محققان یک شرکت دانشبنیان با بومیسازی گرانولهای نانویی، گام بزرگی در حل معضل بوی نامطبوع فاضلابهای شهری برداشتند.
به گزارش خبرگزاری آنا، این نوآوری نه تنها بهعنوان یک راهحل علمی و موثر شناخته میشود، بلکه با کاهش هزینهها و افزایش کارایی نسبت به نمونههای خارجی به بهبود کیفیت زندگی شهروندان و کاهش نارضایتی عمومی در مناطق مسکونی کمک میکند.
این شرکت دانشبنیان در زمینه مشاوره، طراحی، ساخت و اجرای سیستمهای فیلتراسیون هوای محیطهای صنعتی و بهداشتی با تکیه بر تحقیقات گسترده در سالهای اخیر به موفقیتهای چشمگیری دست یافته است. این شرکت با بهرهمندی از ۱۲ سال تجربه صنعتگران و همکاری نزدیک با مدیران صنایع و اساتید دانشگاهی به عنوان یکی از شرکتهای برتر در حوزه خود شناخته میشود.
واحد تحقیق و توسعه این شرکت در سالهای اخیر تحقیقات و آزمایشهای متعددی درخصوص مکانیسمهای رفتاری انواع آلایندههای فاز گازی و جامد از جمله غبار فیومهای فلزی و انواع گازهای شیمیایی انجام داده است. این پژوهشها به طراحی سیستمهای فیلتراسیون با راندمان بالاتر و مصرف انرژی کمتر منجر شده است، که میتواند بهطور مؤثری معضل آلایندهها را برای صنایع مختلف حل کند.
این شرکت دانشبنیان، گواهینامههای دانشبنیان و نانومقیاس را از کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها دریافت کرده و اکنون به عنوان تنها شرکت دارای این گواهیها در زمینه فیلتراسیون محیطهای صنعتی و بهداشتی در ایران فعالیت میکند.
گرانولهــای نانویی برای حذف بوی نامطبوع از شبکه فاضلاب شهری یکی از دستاوردهای این شرکت دانشبنیان است.
سیــد محســن حسینــی راونــدی، مدیرعامــل این شــرکت در خصوص این محصول اظهار کرد: قبل از اینکه ما این محصول را تولید کنیم، نیاز کشور به چنین محصولاتی از آمریکا یا آلمان تأمین میشد و قیمتهای آنها پنج تا ۱۰ برابر بالاتر بود. این در حالی است که محصولات خارجی نیاز به تعمیر و نگهداری زیادی داشتند.
وی با بیان اینکه محصول تولیدی شرکت در مناطقی که قبلاً نمونههای خارجی مورد آزمایش قرار گرفته و نتوانسته بودند نیازهای صنعت را برآورده کنند، به کار گرفته شده است، افزود: نتایج موفقیتآمیز بهدست آمد و این محصول کاملاً قابل رقابت با نمونههای خارجی است و در برخی شاخصها عملکرد بهتری نیز دارد.
وی قیمت تمامشده گرانولهای نانویی تولیدی این شرکت را یک هفتم قیمت نمونههای خارجی خواند و تأکید کرد: مزیتهای اقتصادی این محصول، میتواند به صرفهجویی قابلتوجهی در هزینههای مدیریت فاضلاب کمک کند.
حسینــی تصریح کرد: این محصول بر اساس نیاز شرکت آب و فاضلاب کشور و با تحقیقات و توسعههای لازم تولید شده و هم در بخش فاضلابهای شهری و هم صنعتی مورد آزمایش قرار گرفته و تأییدیههای ضروری برای آن دریافت شده است. پس از تولید پایلوت، تولید صنعتی این گرانولها نیز انجام و در چند تصفیهخانه در کشور مورد استفاده قرار گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که با گسترش شهرها و نزدیکی تأسیسات تصفیهخانهها به مناطق مسکونی پیش آمده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر نارضایتی عمومی یکی از مشکلات تصفیهخانههاست. با اجرای این سیستم جدید ایرانی و با گذشت نزدیک به سه سال، نارضایتی عمومی برطرف شده است.
مدیرعامل این شرکت همچنین به پتانسیلهای صادراتی این محصول اشاره کرد و گفت: ملزومات مورد نیاز برای صادرات نیز تامین شده است و به زودی میتوانیم نگاهی به بازار صادراتی داشته باشیم. ما مزیتهای رقابتی خوبی داریم. برای مثال، این سامانه تا یک سال نیاز به تعمیر و نگهداری ندارد. مطالعه بازار برای کشورهای همسایه انجام دادهایم. نیاز این کشورها در حال حاضر از طریق اروپا یا آمریکا تأمین میشود که از نظر حملونقل، خرید از ایران برای آنها مقرونبهصرفهتر است.
حسینی راوندی با ابراز امیدواری به آینده این دستاوردها، تأکید کرد: این شرکت با تکیه بر دانش فنی و فناوریهای نوین در تلاش است تا به عنوان یک شرکت پیشرو در زمینه حل مسائل زیستمحیطی و بهداشتی در ایران و منطقه شناخته شود. این شرکت با تمرکز بر تولید محصولات باکیفیت، امید دارد تا نقش مؤثری در بهبود کیفیت زندگی شهروندان و محیط زیست ایفا کند.
وی گفت: امید داریم که با حمایتهای لازم، بتوانیم قدمهای بیشتری در راستای توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست برداریم و در عین حال به بهبود شرایط اقتصادی کشور کمک کنیم.
source