سرپرست مدیریت طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به همه افراد توصیه می‌شود در شب یلدا مواد غذایی سبک و کم حجم میل کنند.

**مصرف غذای سبک و کم حجم در شب یلدا

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا مهری افزود:­ باید مراقب بود که با پرخوری و مصرف مواد غذایی نامناسب دچار مشکلات گوارشی و جسمی نشویم.

وی تصریح کرد: در شب یلدا برخی رفتار‌های تغذیه‌ای که باید مراقب آنها باشیم و بعضی از مواد غذایی هستند که برای گروه‌های خاص باید با احتیاط مصرف شود.

 

مهری گفت: یکی از میوه‌هایی که معمولاً در سفره شب یلدا وجود دارد، هندوانه است. با توجه به طبیعت سرد این میوه و اینکه این میوه درحقیقت میوه فصل زمستانی نیست، بهتر است در افراد سردمزاج مصرف نشود و یا به مقدار اندک تناول شود.

وی گفت: استفاده از سایر میوه‌های با مزاج سرد، مثل پرتقال و انار ترش هم در سرد مزاج‌ها بهتر است با احتیاط و به مقدار کم باشد و در بیمارانی که فشارخون بالا دارند، هم استفاده از آجیل شور اصلاً توصیه نمی‌شود.

 

سرپرست مدیریت طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مواد غذایی که مصرف آنها در حد اعتدال در این شب مناسب است، شامل مغزیجات، نخودچی و کشمش، انجیر خشک و مغز تخمه‌ها است، گفت: از جمله میوه‌های مناسب این شب هم می‌توان به انار شیرین، سیب و مرکبات شیرین اشاره کرد. مصرف شلغم و لبو هم مناسب است. ­

 

وی­ اظهار کرد: استفاده از دمنوش‌های لذیذی مانند به لیمو، بادرنجبویه یا چای زعفرانی هم در کنار صحبت دوستان و آشنایان در این شب طولانی می‌تواند نشاط آور باشد. خوب است حواسمان به این باشد که با طولانی کردن غیرضروری همنشینی‌ها باعث به هم خوردن تعادل خواب و بیداری در افراد حساس نشویم.

source

توسط mohtavaclick.ir