رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی:
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت:فوندانسیون مولفههای اقتدار کشور «تکنولوژی» است و ما میتوانیم در این زمینه طوری عمل کنیم که سایر کشورها روی ایران حساب باز کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست دکتر سعید سرکار رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست در محل نقشه برداری مغز برگزار شد.
سرکار در این نشست علاوه بر تشریح برنامه های این مرکز به چابک سازی ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و برنامه های ذیل این مرکز پرداخت.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان با بیان اینکه کشور ما اقتدارتکنولوژی، دیپلماسی، اجتماعی، سیاسی، نظامی و … دارد، اظهار کرد: ما یک اقتدار ملی داریم که این اقتدار از چند مؤلفه تشکیل شده و برآیند این مؤلفهها، اقتدار ملی را شکل میدهد.
سرکار با تاکید بر اینکه اکنون در اقتدار دفاعی یا نظامی به جایگاهی رسیدهایم که دنیا ایران را قبول دارد، گفت: در حال حاضر کل جهان اقتدار نظامی ایران را پذیرفته زیرا این اقتدار واقعی است. اما نکته جالب توجهی که وجود دارد این است که اقتدار تکنولوژی، پایه و اساس تمامی انواع اقتدارهاست.
به گفته وی، زیرساخت تمامی اقتدارها، اقتدار تکنولوژی است؛ اگر این اقتدار را نداشته باشیم، در سایر مؤلفهها نیز موفق نخواهیم بود.ایران در حوزه نظامی به خود و ظرفیت فناوری بومی خود متکی است و اقتدار نظامی ما برگرفته از اقتدار تکنولوژی است. در حوزه اقتدار اقتصادی، اقتصادی که به نفت خام متکی باشد، یک اقتصاد مرده و بدون اقتدار است. اما اقتصادی که مبتنی بر فناوری و محصولات هایتک باشد، اقتصادی زنده، پویا و رو به رشد خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه تکنولوژی هم می تواند به عنوان یک اقتدار باشد چراکه بسیاری از کشورها بر این اساس مقتدرند، گفت: به عنوان مثال استارلینگ به خودی خود تکنولوژی است و این اقتدار فناوری محسوب می شود.
وی با طرح این سوال که رسالت معاونت علمی چیست و چرا باید به آن اهمیت بدهیم، گفت: معاونت علمی به عنوان نهادی تسهیل و حمایتگر است که باید با همه ارگان ها ارتباط داشته باشد. این معاونت باید جریان علم و فناوری را مدیریت و همافزایی ایجاد کند. معاونت علمی بدون همافزایی به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.
5ستاد زیر مجموعه مرکز توسعه فناوری های راهبردی
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی گفت: قرار است تجمیع ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی زیر نطر این مرکز اتفاق بیفتد و تا جایی که بررسی شده ستادهای بیو و سلامت، نانو، علوم شناختی و اتصالپذیری و مواد پیشرفته را ذیل این مرکز خواهیم داشت.
وی با اشاره به سایر برنامه های ذیل مرکز توسعه فناوری های راهبردی گفت: شبکه آزمایشگاهی و مدیریت آزمایشگاههای ملی، مرکز کانون ثبت پتنت، صنعت ماشین سازی و … از برنامه های اصلی این مرکز به شمار می روند.
سرکار در ادامه به قابلیت و سرمایه اصلی کشور که نیروی انسانی است اشاره کرد و گفت: بارها گفتهایم که بهجای استخراج منابع زیرزمینی، باید به استعدادهای فرزندان این کشور توجه کنیم. ثروت واقعی ما در مغز جوانانمان نهفته است، نه در اعماق زمین.
source