رئیس بنیاد ملی علم ایران:
رئیس بنیاد ملی علم ایران گفت: دانشگاه باید از اینکه در ذهن مردم ناشناخته باشد، به نهادی در کنار مردم تبدیل شود؛ نهادی که برای مردم علم را تعریف کند و فقط دانشجویان مخاطب آن نباشند.
به گزارش خبرگزاری آنا، علیمحمد سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران، در رویداد «شب علم» که در سالن شیخ بهایی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد با اشاره به تلاش عالمان در ترویج علم گفت: دانشمندان، اساتید و معلمان، چراغ علم را در نهاد انسانها روشن کردهاند و وظیفه دانشمندان نشان دادن قدرت الهی به جامعه است و این عالمان معلمند که چراغی راهگشا در مسیر ما قرار دادهاند.
وی در ادامه خطاب به دانشگاهیان گفت: باید دانشگاهیان به زبان ساده و مفهومی به مردم بیان کنند که به طور مثال چگونه یک ربات کار میکند. هوش مصنوعی چه فایدهای دارد و در زندگی ما چه جایگاهی دارد؟ ما انتظار داریم که با کمک جامعه علمی کشور، فرهیختگی و علاقه مردم به علم افزایش پیدا کند و هدف بنیاد ملی علم ایران هم از حمایت از رویدادهایی نظیر شب علم، پیوند و دوستی بیشتر جامعه با علم است.
سلطانی تأکید کرد: دانشگاه باید از اینکه در ذهن مردم ناشناخته باشد، به نهادی در کنار مردم تبدیل شود؛ نهادی که برای مردم علم را تعریف کند و فقط دانشجویان مخاطب آن نباشند.
تشویق به دانشآموزی و دانشاندوزی
به گفته سلطانی، تأثیرگذاری تلاش استادی که به زبان ساده، علم و مفاهیم علمی را برای ما نیز تعریف کند به مراتب بیشتر از آن است که صرفا در دانشگاه تدریس کند و اساتید خود میتوانند به راحتی اثرگذاری بیشتر کارهای خود را ببینند چرا که چنین فعالیتهایی، دانشآموزی و دانشاندوزی را توصیه و تشویق میکند.
سلطانی اضافه کرد: امیدواریم برگزاری چنین رویدادهایی بتواند تأثیر مفیدی بر امیدواری مردم به آینده داشته باشد و زمینه را برای این موضوع فراهم کند که در مواقع سختی و مشکلات مردم را به دامان علم آورد و دانشگاه یکی از اصلیترین نهادهایی است که میتواند پناهگاه مردم در مشکلات باشد. امیدواریم که سخنرانیهای کوتاه و شنیدنی و برنامههای جانبی در نمایشگاه شب علم، مردم را جدیتر و امیدوارتر و علاقهمندتر به علم از دانشگاه بدرقه کند.
source