به گزارش ایسنا، جهان علم و فناوری در روزی که گذشت، خبرهای گوناگونی برای ما داشت که در این بسته خبری به گزارش خلاصهای از آنها خواهیم پرداخت.
از بالنی که در معده قابلیت باد شدن دارد تا لاغری را به ارمغان بیاورد و درمان یک مرد معلول با تحریک عمیق مغز تا هدفون مجهز به هوش مصنوعی که حبابی از سکوت ایجاد میکند و احتمال جلوگیری از توسعه موشک ناسا توسط دونالد ترامپ، همگی از جمله اخبار مهم امروز بودند.
گفتنی است که شما مخاطبان ارجمند میتوانید با کلیک بر روی هر یک از تیترها که به رنگ آبی درآمدهاند، به محتوای خبر مورد نظر خود دسترسی داشته باشید.
ترامپ ممکن است جلوی موشک غولپیکر ناسا را بگیرد
از زمان پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات، شایعات و گمانه زنیهایی مبنی بر اینکه استفاده از موشک غول پیکر ماه ناسا به نام سامانه پرتاب فضایی(SLS) ممکن است در معرض تهدید قرار گیرد، منتشر شده است. این موشک یکی از چندین عنصر کلیدی مورد نیاز برای برنامه آرتمیس آژانس فضایی ایالات متحده است که هدف آن بازگرداندن انسان به ماه برای اولین بار از سال ۱۹۷۲ تاکنون است.
تحریک عمیق مغز، یک مرد فلج را درمان کرد
یک حادثه در اسکی باعث شد ولفگانگ جگر ۵۴ ساله در سال ۲۰۰۶ فلج شود. او از زمان این آسیب نخاعی روی صندلی چرخدار نشسته است، اما به لطف یک درمان جدید، او به آرامی در حال بازیابی تحرک خود و انجام پیادهروی در مسافتهای کوتاه است.
این بالن جلوی «چاق شدن» را میگیرد
مهندسان دانشگاه «امآیتی» یک بالن معده ابداع کردهاند که میتوان آن را پیش از غذا برای جلوگیری از پرخوری باد کرد و در صورت عدم نیاز به غذا آن را به حالت خالی بازگرداند.
کشف دانشآموزی یک ترکیب برای مبارزه با سرطان در مدفوع غاز
دانشآموزان یک دبیرستان در شیکاگو ترکیبی برای مبارزه با سرطان در فضله غاز کشف کردند. یک باکتری که با نام «Pseudomonas idahoensis» شناخته میشود، ترکیب جدیدی تولید کرد که دانشمندان را به دلیل کاربردهای بالقوه زیست پزشکی خود مجذوب خود کرده است.
هدفون مجهز به هوش مصنوعی حبابی از سکوت ایجاد میکند
هدفونهای مجهز به هوش مصنوعی حبابی از سکوت ایجاد میکنند و دنیای پر سر و صدا را خاموش میکنند تا به کاربران کمک کنند مکالمههای اطرافشان را بهتر بشوند و درک کنند.
در مورد سیاره زهره اشتباه فکر میکردیم!
ستارهشناسان برای چندین دهه گمان میکردند که سیاره زهره زمانی میتوانسته به طور قابل توجهی شبیه زمین بوده باشد و ممکن است بتواند مانند سیاره خودمان از حیات پشتیبانی کند، اما اکنون دانشمندان به هر کسی که امید دارد سیاره زهره روزی خانه حیات بیگانه بوده باشد، میگویند: تسلیم شوید.
«تلسکوپ فضایی جیمز وب» سیاره چهارم را در یک منظومه سهسیارهای کشف کرد
مشاهدات جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب نشان میدهند که یک منظومه غیر معمول با سه سیاره، در واقع دارای یک سیاره چهارم است.
تضمین اشتغال دانشآموختگان دکتری دانشگاهها با طرح معاونت علمی ریاستجمهوری
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی ریاستجمهوری از اجرایی شدن طرح دوره پسا دکتری فناورانه در شرکتهای دانشبنیان خبر داد و گفت: در قالب این طرح شرکتهایی که در آن اساتید دانشگاهها فعال هستند، با تعریف پروژههای فناورانه، دانش آموختگان دکتری دانشگاهها جذب خواهند شد.
پروژه تأمین ۱۱۰ ویلچر فوق سبک کربنی دانشبنیان برای توانیابان کمبضاعت
همزمان با ۱۳ آذر روز جهانی معلولان، پروژه تأمین ۱۱۰ ویلچر فوق سبک کربنی دانشبنیان برای توانیابان کمبضاعت به همت صندوق نوآوری و شکوفایی، سازمان بهزیستی، پیامرسانه بله و با مشارکت مردمی آغاز شد.
کیت تشخیص سریع «سپسیس» ساخته شد
محققان در کره جنوبی کیت تشخیص طبی ساختند که میتواند سپسیس یا گَندخونی را با سرعت بالایی شناسایی کند. در این کیت تشخیص سریع از نانوذرات و هوش مصنوعی استفاده شده است.
ناسا: آب دنبالهدار مشتری با اقیانوسهای زمین مطابقت دارد
ارتباط بین آب موجود در سیارکها و اقیانوسهای زمین به طور کلی دیده میشود، اما نقش دنبالهدارها در آوردن این مایه حیات به زمین نامشخص است.
توسعه یک درمان امیدبخش برای علائم اسکیزوفرنی
پیشرفتی را تصور کنید که میتواند به میلیونها نفر مبتلا به اسکیزوفرنی کمک کند. اسکیزوفرنی شرایطی است که در آن بیان عاطفی کاهش مییابد و عملکرد شناختی مختل میشود. محققان ژاپنی ممکن است با استفاده از یک روش غیرتهاجمی تحریک مغز که فراتر از داروهای سنتی است، راه حلی نوآورانه برای درمان آن پیدا کرده باشند.
ویدئویی از لحظه باورنکردنی برخورد یک سنگ فضایی به جو زمین
ویدئوی منتشرشده در شبکههای اجتماعی، لحظه برخورد یک سنگ فضایی را با جو زمین به نمایش گذاشته است.
متا به انرژی هستهای روی میآورد
شرکت متا(فیسبوک سابق) میخواهد از انرژی هستهای برای تامین انرژی مراکز داده خود استفاده کند. این شرکت میخواهد از اوایل دهه 2030 بین یک تا چهار گیگاوات به ظرفیت انرژی هستهای خود بیفزاید.
تجهیز آزمایشگاههای آنالیز مواد معدنی سازمان زمینشناسی به جدیدترین فناوریها
مدیرکل دفتر امور آزمایشگاههای آنالیز موادمعدنی و خدمات فنی سازمان زمینشناسی گفت: سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در راستای ارتقای کیفیت و دقت در انجام آزمایشها و تحقیقات علمی خود اقدام به بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاههای معدنی خود در مرکز تهران، مرکز پژوهشهای کاربردی کرج و ادارهکل منطقهای شمال شرق (مشهد) کرده است.
نقش نانولولههای کربنی در حذف هورمونها از پساب
یک تیم تحقیقات بینالمللی روی نقش نانولولههای کربنی در حذف هورمونهای استروئیدی از پسابها کار کرده و نتایج آنها اطلاعات جالبی در این درباره ارائه میدهد.
سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری برای توسعه ۸ درصدی ریزتراشهها در کشور/شرط تولید اقتصادی در صنعت میکروالکترونیک
مدیر برنامه توسعه فناوریهای نانو و میکرو با تاکید بر اینکه برای توسعه صنعت میکروالکترونیک لازم است به پیوستن به زنجیره ارزش جهانی فکر کنیم، گفت: اگر بخواهیم در برنامه جدید پنجساله هفتم توسعه ۸ درصد رشد در حوزه ریزتراشه داشته باشیم، باید سالانه رقمی در حدود ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری کنیم.
رفع چالش درمان زخمهای دیابتی و مزمن به کمک دانشبنیانها
متخصصان یک شرکت دانشبنیان موفق به تولید دستگاههای وکیومتراپی با قابلیت درمان مؤثرتر و سریع زخمهای مزمن، بستر، دیابتی و دیگر زخمهای گرید ۲ و ۳ و ۴ شدند.
فناوری جدید ژاپنیها برای تبدیل نور خورشید و آب به سوخت هیدروژنی
دانشمندان ژاپنی فناوری جدیدی را برای تبدیل نور خورشید و آب به سوخت هیدروژنی توسعه دادهاند.
تولید کیت تشخیص کمبود فاکتور ۱۳ با قابلیت استفاده آسان در مناطق روستایی
متخصصان یک شرکت دانشبنیان فعال در استان سیستان و بلوچستان با توجه به چالش موارد بالای بیماریهای ارثی به دلیل ازدواجهای فامیلی در منطقه نسبت به ساخت کیتهای تشخیصی اختلالات ژنتیکی با قابلیت استفاده آسان در مناطق کم برخوردار اقدام کردهاند.
انتهای پیام