همایش ملی تجلیل از رتبههای برتر آزمون سراسری ۱۴۰۳ ویژه شاهد و ایثار با حضور مسئولان کشوری و لشکری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، در این همایش از ۳۳ دانشجو شاهد و ایثارگر که بدون سهمیه در دانشگاههای مختلف کشور حائز رتبه شدند ، قدردانی شد.
در این مراسم ، وزیر آموزش و پرورش گفت: این همایش در وهله اول تجلیل از علم و آموزش است و دانش آموزان شاهد الگویی برای دانش آموزان سراسر کشورند.
کاظمی گفت: تمام همت ما برای ارتقای آموزش و پرورش گذاشته شده تا جایگاه رتبه سوم المپیاد دانش آموزی را در جهان کسب کنیم و انتظار داریم هر ساله شاهد موفقیت های بیشتر باشیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: حضور در این جمع توفیقی بود که حاصل شد. این همایش یکی از اقدامات انگیزه بخش برای ارتقای سطح علمی دانش آموزان است. اینگونه مراسمات آوردههای خاص خود را دارد و مهمترین آن ترفیع جایگاه علم و علم اموزی است. یکی از شرکای مهم آموزش پرورش به ویژه از دهه اول انقلاب مجموعه بنیاد شهید و ایثارگران بوده است که نقش عمدهای در تربیت کشور داشته است و در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری تلاش کرده است. از مساعی ارزشمند مهندس اوحدی در بنیاد شهید و امور ایثارگران سپاسگزارم.
وی افزود: علم پایه شکل گیری تمدن جامعه بشری است و تمام مسیرهای سعادت از این مسیر طی می شود. مهمترین ماموریت ما نیز همین است. در واقع علم حلال همه مسایل کشور است و ما در آموزش و پرورش تمام تمرکز خود را بر ارتقای سطح علمی گذاشتهایم که یک بخش آن بنیاد نخبگانی است و امروز جایگاه سوم را در المپیادهای ۲۰۲۴ دنیا داریم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: جایگاه مدارس شاهد و فرزندان شاهد در این حوزه ممتاز است. مدارس شاهد از ابتدا موفقیتهای چشمگیری در بخشهای مختلف داشتهاند و باید این موضوع تقویت شود به ویژه تلاش کنیم دانش آموزان نخبهای در سطح ملی و بین اللملی تربیت کنیم. باید تلاش شود مدارس شاهد این جایگاه علمی خود را حفظ کرده و پیشرفت قابل قبولی در عرصههای مختلف علمی کسب کنند.
کاظمی افزود: هیچ دانش آموزی ارزندهتر از دانش آموزان شاهد و ایثارگر نیست و الگوساز و انگیزه بخش است. این دانش آموزان در جامعه الگو خواهند بود و قدردان این دانش آموزان و خانوادههای معظم شاهد و ایثارگر هستیم و هرگز نباید به این موفقیتها قانع باشیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم با اشاره به افتخار آفرینی دانشجویان شاهد و ایثارگر ، گفت: شما همچون پدران خود امروزه در کسب مرزهای علمی گام بر می دارید که کمتر از جبهه های جنگ نیست.
اوحدی افزود: شما امانتدار ۳۶هزار شهیدی هستید که امروز در عرصه علم تلاش می کنید.
وی افزود: اگر عرصه برای دانش آموزان فراهم شود میتوان بهترین نتیجه را گرفت.
اوحدی گفت: این همایش صرفا برای تقدیر از فرزندان شاهد و ایثارگر نیست بلکه برگزاری آن ریشه در آموزههای دینی ما دارد و اگر رخ نمیداد کوتاهی بود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خطاب به دانشجویان برتر خانواده شاهد و ایثارگر با بیان اینکه پیامبر اسلام دو هدف اخلاق و کسب علم و تعلیم و تربیت را رسالت بعثت خود بیان کردند ، افزود: ۱۰ هزار و ۸۰۰ فرزند دانش آموز نخبه داریم و این موضوع باعث افتخار است و رتبههای برتر امید و افتخار ما هستند.
اوحدی افزود: رتبههای برتر کنکور شاهد و ایثارگر با تمام تحمل سختیها به این جایگاه رسیدند. بلوغ دین طلب علم و عمل به آن است؛ ما امانتدار ۳۶ هزار دانش آموز شهید هستیم. بنیاد شهید با همه توان برای موفقیت فرزندان این مرز و بوم تلاش میکند که این باعث سربلندی کشور خواهد بود.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در این همایش با بیان اینکه فرزندان شاهد و ایثارگر همچون پدران خود در حوزه علم و دانش پیشتاز هستند ،گفت: فرزندان شاهد و ایثارگر با موفقیت خود برای کشور، پدرانشان و جامعه ایثارگری افتخار آفریدند.
سلیمانی با تاسی به سخنان امام راحل و رهبر معظم انقلاب افزود: امروز توفیقی شد در این همایش از عزیزانی که زحمت کشیدند و در تداوم راه پدران خود که نخبگانی در زمینه ایثار و مقاومت بودند تقدیر شد. در حال حاضر یک هزار و ۸۶۱ نفر عضو مرکز دانش پژوهان هستند که ۴۱ درصد آنها خانمها و ۵۷ درصد مردان هستند.
وی با اشاره به این مطلب که در کنکور ۱۴۰۳؛ رتبههای زیر ۱۰۰ تعداد ۱۲ نفر بوده است، تشریح کرد: ترویج و تکریم معرفت، علم و دانش از اهداف برگزاری همایش امروز است. فرزندان شاهد و ایثارگر همانند پدران خود در حوزه علم و دانش پیشتاز هستند.
مسلمی نایینی رییس جهاد دانشگاهی در ادامه افزود: امروز ما هر چه داریم از شهدا و خانوادههای آنان است. خدا را شکر میکنیم که امروز شاهد موفقیت آنان هستیم امروز موقعیت بسیار خوبی برای تشویق فرزندان شاهد و ایثارگر است. فرزندان شاهد و ایثارگر همچون پدران خود که از تمامیت ارضی دفاع کردند؛ در حوزه علم پیشتاز بوده و به کشور قدرت دادند. کشور در حوزههای دانشگاهی بیش از پیش به افراد مصلحی، چون فرزندان شاهد و ایثارگر نیاز دارد. در تلاشیم تا تفاهمنامهای با بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزههای پژوهشی داشته باشیم تا بتوانیم خدمات ارائه دهیم.
سرپرست سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور در ادامه این همایش گفت: جای شهدا در این جمع خالی است، باید بدانیم که ایثارگری به عرصه خاصی محدود نیست و درک ضرورت حراست از این ارزشها زنان و مردان ایثارگر را به عرصههای علمی میکشاند.
محمدی گفت: استفاده از سهمیه ایثارگری؛ احساس مسیولیت از میدانی به میدان دیگر در عرصه علم است. تجربیات زیسته نخبگان شاهد و ایثارگر باید مستند سازی شود و ارتباط آنان با سایر جامعه هدف بیشتر شود؛ همچنین نیاز است تا شبکه ملی ایثارگران عرصه علم و دانش ایجاد و تقویت شود. باید افراد را از لحظه ورود به نظام آموزشی رهگیری کرده و تجربیات زیسته آنان را به جامعه منتقل کنیم تا دیگران از آنان به عنوان نمونه و سرمشق الگوبرداری کنند.
وی تاکید کرد: امروز در این جمع ۵۹ نفر جزو رتبههای یک تا ۵۰۰ کشوری هستند و این افتخاری است که من بعنوان کارشناس سنجش این موضوع را اذعان میکنم و این جای تقدیر و تشکر دارد. انتظار ما این است برنامههایی برای تقویت بنیه علمی باقی جامعه هدف با برنامه ریزی ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران صورت گیرد و با برنامه ریزی آموزشی منظم میتوان به این هدف رسید.
source