راهبردهایی که علیه وعده های دولت به کار بسته می شود
سید محمدمهدی حسینی همدانی، امام جمعه کرج نیز که بارها مخالفت خود را با رفع فلیترینگ نشان داده بود، روز جمعه با اشاره به فضای مجازی تاکید کرد «برای خوشحالی کسانی که امنیت کشور برای آنها اهمیت ندارد نباید مقدمه سازی شود.»
روزنو :
- درپی برداشته شدن فیلترینگ دو پلتفرم واتسآپ و گوگل پلی، تندروها و موافقان فیلترینگ که تا آخرین لحظه تلاش کردند تا جلوی رفع فیلترینگ پلتفرم ها را بگیریند، از این تصمیم اعضای شورایعالی فضای مجازی عصبانی بوده و مخالفت خود را در فضای مجازی نشان دادند.
- سرانجام پس از ماه ها انتظار برای عملیاتی شدن یکی از مهم ترین وعده های پزشکیان در ایام انتخابات، بالاخره با تصمیم اعضای شورای عالی فضای مجازی، فیلترینگ گوگلپلی و واتساپ برداشته شد. هر چند که برداشته شدن فیلترینگ دو پلتفرم، امیدهایی را در میان افکار عمومی ایجاد کرده است اما آن را ناکافی می دانند و خواستار برداشته شدن همه محدودیت ها هستند.
- خبرآنلاین در گزارشی می نویسد: با این حال، در سوی دیگر میدان، تندروها و موافقان فیلترینگ که تا آخرین لحظه تلاش کردند جلوی رفع فیلترینگ پلتفرم ها را بگیرند، از این تصمیم اعضای شورایعالی فضای مجازی عصبانی بوده و مخالفت خود را در فضای مجازی و البته برخی خیابان های تهران نشان دادند. در واقع، علی رغم آنکه اکثریت مردم خواهان رفع فیلترینگ بیشتری هستند و صدای گلایه های آنان از سرعت کم اینترنت و گرانی فیلترشکن ها بلند و بلندتر شده است، برخی تریبون داران تصمیم شان بر ایستادن مقابل خواسته مردم و اقدام دولت است و ساز مخالفت کوک کردهاند.
- دوستداران فیلترینگ در چند جبهه مشغول به کار هستند؛ در لایه سیاسی، مجازی و کف خیابان. در لایه سیاسی، تریبونداران اقدام به اعلام مخالفت خود و در عین حال زنهار دادن برای رفع فیلترینگ هستند. در لایه مجازی، مخالفان رفع فیلترینگ در پلتفرمهای داخلی و خارجی ضمن اعلام مخالفت، به مقامات و حتی منصوبان رهبری نیز میتازند؛ مانند آنچه در یکی از پلتفرمهای داخلی درباره یکی از نوشتههای رئیس سازمان تبلیغات اسلامی پیش آمد و موافقان فیلترینگ، با حملاتشان آن نوشتار مجازی را سلاخی کردند. در لایه کف خیابان نیز، در آخرین اقدام، روز جمعه پس از نماز جمعه تهران، عدهای موتور سوار، به سمت مرکز ملی فضای مجازی رفتند و مقابل آنجا تظاهرات موتوری کردند!
- تظاهرات چندباره علیه رفع فیلترینگ
با وجود آنکه تاکنون وزارت کشور هیچ مجوزی را برای تجمعات مردمی صادر نکرده است، اما مخالفان رفع فیلترینگ بارها دست به تجمع و بیان شعارهایی علیه دولت و خواست مردم زدند. اخیرا تنها پس از چند روز از رفع فیلترینگ دو پلتفرم واتس آپ و گوگل پلی، روز جمعه فراخوانی در فضای مجازی منتشر شد که طبق آن قرار بود بعد از نماز جمعه تهران تظاهرات موتوری انجام شود. - اما با وجود تبلیغات فراوان از سوی مخالفان رفع فیلترینگ، این تجمع استقبال اندکی روبرو شد و به روایت وبسایت جماران، کمتر از ۱۰ نفر در «راهپیمایی موتوری امت حزب الله» شرکت کردند. این تظاهرات موتوری که مقابل مرکز ملی فضای مجازی انجام شد، در اعتراض به آنچه «قانون شکنی در رهاسازی واتساپ و گوگل پلی» خواندهاند و همچنین «مقابله با پرچم نفوذ فرهنگی» بود.
- در فیلمی که از این تجمع پخش شد، فردی بر روی وانت فریاد میزد: «طرح رفع فیلترینگ، فتنه مرجفون است، رسانه معاند مخل امنیت است»
تریبون داران علیه دولت پزشکیان - از سوی دیگر، در چند روز گذشته، حامیان فیلترینگ با استفاده از هر تریبون و رسانهای مخالفت خود را با تصمیم شورایعالی فضای مجازی نشان دادند. مخالفت هایی که گاه از سوی ائمه جمعه بیان شد و گاه از سوی برخی اصولگرایان در قالب مصاحبه با رسانه ها و حتی توئیت زدن در شبکه های مجازی. خاصه آنکه، عبدالکریم عابدینی در خطبههای نماز جمعه قزوین با اشاره به رفع فیلترینگ گفت: «دشمنان برای ما اطلاعات غلط میفرستند و جوانان ما را هدف گرفتهاند بنابراین باید راههای نفوذ دشمن بسته شود و حالا اگر فیلترینگ هم برداشته شده است باید حواسمان به سواد رسانهای باشد تا محتوای ناسالم به مردم آسیب نرساند.»
- سید محمدمهدی حسینی همدانی، امام جمعه کرج نیز که بارها مخالفت خود را با رفع فلیترینگ نشان داده بود، روز جمعه با اشاره به فضای مجازی تاکید کرد «برای خوشحالی کسانی که امنیت کشور برای آنها اهمیت ندارد نباید مقدمه سازی شود.»
- کاظم صدیقی، امام جمعه تهران هم از دیگر ائمه جمعهای بود که در خطبهها از بازگشایی دو پلتفرم واتس آپ و گوگل پلی انتقاد کرد. او گفت: «امروز اسلحه دشمن با وجود شبکه های مجازی بدنامی و ایجاد مشکل برای اقتصاد و جنگ نرم است که جامعه را به ناامنی میکشاند، اما امروز همچنان عده ای در کشور طرفدار فضای مجازی و برنامههای آن هستند. امیرالمومنین میفرمایند که شایعه پراکن ها دل مردم را خالی میکنند و مشکلات کوچک را بزرگ میکنند. این افراد امیدها را به تباهی میکشانند.»
- رسول جلیلی یکی از اعضای حقیقی شورایعالی فضای مجازی که به چهره سانسور در ایران معروف است، در شبکه فضای مجازی، با اشاره به رفع فیلترینگ نوشت: «زهری نوش جانمان شد و دشمن شاد شدیم.»
- محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی اصولگرا هم گفت: «در فرانسه مدیر تلگرام را دستگیر میکنند و خواستههایی از او دارند که وقتی تن میدهد آزادش میکنند. در کشورهای مختلف این فیلترها وجود دارد، به خصوص که میدانیم نه تنها تروریستها از این اپها برای اعمال تروریستی استفاده میکنند، بلکه محتوای مستهجن هم در این اپها کاملا آزاد است. البته اطلاعات واتساپ هم کاملا در اختیار رژیم صهیونیستی و آمریکا است و فقط ظاهر ماجرا این است که این اپلیکیشن امن است.»
- حملات تندروها به رئیس سازمان تبلیغات اسلامی
اما عصبانیت موافقان فیلترینگ تنها محدود به دولت پزشکیان نیست و گویا تمام کسانی که به رفع فیلترینگ این دو پلتفرم رأی دادهاند، مورد خشم و عتاب تندروها قرار گرفتند. در چند روز گذشته، پس از انتشار یک پیام از سوی محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، درباره برداشته شدن فیلترینگ دو پلتفرم واتس آپ و گوگل پلی و مدیریت قاعده مند فضای مجازی، موجی از حملات تندروها به او آغاز شد. در واقع او که خود از چهره های اصولگرا بوده و ریاست یکی از مهمترین نهادهای نظام جمهوری اسلامی را برعهده دارد، مورد غضب موافقان فیلترینگ قرار گرفت؛ به عبارت دیگر تندروها برای ایستادن مقابل خواست افکار عمومی به نیروهای خودی نیز رحم ندارند و با حملات تند و تیز میخواهند مخالفان خود را مرعوب و منکوب کنند تا حساب کار هم دست آنها بیاید و هم سایرین! محمد قمی سال ۱۳۹۷ با حکم مقام معظم رهبری به ریاست سازمان تبلیغات اسلامی منصوب شد. در واقع این سازمان، یکی از مهمترین نهادهای فرهنگی در جمهوری اسلامی محسوب میشود. - چراغ اولین حمله به محمد قمی را روح الله مومن نسب چهره پر حاشیه اصولگرایان روشن کرد. او که «دبیر جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی» است و با طرح ادعای بارداری دختر ۱۲ ساله با دو گیگ اینترنت در فضای مجازی در برنامه تب و تاب به شهرت رسید، خطاب به محمد قمی نوشت: «خواسته! یا ناخواسته، سرِ فرمانِ امامتان را بریدید و به نیزه کردید و برای یزد[یزید] زمان فرستادید، از ترس لشکر مجازی غرب!؟… چه غمانگیز فرمودند آقا که یا نمیفهمید یا نمیخواهید بفهمید… شما با رأی مثبتتان به اجرای دستور نتانیاهو، از همه سختتر خنجر به کمر انقلاب زدید آقای رییس سازمان تبلیغات اسلامی!»
- نکته جالبتر درباره مومننسب سمت او در ستاد امر به معروف و نهی از منکر است؛ او دبیر ستاد امر به معروف استان تهران است.
پس از آن، موج حملات یاران و هم فکران مومن نسب، نسبت به رئیس سازمان تبلیغات ادامه پیدا کرد. محمد کرباسی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم، اقدام شورایعالی فضای مجازی را خیانت دانست و نوشت: «عهدنامه ترکمنچای در خیانتی آشکار، دهها هزار کیلومتر اراضی کشور را پیشکش بیگانگان کرد. اما خیانت بزرگتر، معرفی آن به عنوان سند حفظ استقلال کشور است! آقایان امروز همچون ترکمنچای، داده، این سرمایه ملی کشور را پیشکش آمریکا وصهیونیست کردند! صادقانه بگویید چه خیانتی به کشور کردید!» - یاسر خلیلی، مدیر کل حقوقی ستاد امر به معروف در کشور، نیز درباره مخالفت خود با رفع فیلترینگ نوشت: «وقتی قانونی در کنترل فضای مجازی وجود ندارد … منظور جنابتان از مدیریت قانونمند چیست؟؟؟ هر زمان قوانین بازدارنده در کنترل وحکمرانی فضای مجازی محقق شد اونوقت میشه گفت مدیریت قانونمند…»
محسن انبیایی، یکی دیگر از کاربرانی است که خود را طلبه حوزه علمیه قم معرفی کرده است. او با اشاره به اظهارات محمد قمی، اصلاح طلبان را متهم به گول زدن اصولگرایان کرد و نوشت: «اصلاحطلبان هر چند در گول خوردن و قبول وعدههای سرِ خرمن غربیها نمونه هستند، اما در گول زدن و دادن وعدههای سرِ خرمن به اصولگرایان استاد هستند!» - حسین ظاهری عبده وند، معاون ارتباطات و امور بین الملل موسسه سینمایی سفیر، از دیگر چهره های مخالف رفع فیلترینگ بود که این اقدام را کنیزی ناموس ایرانی برای رژیم صهیونیستی دانست. او در واکنش به اظهارات رئیس سازمان تبلیغات اینطور نوشت: «کارشناسی که منافع و امنیت ملی را نمی بیند و رأی به انجام کاری میدهد، خواسته یا ناخواسته سرباز دشمن است. رئیس شورا هم که بارها گفته حتی در حد یک کارشناس ساده هم نیست. چرا آقایان صاحب لحیه مانع نشدند که ناموس (دادههای کاربران) ایرانی به کنیزی صهیونیستها نرود؟؟!! در تعهد، انگشت کوچک مدرس هم نیستید.»
- تندروها به راحتی عقب نشینی نخواهند کرد
با وجود آنکه برخی از چهره های سیاسی و افکار عمومی برداشته شدن محدودیت های دو پلتفرم را ناکافی می دانند اما در عین حال این اقدام را به نوعی ترک خوردن دیوار فیلترینگ و به نوعی آن را سرآغازی برای رفع مسدودیتهای بیشتر میدانند. - در این میان، به نظر می رسد تندروهایی که تا به الان از تمام تیر و ترکشهای خود برای جلوگیری از این اتفاق استفاده کردند، به راحتی از این ماجرا عبور نخواهند کرد. حملات هدفمند و اخیر آنان به رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با آگاهی از جایگاه او، برگزاری تجمعات گاه و بیگاه و انتقادات از دولتمردان از تریبونهای خاص، نیز می تواند مهر تاییدی بر این گزاره باشد. در این میان، باید دید دولت و موافقان رفع فیلترینگ با موافقان فیلترینگ چه خواهند کرد.
source