به گزارش ایسنا، مهرنوش بسته نگار، مدیر گروه پژوهشی مهندسی صنایع سازمان با اشاره به اینکه، دپارتمان توسعه کسب و کار گروه پژوهشی مهندسی صنایع سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با هدف امکانسنجی و ارزیابی فرصتهای جدید کسب و کار، اجرای پروژههای امکانسنجی فنی و اقتصادی طرح های صنعتی را در دستور کار دارد، گفت: این پروژهها بر تحلیل بازار، بررسی نیازهای مشتریان و ارزیابی های فنی و اقتصادی طرحها تمرکز داشته و شرط لازم توسعه کسب و کارها هستند.
وی با اشاره به اینکه این مرکز تنها مرکز تخصصی جهاددانشگاهی در انجام مطالعات امکانسنجی طرح های صنعتی است توضیح داد که شرح خدمات پروژه های امکانسنجی در سه بخش «مطالعه بازار» ، «بررسی های تکنولوژی» و «بررسیهای مالی و اقتصادی» به شرح ذیل است:
۱) مطالعه بازار محصول
این بخش مشتمل بر موارد زیر است:
– برآورد امکانات عرضه محصول؛
– برآورد تقاضای محصول؛
– بررسی وضعیت رقابت؛
– پیشبینی سهم بازار قابل اکتساب؛
– شناسایی چالشها و عوامل کلیدی موفقیت در بازار داخلی/خارجی؛
۲) بررسیهای فنی/تکنولوژیکی
این مرحله موارد زیر را پوشش می دهد:
– شناسایی محصولات/ خدمات؛
– شناسایی تجهیزات؛
– شناسایی مواد مصرفی و زنجیره تامین
– شناسایی استانداردهای محصول؛
– شناسایی تکنولوژیهای موجود و آینده؛
– بررسی روشهای مختلف تولید و انتخاب ظرفیت طرح؛
– تأسیسات زیربنایی، ساختمانها و مکانهای اداری مورد نیاز طرح؛
– مکانیابی احداث کارخانه
۳) بررسیهای مالی و اقتصادی
در این مرحله ساختار هزینهها و درآمدهای طرح و شاخصهای مالی و اقتصادی آن برآورد میشود و مشتمل بر موارد ذیل است:
– برآورد ساختار هزینههای سرمایهگذاری طرح؛
– برآورد ساختار هزینههای عملیاتی طرح؛
– مدلسازی مالی و انجام محاسبات مالی و اقتصادی؛
اغلب در انجام مطالعات امکانسنجی، کارشناسان این گروه به بررسی ابعاد مختلف طرحها نیز میپردازند. این بررسیها شامل تحلیل SWOT، ارزیابی ریسک و شناسایی منابع مالی و انسانی مورد نیاز و طراحی مدلهای کسب و کار است.
همچنین، با استفاده از روشهای موثر و ابزارهای تحلیلی لازم، دادههای لازم جمعآوری و تجزیه و تحلیل میشوند تا منجر به یافتن بهترین تصمیمات ممکن شود.
هدف این دپارتمان، تسهیل فرآیند راهاندازی و توسعه کسب و کارها و کمک به ایجاد اشتغال پایدار در کشور است.
گروه پژوهشی مهندسی صنایع سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف با بهرهگیری از تجربیات و دانش فنی خود، به عنوان یک نهاد پیشرو در حوزه توسعه کسب و کار، آماده همکاری با تمامی علاقهمندان و کارآفرینان است.
یادآور می شود؛ علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و بهره مندی از امکان سنجی پروژه های خود می توانند به آدرس سایت سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف به آدرس www.jdsharif.ac.ir بخش دپارتمان کسب و کار گروه پژوهشی مهندسی صنایع مراجعه و یا با شماره تلفن ۶۷۶۴۱۲۹۲-۰۲۱ تماس حاصل کنند.
انتهای پیام