افسردگی بیشتر به عنوان یک اختلال روانی شناخته می شود، اما فرسودگی شغلی یک پدیده شغلی است. افسردگی، در همه سطوح زندگی به چشم می خورد و شما را درگیر خود می کند، اما فرسودگی شغلی، زندگی شغلی و بیزینس پلن (Business plan) شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. علایم این دو پدیده، عموما شبیه به هم است اما این فرسودگی شغلی ممکن است با بهبود وضعیت شغلی، تغییر پیدا کند. افسردگی با حس پوچی و بی معنا بودن شکل می گیرد و ادامه پیدا می کند اما فرسودگی شغلی بیشتر با حس خستگی همراه است. بنابراین؛ تفاوت فرسودگی شغلی با افسردگی موضوعی مهم و اساسی است. افسردگی با حس پوچی و بی معنا بودن شکل می گیرد و ادامه پیدا می کند اما فرسودگی شغلی بیشتر با حس خستگی همراه است.

افسردگی چیست؟

تفاوت فرسودگی شغلی با افسردگی

افسردگی یک اختلال شایع روانی است. افراد افسرده معمولا معمولا احساس پوچی دارند و زندگی اندوهناکی را تجربه می کنند. اندوه افسردگی با غم و اندوه عادی تفاوت دارد و بیشتر یکجور ملال و دل خستگی است. انسان های افسرده، آینده و چشم اندازی برای خود متصور نیستند. افسردگی، یک رکود بی پایان است. انسان افسرده، مردابی است که حتی توان تلاش برای رفتن به سمت دریا، جاری شدن و حرکت به سمت خواسته هایش ندارد. افسردگی نیاز به درمان بالینی، مراجعه به تراپیست و تغییر شرایط زندگی در صورت امکان دارد که به تغییر زاویه دید فرد افسرده یا رضایت شغلی شخصی که به فرسودگی شغلی مبتلاست منجر می شود. فرد افسرده با کمک روانشناس، اطرافیان مشتاق و دلسوز و با گرفتن حمایت های عاطفی می تواند کم کم به حس بد و بی ارزشی و پوچی که به آن دچار است عبور کند و این واقعیت را بپذیرد که امکان دارد زندگی، همیشه در بهترین حالت ممکن نباشد، اما این دلیلی بر احساس پوچی و تلاش نکردن و دست روی دست گذاشتن نیست. در دیدگاه روانشناسی و پژوهش های علمی، افسردگی انواع مختلفی دارد و هر کدام نام علمی و علامت اختصاری مربوط به خود را داراست.

در ادامه به چند مورد از انواع افسردگی اشاره خواهیم کرد:

  • افسردگی اساسی: این نوع افسردگی با علامت اختصاری (MDD) شناخته می شود.

بالا ترین سطح افسردگی در این نوع است.

فرد افسرده در اختلال افسردگی شدید، معمولا با مشکلاتی در زندگی روزمره خود مواجه است و این مشکلات معمولا در هنگام خواب، مطالعه، غذا خوردن … مشخص می شود.

تفاوت فرسودگی شغلی با افسردگی که موضوع مهم این مقاله است، به خوبی می تواند بیانگر این نکته باشد که افراد افسرده ممکن است به مشکلاتی نظیر فرسودگی شغلی دچار شوند.

نوع دیگری از افسردگی، افسردگی مداوم یا ((PDD است. این نوع افسردگی به دیستمیا شناخته می شود، اما از نظر شدت با افسردگی شدید متفاوت است.

  • اختلال افسردگی دو قطبی: بله کاملا درست متوجه شدید؛ اختلال دو قطبی شاخه ای از افسردگی است که می تواند زندگی شغلی و بیزینس پلن (Business plan) شما را هم تحت تاثیر قرار دهد.

 تفاوت فرسودگی شغلی با افسردگی ، در اختلال دو قطبی روشن می شود.

اختلال دو قطبی همان نوسانات خلقی و فاصله میان افسردگی تا اوج شیدایی است؛ اگر اهل فیلم و سریال باشید، حتما نشانه های اختلال دو قطبی را در برخی آثار و تولیدات خارجی و داخلی مشاهده کرده اید؛ مثلا فیلم برادرم خسرو به کارگردانی احسان بیگلری، این اختلال را به خوبی به نمایش می گذارد.

انواع دیگری از افسردگی همچون؛ افسردگی پس از زایمان، اختلال عاطفی فصلی، افسردگی و روان پریشی که با هذیان توهم همراه است، نیز وجود دارد.

فرسودگی شغلی چیست؟

عدم تعادل

فرسودگی شغلی، در واقع حاصل عدم تعادل میان کار و زندگی است؛ اگر شما زمان تفریح و استراحتی برای خود قائل نیستید، اگر مدام از سرکار رفتن واهمه دارید و دلتان می خواهد ناپدید شوید اما مجبور نباشید هر روز صبح فرایند طاقت فرسای سر کار رفتن را متحمل شوید، به احتمال زیاد شما دچار فرسودگی شغلی هستید.

با تغییر شغل خود یا خواندن کتاب در حوزه تبلیغات، برندینگ و کسب و کار، شغل مورد علاقه خود را از نو بیافرینید.

تفاوت فرسودگی شغلی با افسردگی از آنجا معلوم می شود که شما ممکن است در محل کار خود، احساس پوچی داشته باشید و از انجام وظایف شغلی خود فراری باشید، اما در زندگی روزمره، معاشرت های اجتماعی و … انسان شاداب، سر زنده و امیدواری باشید.

اگر می خواهید، فرسودگی شغلی را با افسردگی اشتباه نگیرید، علایم هر دو را به خوبی بشناسید در ادامه با همراه باشید.

فرسودگی شغلی و افسردگی چه تفاوت ها و چه شباهت هایی دارند؟

افسردگی، نوعی از مشکلات مربوط به سلامت روان است و در واقع سلامت روحی افراد را به خطر می اندازد؛ ولی با فرسودگی شغلی تفاوت دارد.

تفاوت افسردگی با فرسودگی شغلی، تفاوت های عمده ای نیست و ممکن است به دلیل شباهت علایم و تاثیرات این دو بر هم، شما را به اشتباه بیندازد و نتوانید آن ها را از هم تمییز بدهید، اما این را بدانید که فرسودگی شغلی انعطاف پذیری بیشتری دارد و شاید مهم ترین تفاوت فرسودگی شغلی با افسردگی ، در همین نکته باشد.

در ادامه، علایم هر دوی این پدیده ها را توضیح داده و از هم تکفیف می کنیم که با مشکلاتی از این قبیل، مواجه نشویم.

بزرگترین تفاوت فرسودگی شغلی با افسردگی این است که فرسودگی شغلی؛ فقط زندگی شغلی شما را تحت شعاع قرار می دهد؛ ولی ممکن است در انجام وظایف دیگر خود، دچار مشکل، تنش یا اختلال نشوید، اما افسردگی می تواند بسیار جامع و فرا گیر باشد و حتی نتیجه فرسودگی شخصی نیز باشد و جاده فرسودگی شغلی می تواند به انتهایی مانند افسردگی منتهی شود.

بهتر است بگوییم، تفاوت فرسودگی شغلی با افسردگی ، در سطح تاثیر و فرا گیری آن دو است و از طرفی افسردگی، نشانه هایی دارد که ممکن است در فرسودگی شغلی، یافت نشود یا به مراتب کمتر و در سطح پایین تری مشاهده شود.

علایم و نشانه های تفاوت فرسودگی شغلی با افسردگی

علایم و نشانه ها

علایم افسردگی معمولا اختلالات خلقی شامل: پوچی، حس نا امیدی و غم ممتد، از دست دادن علاقه به فعالیت هایی که سابقا از انجام آن ها لذت می برده اید، اختلال خواب و اشتها که به کاهش یا افزایش وزن منجر خواهد شد.

اختلال در تصمیم گیری، افتادن در دام افکار خودکشی و … است.

علایم فیزیکی چون سر درد، مشکلات گوارشی، کمبود حافظه یا اختلال هم در دسته نشانه های افسردگی، یافت می شود.

علایم فرسودگی شغلی ممکن است شامل: اضطراب، پرسش های ذهنی، تمرکز پایین و کاهش عملکرد کاری و بحران عاطفی باشد.

جمع بندی

افسردگی از عدم سلامت روانی یا در خطر قرار گرفتن آن نشات می گیرد، افسردگی یک اختلال و بیماری روحی شناخته شده است.  فرسودگی شغلی، ممکن است با افسردگی اشتباه گرفته شود و نشانه های این دو پدیده با هم همپوشانی داشته باشد، در این مقاله سعی کردیم به شما کمک کنیم. تفاوت فرسودگی شغلی با افسردگی را شناخته و گامی موثر در جهت مقابله با آن ها برداریم.

source

توسط mohtavaclick