معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست‌جمهوری با بیان این که یک سوم کل تجارت خارجی کشور از بخش کشاورزی است و در این حوزه بازار بزرگی داریم، گفت: معاونت علمی، سرمایه‌گذاری در بخش تجهیز فناورانه بخش کشاورزی را متعهد می‌شود و بخش بازارسازی برای شرکت‌های دانش بنیان موضوعی است که با همت و همکاری وزارت جهاد کشاورزی محقق خواهد شد.

به گزارش ایسنا، رضا بخشی آنی در نشست «چالش‌ها و ظرفیت‌های زیست‌بوم دانش‌بنیان غذا و کشاورزی» با خوشامدگویی به مسؤولان بخش غذا و کشاورزی، اساتید دانشگاه و مؤسسات تحقیقاتی و بخش خصوصی گفت: به طور خاص از اندیشکده مؤثر اقتصاد مقاومتی که بیش از یک دهه سازوکار موضوعات مهم و گلوگاهی کشور را محور قرار داده و شبکه‌ای از متخصصان را برای رفع این گلوگاه‌ها شناسایی و برای این مهم پروژه سیاستی تعریف کرده است، تشکر می‌کنم و تلاش ما در معاونت علمی بر این است که همکاری لازم را برای رفع این گلوگاه‌ها داشته باشیم.

وی ادامه داد: مزیت معاونت علمی، اکوسیستم بزرگ و خصوصی توانمند آن است و شرکت‌های دانش‌بنیان بازوی توانمندی برای حل مسائل کشور هستند و این شرکت‌ها می‌توانند بخش مهمی از این چالش‌ها را حل کنند.

بخشی آنی با بیان اینکه حجم خرید محصول از شرکت‌های دانش‌بنیان در وزارت نفت، سه برابر شده است، گفت: وزارت نفت همواره به خرید خارجی معروف بوده و رسیدن به این آمار دستاورد مهمی است و نشان می‌دهد دانش‌بنیان‌های داخلی می‌توانند نیاز ما در بخش میادین نفتی و پالایشگاهی با هزینه کمتر و به طور میانگین با یک سوم قیمت نمونه‌های مشابه خارجی رفع کنند. این اتفاق باید به بخش کشاورزی ما هم تسری پیدا کند، چرا که سلامت جامعه در گرو سلامت بخش غذا و کشاورزی است و ما با این دغدغه آزمایشگاه تحقیقات غذایی را در دانشگاه شهید بهشتی ایجاد کردیم تا وضعیت سلامت مواد غذایی را تست کنیم.

به گفته وی، شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش بذر، کود و بهبود فرآیند تولید در بخش کشاورزی حرف برای گفتن دارند، با این حال سهم شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در بخش کشاورزی آن چنان که باید پر رنگ نیست و ما باید سرریز بیشتری از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه صنعت غذا و کشاورزی داشته باشیم و سهم فناوری در ارزش افزوده زنجیره کشاورزی بیشتر شود.

بخشی آنی با بیان اینکه اگر سال ۱۳۹۴ را به عنوان سال پایه در نظر بگیریم، ۸.۹ میلیارد دلار واردات و ۵.۵ میلیارد دلار صادرات در بخش کشاورزی داشته‌ایم، افزود: تراز منفی تجاری ما در این حوزه ۳.۵ میلیارد دلار بوده است. این در حالی است که تراز منفی تجاری ما در سال ۱۴۰۲، ۱۱ میلیارد دلار است و حجم واردات ما در بخش کشاورزی به ۱۷ میلیارد دلار و صادرات ما به ۶.۲ میلیارد دلار رسیده است. این تراز منفی ۱۱ میلیارد دلاری در حوزه محصولات کشاورزی هم بار ارزی سنگینی برای کشور به دنبال دارد و هم ارزآوری ما را کاهش داده است. این در حالی است که ما مزیت‌های اقلیمی بهینه‌ای در بخش کشاورزی داریم.

معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ادامه داد: در بحث مصرف آب ما شرکت‌های دانش‌بنیان فعالی داریم و می‌توانیم ۵۰ درصد مصرف آب را با استفاده از فناوری‌های جدید کاهش دهیم و این موضوع در دیگر کشورها هم انجام شده است.

انتهای پیام

source

توسط mohtavaclick.ir