با عملکرد هفت برابری؛

نخستین توربین بادی شهری با هوش مصنوعی ساخته شد

اولین توربین بادی شهری جهان که توسط هوش مصنوعی طراحی شده است در انگلیس رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از IE، این توربین که «تیغه بیرمنگهام» نام دارد، به طور مشترک توسط متخصصان طراحی هوش مصنوعی «اِوو فیز» «EvoPhase» و سازندگان فلزات دقیق «KwikFab» ساخته شده است.

اوو فیز ادعا کرد که از فرآیند طراحی مبتنی بر هوش مصنوعی برای تولید و آزمایش طرح‌هایی استفاده می‌کنند که با سرعت‌های باد موجود در بیرمنگهام مطابقت داشته باشد. در این شهر انگلیس باد با سرعت ۳.۶ متر بر ثانیه می‌وزد به طور قابل توجهی کمتر از امتیاز ۱۰ متر در ثانیه برای اکثر توربین‌ها است.

طراحی کوچک و سبک 

«لئونارد نیکوزان» «Leonard Nicusan» مدیر ارشد فناوری اوو فیز، اظهار داشت: «می‌خواستیم توربینی بسازیم که با سرعت باد نسبتا کم در بیرمنگهام که ناشی از وجود ساختمان‌های اطراف است، کار کند. این طراحی همچنین باید فشرده و سبک باشد تا قابلیت نصب روی پشت بام را داشته باشد.»

همچنین، این شرکت طراحی بهینه‌ای را برای تیغه‌های منحنی که در اطراف یک نقطه مرکزی می‌چرخند، پیدا و تایید کرد که تا هفت برابر کارآمدتر از طرح‌های موجود در منطقه بیرمنگهام عمل خواهد کرد.

نیکوزان بر ضرورت استفاده از هوش مصنوعی برای رهایی از تعصبات طولانی مدتی که بر طراحی توربین‌ها طی قرن گذشته موثر بوده، تاکید کرد.

طراحی و آزمایش دو هزار توربین 

وی افزود: «هوش مصنوعی به ما این امکان را داد تا امکانات طراحی را فراتر از محدوده آزمایش‌های سنتی انسانی کشف کنیم. ما توانستیم بیش از دو هزار طرح توربین بادی را تنها در چند هفته تولید، آزمایش و اصلاح کنیم که به طور قابل توجهی روند توسعه ما را در دست یابی به آنچه که سال‌ها و صرف میلیون‌ها پوند از طریق روش‌های مرسوم طول می‌کشد، تسهیل کرد».

شبیه سازی‌های تکاملی انجام شده توسط اووفیز تایید کرده که تیغه بیرمنگهام تا هفت برابر کارآمدتر از طرح‌های موجود در سرعت باد و محیط این شهر است.

نیکوزان ادعا کرد طراحی نهایی فقط یک نمونه اولیه نیست یک راه حل پیش بینی است که برای استفاده در دنیای واقعی آماده است.

نسخه اولیه «تیغه بیرمنگهام» تولید شده توسط KwikFab، بر نشان دادن امکان سنجی ساخت طراحی تمرکز دارد. یک نسخه آلومینیومی برای ارزیابی و آزمایش بر روی یک فضای پشت بامی در بیرمنگام قرار خواهد گرفت و پیش بینی می‌شود محصول نهایی تا اواخر سال ۲۰۲۵ در دسترس قرار گیرد.

فرایند طراحی تکاملی هوش مصنوعی اوو فیز که توسط گروهی از مهندسان در دانشگاه بیرمنگهام توسعه یافته است، انتخاب طبیعی را شبیه سازی می‌کند. این رویکرد، بهینه سازی همزمان چندین پارامتر را امکان پذیر کرده و از تعاملات رایج بین عوامل عملکردی اجتناب می‌کند.

«پل جرویس» «Paul Jarvis» از KwikFab مدعی است استعداد و فضای کافی در بیرمنگهام برای حرکت سریع از طراحی به نمونه سازی برای توربین‌های بادی که از نظر جغرافیایی برای شرایط محلی خاص در سایر نقاط جهان طراحی می‌شوند، وجود دارد.

وی افزود: «ما می‌توانیم یک طراحی پیچیده را در نظر بگیریم و نمونه اولیه آن را در عرض چند هفته ساخته و برای آزمایش ارسال کنیم. قصد داریم با سازمان‌هایی کار کنیم که می‌خواهند حداکثر استفاده را از نیروی باد ببرند، منبعی از انرژی پایدار که رایگان است و در هر کشوری وجود دارد».

source

توسط mohtavaclick.ir