محققان دانشگاه کالیفرنیا، با کمک آرد و آب و استفاده از دستگاه الکتروریسندگی موفق به ایجاد نوعی رشته‌های نانویی شدند که در بخش پزشکی و صنعت، کاربرد‌های زیادی دارد.

تولید رشته‌های نانوی برای زخم بندی و بهبود زخم بیماران

به گزارش خبرگزاری صداو سیما، محققان با کمک آرد و آب و استفاده از دستگاه الکتروریسندگی موفق به تولید اسپاگتی نانویی شدند. این محصول کاربرد‌های زیادی در بخش پزشکی دارد.

باریکترین اسپاگتی جهان، حدود ۲۰۰ برابر نازک‌تر از مو‌های انسان، توسط یک تیم تحقیقاتی به رهبری محققان دانشگاه کالیفرنیا ایجاد شده است.

رشته های نانویی(اسپاگتی- ماکارونی) تولید شده قرار نیست که یک غذای جدید باشد بلکه به دلیل استفاده‌های گسترده‌ای که رشته‌های بسیار نازک نانوالیاف در پزشکی و صنعت دارند، تولید شده است.

کاربرد‌های این نانوالیاف ساخته شده از نشاسته امیدوار کننده است و می‌تواند در زخم بندی( بانداژ )برای کمک به بهبود زخم مورد استفاده قرار گیرد، زیرا منسوجات ساخته شده از نانوالیاف بسیار متخلخل هستند، اجازه می‌دهند آب و رطوبت در داخل باند حضور داشته اماباکتری‌ها در بیرون از باند باشند.

این نانوالیاف را می‌توان برای تولید داربست برای بازسازی استخوان و برای تحویل دارو استفاده کرد. با این حال، آنها به نشاسته‌ای که از سلول‌های گیاهی استخراج شده و خالص می‌شوند، متکی هستند، فرایندی که نیاز به انرژی و آب زیادی دارد.

محققان می‌گویند، یک روش سازگار با محیط زیست، ایجاد نانوالیاف به طور مستقیم از یک ماده غنی از نشاسته مانند آرد است که این پایه و اساس ماکارونی است.

این گروه تحقیقاتی ساختار نانویی اسپاگتی مانندی را ایجاد کردند که فقط ۳۷۲ نانومتر قطر دارد. آنها با کمک روشی به نام الکتروریسندگی که در آن نخ‌هایی از جنس نشاسته و مایع از طریق نوک سوزن توسط یک بار الکتریکی کشیده می‌شوند این ساختار‌ها را ایجاد کردند. این کار توسط بیتریس بریتون انجام شد که این مطالعه را به عنوان بخشی از پروژه کارشناسی ارشد خود در شیمی در دانشگاه کالیفرنیا انجام داد.

دکتر آدام کلنسی از محققان این طرح گفت: «برای تهیه این رشته های نانویی( اسپاگتی)، مخلوطی از آب و آرد را از طریق سوراخ‌های فلزی فشار می‌دهید. ما همین کار را انجام دادیم به جز اینکه مخلوط آرد خود را با کمک بار الکتریکی بیرون کشیدیم. این محصول به معنای واقعی کلمه اسپاگتی است، اما بسیار کوچکتر است.»

محققان در مقاله خود، ماکارونی خود را با یک ماکارونی نازک تجاری مقایسه کردند که ۴۰۰ میکرو قطر داشت در حالی این ماکارونی جدید ۳۷۲ نانومتر قطر دارد.
به گفته استاد گرت ویلیامز از دانشکده داروسازی، این نانوالیاف ظرفیت استفاده در پانسمان زخم را دارد، زیرا بسیار متخلخل هستند.

علاوه بر این، این نانوالیاف‌ها به عنوان داربست قابل استفاده هستند.

source

توسط mohtavaclick.ir