پرواز درآوردن هواپیماهای جنگنده عمل میکنند.
این مقاله به بررسی برجستهترین و مهمترین ناوهای هواپیمابر در تاریخ ایالات متحده میپردازد.
۱- USS Langley (CV-۱)
تعداد هواپیماهایی که حمل میکرد: ۳۶ فروند
USS Langley اولین ناو هواپیمابر مورد استفاده نیروی دریایی ایالات متحده است. در سال ۱۹۲۰، کشتی زغال سنگ بر یو اس اس ژوپیتر به یک ناو هواپیمابر تبدیل شد که دارای موتور توربو الکتریک بود.
اولین پرواز هواپیمای ناونشین در اکتبر ۱۹۲۲ صورت گرفت، زمانی که یک Vought VE-۷ از روی ناو USS Langley به هوا پرتاب شد. چند روز بعد، اولین فرود روی ناو هواپیمابر با فرود هواپیمای Aeromarine ۳۹B انجام شد. این ناو هواپیمابر دارای برد عملیاتی ۶،۵۰۰ کیلومتر و حداکثر سرعت ۱۵.۵ گره دریایی بود.
۲- USS Nimitz (CVN-۶۸)
تعداد پرندههای نظامی که حمل میکند: ۹۰ فروند (هواپیماهای بال ثابت و هلیکوپتر)
ناو یو اس اس نیمیتز، ناو هواپیمابری از کلاس نیمیتز، اولین بار در سال ۱۹۷۵ به آب انداخته شد و تقریباً پنج دهه بعد همچنان در خدمت است. این قدیمیترین ناو هواپیمابر ایالات متحده در حال خدمت و همچنین قدیمیترین در جهان است.
این ناو هواپیمابر با طول بیش از ۳۳۲ متر در طول دوران خدمت خود در تعدادی از ماموریتهای مهم حضور داشته است. برد عملیاتی آن نامحدود و حداکثر سرعت ۳۱.۵ گره دریایی دارد. نیروی دریایی ایالات متحده قصد دارند این کشتی را در پایان ۵۰ سال عمر سرویس خود بازنشسته کند.
۳- USS Lexington (CV-۱۶)
تعداد هواپیماهایی که حمل میکند: ۹۰ فروند
USS Lexinton ناو هواپیمابر کلاس اِسکس است که از زمان جنگ جهانی دوم در سرویس است. این ناو برای اولین بار در سال ۱۹۴۳ راه اندازی و در یکی از حیاتیترین زمانهای درگیریهای دریایی جنگ جهانی دوم وارد خدمت شد. USS Lexington نقش مهمی در درگیری با امپراتوری ژاپن ایفا کرد.
این کشتی همچنین در حمله کواجالین، نبرد دریای فیلیپین و نبرد خلیج لیت شرکت کرد. ظرفیت، قدرت و برد این ناو، عملکرد برتر آن را در چندین نبرد دریایی امکان پذیر کرد. این کشتی با برد عملیاتی ۲۶،۱۰۰ کیلومتری میتواند به حداکثر سرعت ۳۳ گره دریایی دست یابد.
۴- USS Gerald R. Ford (CVN-۷۸)
تعداد هواپیماهایی که حمل میکند: بیش از ۷۵ فروند
ناو USS Gerald R. Ford (CVN ۷۸) اولین و اصلیترین ناو در کلاس فورد است. هنگامی که در سال ۲۰۱۷ به آب انداخته شد، فورد به پیشرفتهترین ناو هواپیمابر جهان تبدیل گردید. ساخت این ناو هواپیمابر ۱۸ میلیارد دلار هزینه داشته که شامل هزینه تحقیق و توسعه نیز میشود. ویژگیهای تکنولوژیکی، از جمله سیستم منجنیق الکترومغناطیسی، فورد را در کلاس خود منحصر به فرد کرده است.
به ادعای نیروی دریایی آمریکا.
USS Gerald R. Ford (CVN ۷۸) تواناترین، سازگارترین و مرگبارترین سکوی جنگی در جهان است که توانایی نیروی دریایی را برای نمایش قدرت در مقیاس جهانی از طریق عملیات پایدار در دریا حفظ میکند.
۵- USS Enterprise (CVN-۶۵)
تعداد هواپیماهایی که حمل میکند: ۹۰ فروند
USS Enterprise اولین ناو هواپیمابر هستهای جهان بود. این کشتی که در سال ۱۹۶۱ به آب انداخته شد، مجهز به هشت رآکتور هستهای بود که این کشتی را قادر میساخت تا به طور نامحدود یا تا پایان عمرش در دریا حضور داشته باشد.
طبق گزارش موزه نیروی دریایی ایالات متحده،
«در طول بحران موشکی کوبا در اکتبر آن سال، انترپرایز در عملیات محاصره کوبا شرکت کرد. این ناو به همراه USS Bainbridge (DLGN-۲۵) و USS Long Beach (CGN-۹)، بخشی از نیروی ضربت هسته ای، عملیات Sea Orbit، از ماه مه تا اکتبر ۱۹۶۴ بود که بدون سوختگیری کره زمین را دور زد».
source