آنا گزارش می دهد؛
بر اساس اخرین آمار در حال حاضر ۵۹ پارک علم و فناوری و ۲۳ پردیس فناوری و نوآوری، ۲۹۷ مرکز رشد در کشور وجود دارد. در این بین استان تهران بیشترین و استان اردبیل کمترین تعداد پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و پردیس را دارند.
خبرگزاری آنا- گروه علم و فناوری؛ پارکهای علم و فناوری از عناصر موثر زیستبوم نوآوری محسوب میشوند؛ مراکزی که به منظور کاهش ریسک و تسریع در طی مسیر تجاریسازی خدمات متنوع تسهیلگری و شتابدهی به واحدهای فناور و دانشبنیان ارائه میدهند.
سازمانهایی که با همکاری سایر اجزای زیستبوم اقتصادی، مسیر سبزی را برای نخبگان و دانشمندان جهت تولید محصولات باارزش و تبدیل آن به ثروت فراهم میکنند.
بنابر آخرین اعلام معاونت فناوری وزارت عتف، در حال حاضر ۵۹ پارک علم و فناوری و ۲۳ پردیس فناوری و نوآوری و ۲۹۷ مرکز رشد در کشور وجود دارد.
در حال حاضر از مجموع ۹ هزار و ۹۸۰ شرکت دانش بنیان، ۲ هزار و ۵۵۶ شرکت دانش بنیان در پارکها و مراکز رشد مستقر هستند.
اکنون ۷ پارک دستگاهی، ۲۹ پارک منطقه ای، ۲۳ پردیس/ دهکده، ۱۸ پارک دانشگاهی، ۳پارک علم و فناوری وابسته به جهاددانشگاهی، ۱ مرکز وابسته به ریاست جمهوری و یک پارک خصوصی در کشور وجود دارد. برخی از استانها هم پارک علم و فناوری دانشگاهی و هم پارک علم و فناوری استانی دارند.
در این بین استانهای تهران، خراسان رضوی و اصفهان به ترتیب بیشترین و استانهای کهکیلویه بویراحمد، البرز و اردبیل به ترتیب کمترین تعداد پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و پردیس را دارند.
تعداد واحدهای فناور، شرکتهای دانش بنیان و فناور شاغل از سال ۱۳۹۱ تا سال ۱۴۰۲ از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است. در حال حاضر ۲ هزار و ۵۵۶ شرکت دانش بنیان و ۱۳ هزار و ۳۶۰ واحد فناور در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد مستقر هستند.
تعداد فناوران شاغل نیز در بازه زمانی چهار ساله (۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲) از ۵۶ هزار و ۷۴۲ نفر به ۱۴۰ هزار نفر رسیده است.
مجموع فروش شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد نیز طی بازه ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۲ رشد تصاعدی داشته است. فروش شرکتها از سال ۱۳۹۱ از هزار و ۷۰۸ میلیارد ریال به ۹۵۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال رسیده است. فروش این شرکتها نسبت به سال ۱۴۰۱ نیز از رشد زیادی برخوردار است. میزان فروش شرکتها در سال ۱۴۰۱، ۳۵۰ هزار ۴۱۹ میلیارد ریال بوده است.
میزان صادرات شرکتها توسط پارکها و مراکز رشد نیز طی بازه ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۲ روند رو به رشدی داشته است. میزان صادرات این شرکتها طی چهار سال اخیر سالانه از ۶۹ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ به ۴۸۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
برآوردهها نشان دادهاند که ارتباط مستقیمی میان ساختار صنعتی و کارایی تجاری سازی وجود دارد.
source