دایرةالمعارف دانش‌بنیان‌ها (۱۷۶)؛

نسل پنجم فناوری چه تحولی در انتقال اطلاعات ایجاد کرده است؟

شبکه‌های نسل پنجم یا ۵G پنجمین نسل از فناوری ارتباط بی‌سیم شبکه تلفن همراه است که در آن سرعت دانلود و آپلود افزایش پیدا کرده و ارتباط از پایداری بیشتری برخوردار است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، در دنیای امروز شاهد نفوذ اینترنت در تمام جنبه‌های زندگی و امور مربوط به کسب و کار هستیم. بر خلاف گذشته که شبکه‌های موبایل فقط نیاز‌های تلفن همراه را برای مرورگر‌های اینترنتی و پیام‌های متنی برآورده می‌کردند، امروزه دستگاه‌های مختلفی مانند تلفن‌های هوشمند، ساعت‌های هوشمند، دوربین‌های امنیتی، خودرو‌های خودران و … مورد استفاده قرار می‌گیرند که نیاز به اینترنت دارند.

 با توجه به اینکه در دنیای امروز میلیارد‌ها دستگاه نیاز به اتصال به وب برای تأمین نیاز‌های انسان دارند، باید زیرساخت‌های مورد نیاز فراهم شود تا بتوان از اتصال سریع‌تر پشتیبانی کرده و هم پوشش وسیع‌تری از اینترنت را فراهم کرد. شبکه‌های نسل پنجم یا شبکه ۵G توسعه پیدا کرد تا مسیر رسیدن به این اهداف را هموار کند.

نسل ۵g بسیار کارآمدتر از نسل‌های پیشین شبکه تلفن همراه است و سرعت بسیار بیشتری را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد. از آنجا که تکنولوژی ۵G یک تکنولوژی نسبتاً جدید است که با فرکانس‌ها و سیستم‌های جدید مطابقت دارد، دستگاه‌های قدیمی از جمله گوشی‌های ۴G امکان سازگاری و استفاده از نسل پنجم شبکه موبایل و همچین مزایای قابل توجه آن را نخواهند داشت.

فناوری ۵ G پیشرفته‌ترین معماری در شبکه‌های ارتباطی است که به عنوان یک استاندارد و سیستم دیجیتال جدید برای انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرد. ۵G حدود ۱۰ تا ۲۰ برابر سریع‌تر از فناوری نسل قبل خود یعنی ۴G عمل می‌کند. این فناوری کیفیت و سرعت انتقال داده‌ها را با تحولی عظیم روبرو کرده است.

شاید در سال ۱۹۸۲، زمانی که نسل اول ارتباطات سیار به کار گرفته شد؛ هیچ کس کوچکترین تصویری از سرعت رشد، فراگیری و تبدیل آن به یک ضرورت غیرقابل انکار نداشت. این فناوری ارتباطی جدید نه تنها باعث افزایش سرعت دانلود و آپلود می‌شود، بلکه تاخیر یا مدت زمان لازم برای دستگاه‌ها جهت برقراری ارتباط با شبکه‌های بی‌سیم را هم به شدت کاهش می‌دهد.

در پایان باید اشاره کرد که فناوری ۵ G بطور قطع آینده‌ی جوامع مختلف را به طرق مختلفی تغییر می‌دهد. آینده‌ای که شاید بی شباهت به فیلم‌های علمی و تخیلی نباشد.

این در شرایطی است که پیش بینی می‌شود برای تحقق چنین امری سالانه بودجه‌ای معادل ۲۰۰ میلیارد دلار مورد نیاز خواهد بود. همچنین با وجود هزینه‌های بسیار بالای این فناوری، شاید گسترش آن صرفاً به‌صورت محدود و تدریجی ممکن باشد؛ به نحوی که در هر کشور ابتدا شهر‌های بزرگ و در فاز‌های بعدی شهر‌های کوچک و روستا‌ها به آن مجهز شوند.

اما با تمام این تفاسیر، با وجود عزم جدی و اقدامات به موقع و بهنگام اپراتور‌های داخلی به نظر می‌رسد که ایران از جمله کشور‌های پیشرو در توسعه‌ی زیرساخت‌های نسل پنجم شبکه‌های ارتباطی همراه باشد.

source

توسط mohtavaclick.ir