دایرةالمعارف دانش‌بنیان‌ها (۱۷۰)؛

فناوری های آزمایشگاهی به چه معناست؟

استفاده از فناوری های نوین در تمامی جنبه‌های آزمایشگاه ها از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که می‌تواند بهبود قابل توجهی در تشخیص، درمان و مراقبت از بیماران داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، بهره‌مندی از تکنولوژی نوین مانند سنسور‌های هوشمند می‌تواند به تشخیص دقیق‌تر بیماری‌ها کمک کند. این امر منجر به تعیین درست تشخیص و در نتیجه تجویز درمان مناسب می‌شود. 

در گذشته دستگاه‌های آزمایشگاهی قدیمی معمولاً دارای محدودیت‌هایی بودند که تأثیر منفی بر دقت و صحت نتایج آزمایش‌ها می‌گذاشتند. برخی از این محدودیت‌ها شامل:

زمان بر بودن: در دستگاه‌های آزمایشگاهی سنتی زمان زیادی برای انجام تست‌های مختلف صرف می‌شد.

هزینه بالا: هزینه‌های نگهداری، تعمیر و خرید دستگاه‌های آزمایشگاهی قدیمی بسیار بالا بود.

نیار به نیروی انسانی بیشتر: اکثر دستگاه‌های آزمایشگاهی سنتی نیاز به نیروی انسانی ماهر داشتند که با هزینه بالایی همراه بود.

عدم قابلیت انجام تست‌های گسترده: دستگاه‌های آزمایشگاهی قدیمی قابلیت انجام تست‌های محدودی را داشتند و نمی‌توانستند تست‌های گسترده‌تر را انجام دهند.

خطا و اشتباه: در دستگاه‌های آزمایشگاهی سنتی خطر اشتباه ( به عنوان مثال در تشخیص بیماری‌ها) وجود داشت که ممکن بود زمینه‌ساز مشکلات متعددی شود.

به همین خاطر با توجه به اینکه تجهیزات آزمایشگاهی هوشمند دارای دقت و سرعت بالا هستند بیماران می‌توانند با سرعت بیشتری درمان شوند و نتایج تست‌های آن‌ها با دقت بالاتری تشخیص داده شود. همچنین این تجهیزات به پزشکان کمک می‌کند تا در تشخیص و درمان بیماران بهتر عمل کنند و در نتیجه بهبود سلامتی بیماران را تسریع بخشند.

به عنوان مثال فناوری‌های جدید می‌تواند نقش کارکرد اندام‌های انسان را ایفا کند. یک مثال خوب نانوفیلتر‌ها هستند که به عنوان کلیه مصنوعی عمل می‌کنند و ممکن است به زودی جایگزین دیالیز شوند. دور از انتظار نیست که سلول‌های بنیادین بیماران راه حلی برای کسانی باشد که در انتظار پیوند عضو هستند و به تازگی امکان ضربان قلب انسان از همین سلول‌های بنیادی به اثبات رسیده است.

سال هاست که فناوری‌های پزشکی همواره در مطب پزشک در دسترس بوده است اما زمانیکه فناوری‌هایی مانند دستگاه‌های نوار قلب و سونوگرافی سیار برای عموم مردم در دسترس باشند مراقبت‌های پزشکی به خانه‌ها نیز می‌آید. نمی‌توان تصور کرد که تحلیل فیزیولوژی قلب با الگوریتم‌های هوشمند از داخل خانه یا گرفتن یک نوار قلب سریع در هواپیما چه مقدار به پیشگیری مشکلات سلامتی و بیماری انسان‌ها کمک خواهد کرد. 

 انتهای پیام/

source

توسط mohtavaclick.ir