با وجود سکون قیمتها در بازار جهانی طلا، اما بازار طلا و سکه ایران تحتتأثیر تغییر قیمت دلار، رکوردهای جدیدی را در بازار ثبت کردند؛ به طوری که سکه ۲.۷ درصد و طلا ۲.۳ درصد گران شد. این در شرایطی است که هر دلار آمریکا افزایش ۲.۱ درصدی را ثبت کرد.
به گزارش تابناک به نقل از ایمنا، بعضی از کارشناسان عنوان میکنند که افزایش قیمت دلار هماکنون بازار طلا و سکه را دچار شوک افزایشی کرده و قیمتها را در این بازارها بالا برده است.
طلا ۱۱۹ هزار تومان گران شد
۲.۳ درصد، میزان افزایشی است که هر گرم طلای ۱۸ عیار در اولین روز این هفته در بازار ثبت کرد. بر همین اساس، هر گرم طلای ۱۸ عیار در روز شنبه با افزایش ۱۱۹ هزار تومانی، یک کانال بالا رفت وبه ۵ میلیون و ۲۶۳ هزار تومان رسید. هر مثقال طلا هم رشد ۵۲۰ هزار تومانی قیمت را تجربه کرد و ۲۲ میلیون و ۷۹۳ هزار تومان شد
کارشناسان بر این باورند که طلا در روزهای آینده در محدوده حمایتی ۲۲ میلیون تومان و محدوده مقاومتی ۲۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان نوسان خواهد داشت؛ به طوری که اگر سطح حمایتی ۲۲ میلیون تومان را از دست بدهد، احتمال کاهش قیمت به کانال ۲۱ میلیون تومان وجود دارد. اما اگر بتواند مقاومت ۲۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان را بشکند، ورود به کانال ۲۳ میلیون تومان بسیار زیاد است.
رکورد مجدد سکه
قیمت سکه در بازار رکورد جدیدی را ثبت کرد. هر قطعه سکه امامی در بازار تهران با افزایش یک میلیون و ۵۵۰ هزار تومانی، به ۵۷ میلیون و ۶۲۰ هزار تومان رسید. قیمت سکه بهار آزادی نیز رشد یک میلیون و ۵۴۰ هزار تومانی را ثبت کرد و ۵۵ میلیون و ۲۲۰ هزار تومان شد.
نیمسکه اما ۹۵۰ هزار تومان و ربعسکه ۵۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت. هر قطعه نیمسکه در بازار به قیمت ۳۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و ربعسکه ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تغییر کرد.
دلار دو پله بالا پرید
در اولین روز هفته اما میزان تغییر قیمت دلار عجیب بود. هر دلار آمریکا با افزایش یک هزار و ۶۷۵ تومان، به ۸۱ هزار و ۶۰ تومان تغییر کرد. یورو هم ۲ هزار و ۴۰ تومان گران شد و ۸۵ هزار و ۳۰۰ تومان شد.
قیمت دلار در بازار آزاد از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۰ درصد نوسان داشته؛ این در حالی است که نرخ تورم ۳۷ درصد بوده است؛ بنابراین باتوجه به نرخ رشد تورم، نوسان قیمت دلار در حد کمتر از تورم منطقی به نظر میرسد.
گفتنی است؛ عوامل مختلفی همچون افزایش تقاضا، تحریم، تنش و اتفاقات سیاسی و تغییر در متغیرهای اقتصادی از عوامل تأثیرگذار در قیمت دلار است که نوسانات ناشی از تنشهای سیاسی کوتاهمدت هستند؛ به طوری که بعد از کاهش شوکها، روند صعودی متوقف میشود و حتی در مواقعی به حالت قبل خود بازمیگردد.
source