به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در دهمین اجلاس مجمع عالی بسیج دانش آموزی درباره تاثیر معدل در کنکور توضیح داد: «تاثیر معدل در کنکور» را با رویکرد توسعه عدالت مصوب کردند؛ یعنی گفتند که «مافیای کنکور و تفاوت در دسترسیهای آموزشی را از بین ببریم.» تفسیر آنها درست بوده؛ ما با تحلیلهایی که کردیم متوجه شدیم سطح معدل در کشور یک نمره بالا آمده؛ اما به بخشهایی از مسئله توجه نشده است.
وی افزود: امروز با توجه به اینکه این مسئله ابعاد متفاوتی دارد یکی از ابعاد آن، ابعاد آسیبهای روانی و اجتماعی دانش آموزان است. طبیعتاً به دلیل فشاری که بر دانش آموزان ما میآید حوزه آسیبهای روانی افزایش پیدا میکند، افسردگی، پرخاشگری، فشارهای درون خانوادگی و اختلافات خانوادگی افزایش مییابد.
کاظمی گفت: نکته بعدی کاهش ضریب فعالیتهای تربیتی و فرهنگی است، طبیعتاً بچههای پایه دهم و یازدهم فرصتی که به فعالیتهای فوق برنامه بسیج و مدرسه و اردو بپردازند نیست و ضریب فعالیتهای پرورشی و فوق برنامه و تشکیلاتی ما پایین میآید که آسیب بزرگی برای نظام است.
اعمال تغییرات در تاثیر معدل از دو سال آینده
وی افزود: اما اگر تغییراتی ایجاد بشود این تغییرات از دو سال دیگر قابل اعمال است. به این دلیل که دانش آموزی که امروز در پایه دوازدهم در کنکور شرکت میکند این شخص از دو سال گذشته یعنی پایه دهم و یازدهم از زندگی خودش وقت گذاشته درس خوانده و تلاش کرده و امروز حق برای او حق مکتسبه ایجاد شده است یعنی هزینه کرده و وقت گذاشته و معدل او ۲۰ شده است. معدل دانش آموز دیگری ۱۰ شده و حق این دانش آموزی که به واسطه این قانون تلاش کرده ضایع میشود. هیچکس و هیچ محکمه و قانونی این را قبول نمیکند.
کاظمی گفت: این قانون برای دانش آموزان پایه نهم در دو سال آینده قابل اعمال خواهد بود.
source