یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس آزمایشگاه های ۱۲۰ دانشگاه کشور را به دستگاه‌های آنالیز مجهز کرده است.

به گزارش خبرگزاری سینا، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به سابقه ۲۵ ساله این شرکت در حوزه طراحی و ساخت میکروسکوپ‌های پیشرفته گفت: یکی از محصولات دانش‌بنیان ما میکروسکوپ نیروی اتمی است که جهت تصویربرداری و تعیین مشخصات نمونه‌ها در مقیاس نانو مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه با استفاده از یک پراب نوک تیز، سطح نمونه را اسکن می‌کند. در حین عملیات روبش، تابش نور لیزر به پشت کانتیلور و انعکاس بازتابش بر روی یک فوتودایود منجر به تشکیل تصویر از سطح نمونه خواهد شد.

دکتر سید عباس شاهمرادی، میکروسکوپ نیروی اتمی زیستی (Bio-AFM) را از دیگر دستاوردهای این شرکت عنوان کرد و ادامه داد: این میکروسکوپ یکی از مهمترین ابزارهای مطالعه نمونه ها در زیست شناسی به شمار می رود؛ چرا که Bio-AFM بستر مناسبی را برای ادغام میکروسکوپ نیروی اتمی و میکروسکوپ نوری در پروژه های تحقیقاتی بیولوژیکی فراهم می‌کند.

شاهمرادی تاکید کرد: توانایی میکروسکوپ Bio-AFM در گرفتن تصاویر در محیط های مختلف به همراه مُدهای کاری متنوع است. این قابلیت به دانشمندان اجازه می‌دهد تا ساختار و خواص سلول های زنده و سایر نمونه های بیولوژیکی مانند DNA و RNA، پروتئین‌ها، ویروس‌ها، باکتری‌ها و بافت‌ها را مطالعه کنند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در ادامه افزود: میکروسکوپ الکترونی عبوری تولیدشده توسط این شرکت، با دقت ۶ دهم نانومتر، قادر است تصاویری با وضوح فوق‌العاده بالا ارائه دهد. برای مقایسه، سایز ویروس کرونا ۱۲۰ نانومتر است، در حالی که دقت دستگاه ما یک دویستم این مقدار است.

وی با اشاره به عرضه نرم افزار میکروسکوپ نیروی اتمی برای کاربرد در میکروسکوپ های نیروی اتمی – Atomic Force Microscopy – AFM، گفت: این نرم افزار امکان آنالیز و اندازه گیری در تجهیزات پیشرفته آنالیز چون میکروسکوپ‌های پروبی و تونلی روبشی و میکروسکوپ نیروی اتمی استفاده می شود.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان با تاکید بر اینکه محصولات تولیدی این شرکت برای پژوهشگران حوزه فناوری نانو، علوم پزشکی، زیستی و مهندسی کاربرد دارد، از تجهیز ۱۲۰ دانشگاه کشور با این دستگاه‌ها خبر داد و اظهار کرد:  مشتریان اصلی این محصولات، دانشگاه‌ها هستند، ولی با توجه به اشباع بازار داخلی، تنها راه ادامه فعالیت ما توسعه صادرات است. تاکنون در چندین نمایشگاه خارجی شرکت کرده‌ایم و همچنین دستگاه‌های تولیدی شرکت با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برای تجهیز آزمایشگاه فناوری نانو در چین خریداری و مستقر شده‌اند.

منبع: ایسنا

source

توسط mohtavaclick.ir