یک شرکت دانش بنیان موفق به بومیسازی قطعات کنترل جریان خودکار با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی شده که علاوه بر صرفهجویی ارزی حدود ۱۰ میلیون دلاری به بهینهسازی مصرف آب و انرژی هم کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری سینا، محمدعلی مهدیان، مدیر عامل این شرکت دانشبنیان در خصوص زمینه کاری این شرکت گفت: ما طراحی و تولید قطعات کنترل جریان خودکار را در سایزهای مختلف به منظور بهینهسازی مصرف آب و انرژی و انجام تمام امور تاسیسات مکانیکی ساختمان در دستور کار خود داریم.
وی ادامه داد: قطعات کنترل جریان خودکار، باعث توزیع عادلانه آب بین مشترکین موجود در مناطق با کدهای ارتفاعی متفاوت میشود. به عنوان مثال در مناطق روستایی که معمولا دارای پستی و بلندیهای زیادی است، نصب این قطعات میتواند راهکار مناسبی برای حل مشکل کم شدن میزان آب در خط لوله مناطق بالادست روستا باشد. طبیعتا رفع این مشکل، منجر به افزایش رضایت ساکنان نیز خواهد شد. همین مساله در آپارتمانهای بلند مرتبه نیز صدق میکند. علاوه بر این، با نصب این قطعات برای مشترکان پرمصرف شرکتهای آب و فاضلاب، از هدررفت بیرویه حجم قابل توجهی از آب جلوگیری میشود.
به گفته مهدیان، این امر موجب میشود طرحهای کلان تامین آب، تا چندین سال به تعویق افتد. نکته قابل توجه این است که این قطعات علاوه بر صرفهجویی در مصرف آب، به صورت غیر مستقیم در کاهش مصرف انرژی نیز تاثیر گذار خواهد بود.
این فعال فناور در خصوص نحوه عملکرد این قطعات، خاطرنشان کرد: این محصول از دو قسمت کلی تشکیل شده است؛ بدنه فلزی و اورینگ الاستیک. با عبور جریان از داخل اورینگ الاستیک در فشارهای بالای سیال، قطر داخلی اورینگ به اندازهای کوچک میشود که همواره دبی ثابتی را از خود عبور دهد. همچنین با عبور جریان از داخل اورینگ الاستیک در فشارهای پایین سیال، قطر داخلی اورینگ بهاندازهای بزرگ می شود تا دبی از پیش تنظیم شده ثابت بماند. بدین ترتیب این محصول در بازه فشاری ۱/۵ الی ۱۰ بار، اجازه عبور دبی حجمی بیش از حد تعریف شده را نمیدهد.
وی ظرفیت تولید این قطعات را ۵۰۰ هزار قطعه در سال دانست و گفت: این قطعات در صنعت آب و فاضلاب و صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در خصوص مزیت فنی این محصول نسبت به نمونه خارجی، اظهار کرد: این قطعات با توجه به شکل حوضچه کنتور، متناسبسازی شده است. نصب نمونه مشابه خارجی، نیاز به تغییر طول حوضچه کنتور دارد که این امر موجب افزایش هزینهها و همچنین افزایش زمان نصب میشود، اما با بازطراحی این محصول به صورت مهره ماسورهای، قابلیت نصب آسان بدون نیاز به ابزار خاص فراهم شده است. همچنین با توجه به اینکه تمامی فرآیندهای تولید این قطعات در داخل کشور انجام میشود، قیمت آنها نیز نسبت به نمونه خارجی کمتر است.
به گفته وی، با بومیسازی این قطعات قیمت آنها به یک سوم کاهش یافته که سالانه حدود ۱۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی را به دنبال دارد.
مهدیان در پایان خاطرنشان کرد: با تولید این محصول به طور مستقیم ۱۲ نفر و نیز ۵۰ نفر به طور غیر مستقیم مشغول به کار شدهاند.
منبع: ایسنا
source