آنا گزارش می‌دهد؛

کاهش آلودگی هوا در محیط‌های شهری با جنگل‌های ژاپنی

هر روز بر ازدحام و آلودگی شهر‌ها در سراسر جهان افزوده می‌شود و در این بین کاشت درختان در فضا‌های شهری می‌تواند ضمن افزایش تنوع زیستی و کاهش آلودگی هوا، از استرس‌های زندگی شهری بکاهد.

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل ازیورو نیوز، بین خیابان‌های شلوغ، پارک‌ها و مراکز خرید، دگرگونی سبز، بی صدا در جریان است و طبیعت را به پراکندگی شهری شهر‌ها بازمی گرداند. میکرو جنگل‌ها یا جنگل‌های خُرد، مناطق کوچکی از درختان جنگلی متراکم هستند که در همه جا از لندن تا لس آنجلس کاشته می‌شوند. 

اما جنگل‌های خُرد چه هستند و چگونه می‌توانند به بهتر شدن کلان شهر‌های ساخته دست بشر کمک کنند؟ 

بر اساس گزارش وضعیت جنگل‌های جهان در سال ۲۰۲۰ سازمان ملل، از سال ۱۹۹۰ بیش از ۴۲۰ میلیون هکتار از جنگل‌های زمین به دلیل استفاده‌های دیگر از بین رفته است.

با توجه به اینکه بیش از ۸۵ درصد از جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی می‌کنند، جنگل‌های خُرد در شهر‌ها فرصتی ضروری برای مبارزه با جنگل زدایی قلمداد می‌شوند.

«روش جنگل میاواکی» که توسط گیاه شناس ژاپنی و متخصص بوم شناسی گیاهی پروفسور «آکیرا میاواکی» «Akira Miyawaki» در دهه ۱۹۷۰ ابداع شد، الهام بخش جنگل‌های خُرد در سراسر جهان است.

این جنگل‌های کوچک ارگانیک و متنوع را می‌توان در مکان‌هایی با مساحت ۹ متر مربع ایجاد کرد و فقط باید گونه‌های بومی را کاشت که می‌توانند به طور طبیعی در آن منطقه رشد کنند. آنها ۱۰ برابر سریعتر از جنگل‌های تک کشت و تنها در دو تا سه دهه رشد می‌کنند.

از زمان شروع کار میاواکی تا کنون بیش از ۲۸۰ جنگل خُرد کاشته شده است.

سازمان غیردولتی «دیدبان زمین اروپا» از سال ۲۰۲۲ تاکنون ۲۸۵ جنگل خُرد کاشته است. زمین‌های آنها که از ۶۰۰ درخت تشکیل شده است، می‌تواند بیش از ۵۰۰ گونه جانوری و گیاهی را در سه سال اول جذب کند. 

در همین حال، «SUGi» یک برنامه درختکاری که هدف آن بازگرداندن تنوع زیستی و معرفی مجدد گونه‌های بومی است، ۲۳۰ «جنگل جیبی» را در ۵۲ شهر در سراسر جهان، از تولوز در فرانسه، تا سنت جورج در رومانی و مادرید در اسپانیا ایجاد کرده است. 

آیا جنگل‌های خُرد برای محیط زیست مفیدند؟

بر اساس اعلام «Woodland Trust» – موسسه خیریه حفاظت از جنگل ها- در مناطق آلوده شهری، جنگل‌های خُرد می‌توانند به بازیابی کیفیت خاک، آب و هوا کمک کنند. 

اندازه کوچک این جنگل‌ها امکان کاشت در فضای شهری نسبتا محدود را فراهم می‌کند و اغلب از فضا‌های بلااستفاده‌ای مانند زمین‌های بازی مدارس، گورستان‌ها و حوالی ایستگاه‌های مترو بهره می‌برد. آنها همچنین می‌توانند به کاهش تأثیر بارندگی شدید و خنک نگه داشتن شهر‌ها کمک کنند. 

جنگل‌های خُرد می‌توانند در شهر‌ها زیستگاه‌های بیشتری برای حیات وحشی مانند پرندگان یا جوجه تیغی ایجاد کنند. هنگامی که در لایه‌های مجزا کاشته می‌شوند، می‌توانند جوامع گیاهی از درختچه‌ها و گیاهان کوچک‌تر را ایجاد کنند که به جنگل‌های خرد اجازه می‌دهد تنها پس از سه تا پنج سال رشد، خودکفا شوند. 
 
«الیز ون میدلم» «Elise Van Middelem» بنیانگذار و مدیر عامل SUGi می‌گوید: «جنگل‌های جیبی ما مزایای بی شماری را ارائه می‌دهند. شاید مهمتر از همه این باشد که می‌توانند از رفاه مثبت جوامع حمایت کنند. از دیدگاه روانشناسی، تعامل با طبیعت استرس فیزیکی را کاهش می‌دهد و می‌تواند علائم بیماری روانی، از جمله اضطراب یا افسردگی را بهبود بخشد.»

وی افزود: «این جنگل‌های کوچک به آهنربایی برای ارتباط انسانی تبدیل می‌شوند. مردم برای استراحت در گرمای روز یا برای خواندن کتاب به آن سر می‌زنند. در مواقع دیگر جنگل به مکانی برای شادی، یادگیری، بحث و تفریح تبدیل می‌شود. آنها در عرض ۲-۳ سال از دیدگاه اکولوژیکی خودکفا می‌شوند، اما در سطح بسیار عمیق تر، اعضای جامعه مسئول خود این زمین‌ها می‌شوند.

ون میدلم اظهار داشت: «این جنگل‌های کوچک و ریز تأثیر مثبتی بر کودکان و جوانان دارند. ۱۴۰ جنگل جیبی ما با همراهی ۸۰ هزار کودک در مدارس کاشته شد. کاشت جنگل‌های جیبی فرصتی منحصر‌به‌فرد را برای کودکان فراهم می‌کند تا با طبیعت درگیر شوند و ببینند که اقدامات آنها می‌تواند نتایج زیست محیطی ملموسی داشته باشد. درگیر شدن نسل بعدی با طبیعت بسیار مهم است، زیرا برای محافظت و مراقبت از طبیعت باید با آن ارتباط برقرار کنیم.»

چالش‌های کاشت جنگل‌های خُرد در مناطق شهری چیست؟

اگرچه وجود جنگل‌های خُرد درمحیط شهری مزایای بسیاری دارد، اما نمی‌تواند از مشکلات رشد این درختان در شهر‌ها نیز چشم پوشید.

بر اساس اعلام اتحاد جهانی حامی طبیعت در شهر‌ها موسوم به «Cities۴Forests» قرار گرفتن در معرض آلاینده‌ها، دمای بالا و خشکسالی می‌تواند از رشد عمیق ریشه‌ها جلوگیری کند و احتمال بیماری آنها را افزایش دهد.

ون میدلم با تاکید بر چالش جلب حمایت جوامع در رشد جنگل‌های خُرد می‌گوید: «ضروری است که به طور مؤثر ذینفعان در جامعه درگیر شوند و رضایت و موافقت ساکنان را در اجرای این پروژه جلب کنند. یک جنگل جیبی را نمی‌توان بدون تایید آنها کاشت. با این حال، هیچ یک از این چالش‌ها غیر قابل حل نیستند.»

همه اینها مسائلی هستند که باید در نظر گرفته شوند -، اما با گذشت زمان، جنگل‌های خُرد می‌توانند به کاهش آلودگی در شهر‌ها و همچنین تبدیل آنها به مکان‌های دلپذیر برای زندگی کمک کنند.

source

توسط mohtavaclick.ir