هادی اعظمی، با حضور در ایسنا در رابطه با یازدهمین کنفرانس ملی برنامهریزی و مدیریت شهری، اظهار کرد: این کنفرانس از سال ۱۳۸۵، با محوریت برنامهریزی و مدیریت شهری در شهر مشهد، با همکاری شورای اسلامی، شهرداری و دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میشود.
دبیر علمی یازدهمین کنفرانس ملی و چهارمین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری، با اشاره به برگزاری هفت دوره موفق ملی این کنفرانس خاطرنشان کرد: دوره هشتم این کنفرانس در سال ۱۳۹۶ بینالمللی و دورههای نهم و دهم ملی و بینالمللی این کنفرانس با موضوعات مختلفی از جمله بازآفرینی شهری، پدافند غیرعامل و مؤلفههای شهر ایرانی و اسلامی برگزار شد. همچنین، در هر دوره از کنفرانس، محور ویژه مشهد هم در محورهای دیگر قرار گرفت.
وی ادامه داد: اولین دوره بینالمللی این کنفرانس در سال ۱۳۹۶ با رویداد مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام (مشهد ۲۰۱۷) مصادف شد و هشتمین دوره کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری نامگذاری شد.
برگزاری کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری، با محور “حکمروایی محلی” در مشهد
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، تصریح کرد: یازدهمین کنفرانس ملی و چهارمین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری با محوریت حکمروایی محلی و نظام مدیریت شهری برگزار خواهد شد و به واکاوی عملکرد شوراهای اسلامی شهر در کلانشهرها و تجارب جهانی در این زمینه خواهد پرداخت. این کنفرانس با تمرکز بر ارزیابی کارآمدی شوراها، قوانین انتخاباتی و اختیارات آن و در سال ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
اعظمی در رابطه با انتخاب واژه حکمروایی بهجای حکمرانی گفت: با توجه به اهمیت موضوع مشارکت مردم، شفافیت و پاسخگویی در مدیریت شهری، واژه حکمروایی به جای حکمرانی برای این کنفرانس انتخاب شده است.
وی افزود: این کنفرانس که در تاریخ ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ با تمرکز بر تجارب جهانی و ملی در حوزه مدیریت شهری برگزار میشود، به بررسی عملکرد شوراهای اسلامی شهر در کلانشهرها و چالشهای پیشروی آن خواهد پرداخت. در حاشیه این کنفرانس، نمایشگاه جانبی در حوزههای پژوهشی این حوزه و پنلهای تخصصی برگزار خواهد شد و پیشبینی میشود ۴ تا ۸ کارگاه در روزهای قبل از کنفرانس به عنوان کارگاههای مرتبط با موضوع حکمروایی در مدیریت و برنامهریزی شهری برگزار شود.
دبیر علمی یازدهمین کنفرانس ملی و چهارمین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری، گفت: این کنفرانس در تالار مرحوم دکتر رحیمی زاده دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میشود. پذیرش مقالات از طریق سایت دانشگاه فردوسی مشهد upmc۱۱.um.ac.ir آغاز شده است. همچنین پوستر این کنفرانس آماده و در روز دوشنبه ۳ دی ماه در سایت و کانالهای مختلف منتشر خواهد شد.
وی با اشاره به محورهای اصلی این کنفرانس، خاطرنشان کرد: ۱۰ محور اصلی با عنوان حکمروایی محلی و نظام مدیریت شهری؛ فرصتها و چالشها؛ شامل تحولات مفهومی و سیر تاریخی حکمروایی محلی، ابعاد نهادی مدیریتی و حقوقی، اقتصادی، اجتماعی_فرهنگی، کالبدی_فضایی، زیست محیطی، نوآوریهای شهری در حکمروایی محلی، بررسی و تحلیل تطبیقی حکمروایی محلی در ایران و جهان، تحلیل و آسیبشناسی ظرفیتها و واقعیتهای حکمروایی محلی در ایران و مسائل ویژه کلانشهر مشهد را در بر میگیرد.
وی با بیان اینکه ممکن است محورهای دیگری در فرآیند کار اضافه شود، افزود: با توجه به بلوغ این کنفرانس در مشهد دانشگاههای مختلف، شهرداریهای کلانشهرها، شورای اسلامی شهرهای مختلف سالیانه منتظر این کنفرانس هستند تا حتیالامکان مشارکت داشته باشند.
اعظمی با اشاره به اینکه رویکرد کاربردی در دستور کار این کنفرانس قرار دارد، بیان کرد: این کنفرانس در حال پشت سر گذاشتن یازدهمین دوره خود است. بدین لحاظ که کم پیش میآید در این حوزهها، کنفرانسها و همایشها به عدد دورقمی برسد. در ضمن، این کنفرانس هرساله استقبال بسیار خوبی از طرف دانشگاهها و مدیریت شهری در حوزه اجرا دارد.
دبیر علمی یازدهمین کنفرانس ملی و چهارمین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری، با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد این کنفرانس، اظهار کرد: این کنفرانس با رویکردی کاربردی، حضور پررنگ شهرداران، اعضای شوراهای شهر کلانشهرها و چهرههای برجسته دانشگاهی در پنلهای تخصصی و کارگاهها را در برمیگیرد.
وی افزود: کارگاههای تخصصی با حضور کارشناسان و اساتید برجسته در کنار کارشناسان و مدیران شهری برگزار خواهد شد. بنابراین، نگاه ویژه علمی اجرایی یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این کنفرانس است که وجه کاربردی کنفرانس را بسیار پررنگتر میکند.
اعظمی درخصوص حضور مقامات و چهرههای برجسته در این کنفرانس، مطرح کرد: احتمال داده میشود در این کنفرانس یک رئیس قوه، دو وزیر، یک معاون وزیر و درصد کثیری از دانشگاهیان حضور داشته باشند. همکاری با مهمانان خارجی از کشورهای مختلف نیز در برنامه کنفرانس قرار دارد. حداقل ۱۰ تا ۱۲ نفر از کشورهای دیگر به صورت حضوری و ۱۵ تا ۲۰ نفر به صورت آنلاین در این کنفرانس حضور خواهند داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی با اشاره به اهداف جانبی این نوع کنفرانس، خاطرنشان کرد: کنفرانس با رویکرد کاربردی، پیوندی بین دستگاههای اجرایی و دانشگاهی ایجاد میکند. هدف اصلی کنفرانس، اشتراکگذاری تجارب ملی و بینالمللی و کاربردی کردن مقالات و پژوهشها برای حوزه اجرا در مدیریت شهری است.
دبیر علمی یازدهمین کنفرانس ملی و چهارمین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری، بیان کرد: مقالات منتخب پس از تایید کمیته علمی، در مجلات بینالمللی منتشر خواهند شد. همچنین، مقالاتی که طرحهای اجرایی پیشنهادی را ارائه دهند، مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید، به عنوان طرح پیشنهادی برای شورای شهر مطرح خواهند شد. به این مقالات و طرحها، جایزه ویژهای تعلق خواهد گرفت.
وی توضیح داد: همچنین با رویکردی کاربردی و بینالمللی، فرصتی بینظیر برای تبادل نظر و ارائه تجربیات در حوزه مدیریت شهری و پیادهسازی طرحهای پیشنهادی در سطح شهر مشهد خواهد بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی، مطرح کرد: هزینه ثبتنام این کنفرانس برای دانشجویان ۳۰۰ هزار تومان و برای هیئت علمی یک میلیون تومان و همچنین، امتیازات ویژه نیز برای شرکتکنندگان در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام