پس از موفقیتهای فضایی؛
هند با آزمایش موفقیت آمیز موشک مافوق صوت (هایپرسونیک) دوربرد، خود را در بین کشورهای دارای فناوری پیشرفته نظامی قرار داد.
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از IE، دولت هند طی بیانیهای اعلام کرده است این موشک که توسط سازمان تحقیق و توسعه دفاعی این کشور (DRDO) و شرکای آن ساخته شده، برای حمل محموله در مسافت بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر طراحی شده است.
در این بیانیه آمده است آزمایش این موشک روز شنبه (۱۶ نوامبر) از جزیره دکتر APJ عبدالکلام در سواحل شرقی اودیشا انجام شد و مانورهای نهایی و اصابت دقیق را نشان داد.
جدیدترین دستاورد فناوری نظامی هند با شتاب مداوم این کشور در اکتشافات فضایی هماهنگ است. در آگوست ۲۰۲۳، این کشور با تبدیل شدن به اولین کشوری که از طریق ماموریت «چاندرایان – ۳» یک فضاپیما را در قطب جنوب ماه فرود آورد، تاریخ ساز شد.
گفتنی است این ماموریت با بودجهای بالغ بر ۷۵ میلیون دلار انجام شد که نشان دهنده توانایی هند برای ارائه نتایج پر تاثیر با منابع محدود است.
دشوارترین سلاح برای رهگیری
رقابت جهانی برای سلاحهای مافوق صوت شامل تلاشهای چندین کشور از جمله هند است. چین، روسیه و آمریکا روی توسعه موشکهای دوربرد پیشرفته کار میکنند.
موشکهای مافوق صوت نشان دهنده برخی از پیشرفتهترین فناوریها در جنگهای مدرن و امروزی هستند که میتوانند به سرعتهایی بین پنج تا ۲۵ برابر سرعت صوت و بیش از شش هزار و ۲۰۰ کیلومتر در ساعت برسند.
موشکهای مافوق صوت دو نوع اصلی دارند: گلایدر هایپرسونیک (HGVs) و موشکهای کروز. گلایدر هایپرسونیک با یک تقویت کننده موشک، مشابه موشکهای بالستیک پرتاب میشوند. پس از رسیدن به ارتفاع تعیین شده، از موشک تقویت کننده جدا میشود و به سمت هدف خود میلغزد و در اواسط پرواز برای فرار از رهگیری مانور میدهد.
از سوی دیگر موشکهای کروز مافوق صوت برای حفظ سرعت مافوق صوت در طول پرواز خود به موتورهای اسکرم جت تکیه میکنند، در ارتفاعات پایینتر حرکت میکنند و همچنین مانور قابل توجهی ارائه میدهند.
ویژگی مانورپذیری به آنها اجازه میدهد در اواسط پرواز مسیر خود را تغییر دهند که مسیرشان را بسیار غیرقابل پیش بینی میکند. همراه با سرعت و توانایی باورنکردنی آنها برای پرواز در ارتفاعات پایینتر از موشکهای بالستیک سنتی، ردیابی و رهگیری سلاحهای مافوق صوت بسیار چالش برانگیز است.
source