کنفرانس بینالمللی هوش مصنوعی و مهندسی نرمافزار با حضور محققان، پزشکان و صنایع مرتبط امروز، ۴ دیماه در دانشگاه شیراز آغاز شد که هدف آن ارتقای دانش کاربردی و نظری در این حوزه است.
دبیر کنفرانس بینالمللی هوش مصنوعی و مهندسی نرمافزار که در دانشکده مهندسی شیمی و نفت و گاز دانشگاه شیراز برگزار شد، به بیان هدف و ضرورت این رویداد پرداخت و گفت: با توجه به رشد روزافزون اهمیت مباحث هوش مصنوعی و تأکید مسئولان بر استفاده از آن، این کنفرانس با هدف ارتقای دانش نظری و کاربردی و ایجاد فضای تبادل اطلاعات میان محققان، پزشکان، شرکتها و صنایع در زمینههای هوش مصنوعی، مهندسی نرمافزار و مهندسی پزشکی برگزار شده است.
هومان تحیری افزود: محورهای این کنفرانس طیف گستردهای از مبانی نظری و عملی هوش مصنوعی، مهندسی نرمافزار، فناوری اطلاعات و مهندسی پزشکی را شامل میشود. هدف این محورها، ایجاد تعامل و همافزایی میان دانشگاههای وابسته به وزارتهای علوم و بهداشت است. همچنین با همکاری و حمایت کامل دانشگاه علوم پزشکی شیراز، چهار پنل تخصصی برای بررسی کاربرد هوش مصنوعی در شاخههای مختلف علوم پزشکی برنامهریزی شده است.
وی درباره برنامههای جنبی کنفرانس نیز توضیح داد: اولین دوره مسابقات برنامهنویسی AISOFT-Challenge با هدف ایجاد انگیزه، فراهم کردن فضای رقابتی سالم برای دانشجویان، تعمیق یادگیریها و پاسخگویی به نیازهای صنایع استان در شناسایی برنامهنویسان مستعد طراحی شده است. علاوه بر این، ۱۰ کارگاه تخصصی در زمینههای مرتبط برای آشنایی محققان و علاقهمندان با آخرین پیشرفتها در محورهای اصلی کنفرانس در نظر گرفته شده است.
تحیری ادامه داد: بیش از ۴۰ مقاله برای ارائه شفاهی در قالب ۹ نشست و دو جلد مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شدهاند.
وی همچنین اشاره کرد: در این همایش، کارگاههای متعددی مانند پردازش کمی تصاویر MRI مغزی با ابزار FSL، رویکردهای کوانتومی و هوش مصنوعی در تجهیزات پزشکی (مهندسی نوار قلب)، پیادهسازی شبکههای عصبی عمیق، کاربرد هوش مصنوعی در طراحی دارو و سیستمهای بیولوژی، روشهای خلاقانه حل مسئله، هک و تست نفوذ وب اپلیکیشنها، دادهکاوی با زبان R، معماری سازمانی قابلیتمحور، مدلسازی و کنترل سیستمهای دینامیکی با روشهای یادگیری ماشینی و بررسی تأثیر تکنولوژیهای نوظهور بر امنیت برگزار خواهد شد.
تحیری از برگزاری پنلهای تخصصی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز خبر داد و گفت: پنلهای کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی، علوم دارویی و فناوریهای پیشرفته پزشکی و مدیریت سلامت از جمله محورهای اصلی این کنفرانس هستند.
رئیس دانشگاه شیراز نیز در این مراسم تأکید کرد: هوش مصنوعی در مرزهای دانش و علم حرکت میکند و در آیندهای نزدیک، وظایفی که انسان قادر یا ناتوان از انجام آنهاست، به ماشینها واگذار خواهد شد.
محمد موذنی با اشاره به مخاطرات احتمالی، بر لزوم توجه به جنبههای حقوقی و ورود جدی علوم انسانی به این عرصه تأکید کرد تا از حریم خصوصی افراد در برابر سوءاستفادههای هوش مصنوعی محافظت شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز نیز در این کنفرانس با بیان اینکه تب هوش مصنوعی در جامعه فراگیر شده است، گفت: کاربردهای مختلفی از هوش مصنوعی در دهههای اخیر در ایران و در دانشگاه شیراز شاهد هستیم که نشان میدهد تصویربرداری، تشخیص الگوها، پیشبینیها، مدیریت اطلاعات و منابع علمی، استفاده از ابزارهای علمی و پژوهشی و … با سرعت قابل توجهی رو به رشد است.
علی حفیظی افزود: میتوان علم هوش مصنوعی را در رشتههای مختلف از جمله در حوزه علوم انسانی، حقوق، حوزههای مختلف معماری و دانشکدههای کشاورزی، دامپزشکی و دیگر رشتهها گسترش داد.
به گزارش سینا، کنفرانس بینالمللی هوش مصنوعی که مورد تأیید و حمایت بیش از ۱۶ انجمن و مرکز علمی معتبر داخلی و خارجی قرار گرفته، از روز ۴ دیماه در دانشگاه شیراز آغاز شده و تا 6 دیماه ادامه دارد.
مراسم افتتاحیه این کنفرانس، همزمان با اولین گردهمایی دانشآموختگان به مناسبت ۵۰ سال فعالیت بخش مهندسی و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه شیراز، برگزار شد.
source