مدیر گروه اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پرداخت از جیب مردم در نظام سلامت در سال گذشته به حدود ۴۷ درصد رسیده که بیشتر از میانگین جهانی است.

سالانه حدود ۴۰۰ هزار نفر به دلیل هزینه‌های سلامت فقیرتر میشوند***

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، علی اکبر فضائلی در نشست تخصصی «الزامات اجرایی‌سازی فصل سلامت برنامه هفتم » که به همت مرکز تحقیقات ثریا انجام شده بود، گفت: برآورد‌ها نشان میدهد در سال ۱۴۰۲  حدود ۶۲۰ هزار میلیارد تومان و سال ۱۴۰۳ حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان در نظام سلامت کشور پول خرج شده است.

وی با بیان اینکه سهم نظام سلامت از تولید ناخالص ملی در سال‌های اخیرکاهش یافته، افزود: هرچند اختلاف‌هایی در آمار‌های ارائه شده از سوی مرکز ملی آمار و بانک مرکزی وجود دارد، اما براورد‌ها نشان میدهد که سهم نظام سلامت به حدود ۳.۵ درصد نسبت به تولید ناخالص ملی رسیده است.

فضائلی با بیان اینکه سهم سلامت از کل بودجه دولت در سال گذشته ۱۴ درصد بوده، گفت: هزینه‌های عمومی سلامت که شامل نقش سازمان‌های بیمه گر هم میشود نشان میدهد؛ سال گذشته حدود ۴۵ درصد از هزینه‌های سلامت ناشی از دولت و شبه دولت پرداخت شده و ۵۵ درصد هم شامل بخش خصوصی (بیمه‌های تکمیلی و پرداخت از جیب مردم) میشود.

مدیرگروه اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: پرداخت از جیب مردم در سال گذشته به حدود ۴۷ درصد است که این عدد طبق اهداف برنامه هفتم باید ۱۷ واحد درصد کاهش یابد.

وی با اشاره به اینکه در برنامه هفتم پیش بینی شده که هزینه‌های کمرشکن سلامت به ۲ درصد در بین خانواده‌ها کاهش یابد، اظهار داشت: این آمار اکنون برای خانواده‌های شهری محقق شده است.

فضائلی درباره هزینه‌های کمرشکن سلامت (Catastrophic Health Expenditure) گفت: منظور این است که اگر خانواری ۲۴ میلیون تومان در ماه درآمد داشته باشد و ۴ میلیون هزینه معیشتی را جدا کند؛ اگر از این ۲۰ میلیون بیش از ۸ میلیون تومان برای هزینه‌های سلامت خرج کند یعنی دچار هزینه‌های کمرشکن شده است.

وی ادامه داد: حدود ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر طبق براورد‌ها در سال بیش از ۴۰ درصد از هزینه‌های خود را برای حوزه درمانی و بهداشتی هزینه میکنند که به معنی این است که دچار هزینه‌های کمر شکن شده‌اند.

فضائلی اظهار داشت: البته این هزینه‌ها، خانواده‌های پولدار را دچار فقر نمیکند ولی اگر دهک‌های یک خانواده جابه جا شود میتواند مشکلات بسیاری را ایجاد کند. مطالعات نشان میدهد در حوزه سلامت حدود ۴۰۰ هزار نفر در سال به فقر دچار میشوند یا به شدت فقر آنها افزوده میشود.

مدیرگروه اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به کاهش تورم نظام سلامت در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن، گفت: از سال ۱۳۹۶ تا سال ۱۴۰۲ به دلایل مختلف تورم نظام سلامت از کل تورم کشور کمتر بود و سال گذشته تورم در نظام سلامت به عدد ۴۲.۹ درصد رسید.

source

توسط mohtavaclick.ir