وایزمن می‌افزاید اگر ردپاها واقعاً توسط پارانتروپوس بویسی ایجاد شده باشند، نشان می‌دهد که آن‌ها روی دو پا راه می‌رفته‌اند. تا‌به‌امروز، دانشمندان فقط جمجمه و بعضی از استخوان‌های بازو و پا را از این گونه کشف کرده بودند و اطلاعات چندانی درباره‌ی بدن کامل آن‌ها در دست نداشتند. اما کشف تازه نشان می‌دهد که آن‌ها به وضوح راست‌قامت بوده‌اند. وایزمن می‌گوید: «این شواهد نخستین مدارک قطعی درمورد راه‌رفتن این گونه روی دو پا است.»

دو گونه‌ی انسان راست‌قامت و پرامردم بویسی از جهات بسیاری با هم متفاوت بودند. انسان راست‌قامت با مغزی بزرگ‌تر، از نخستین اعضای سرده انسان (Homo) به شمار می‌رفت. این گونه اولین انسان‌تبارانی بودند که از آفریقا مهاجرت کردند. در مقابل، پرامردم بویسی مغز کوچک‌تری داشتند و دندان‌ها و آرواره‌های بزرگشان برای خوردن غذاهای سختی مانند گیاهان و علف‌ها سازگار شده بودند.

بیشتر بخوانید

پژوهشگران سایر ردپاهای کشف‌شده در منطقه را نیز بررسی کردند و به الگوهای مشابهی رسیدند. به نظر می‌رسد این دو گونه برای طولانی‌مدت، شاید بیش از ۱۰۰ هزار سال، در زیست‌بومی مشترک زندگی می‌کردند.

هاتالا می‌افزاید: «اگر این دو گونه توانسته باشند برای این مدت طولانی در کنار هم زندگی کنند، احتمالاً رقابت بسیار اندکی بین آن‌ها وجود داشته است.» شواهد پیشین نشان داده‌اند که رژیم غذایی آن‌ها متفاوت بوده است؛ انسان راست‌قامت رژیم غذایی متنوع‌تری داشت که شکار حیوانات را نیز شامل می‌شد، در حالی که پارانتروپوس بویسی بیشتر از گیاهان تغذیه می‌کرد.

هاتالا می‌گوید یافته‌ها نشان می‌دهد که هر دو گونه توانسته بودند در محیطی مشترک، جایگاه خود را پیدا کنند. اما تغییرات محیطی احتمالی باعث انقراض پارانتروپوس بویسی شد؛ در حالی که انسان راست‌قامت، به دلیل سازگاری بیشتر، توانست به حیات خود ادامه دهد.

یافته‌های پژوهشگران در مجله ساینس منتشر شده است.

source

توسط mohtavaclick.ir