هرویک یاریجانیان، رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی تهران، در مورد شایعه استخراج رمزارز در کارخانه‌های تولیدی گفت: «این استخراج قطعاً در کارخانه‌های تولیدی انجام نمی‌شود. امروز شما بسیاری از این کارخانه‌ها را نگاه کنید می‌بینید مأموران برق به‌صورت یگان ویژه وارد آن‌ها می‌شوند و می‌گویند ما آمده‌ایم تا شما را غافلگیر کنیم و ببینیم آیا رمزارز دارید یا خیر.»

یاریجانیان افزود: «مشخص است کارخانه‌ای که ماشین‌آلات دارد و قرار است از خط تولید آن قطعه‌ای بیاید و صادر شود، چنین کاری انجام نمی‌دهد اما می‌بینید در خبرها آمده است که در بورس کشور ۲۵۰ دستگاه مشغول استخراج بوده‌اند یا خبری منتشر می‌شود که در کافی‌شاپی در یک دانشگاه دولتی در مشهد، مشغول استخراج بوده‌اند.»

به باور او منشأ استخراج‌ رمزارز دولتی است و دستگاه‌هایی که قابل کنترل و چک کردن نیستند، این کار را انجام می‌دهند و دلیل اصلی ناترازی انرژی در ایران این موضوع است. هرویک یاریجانیان، رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی تهران گفت: «ما به این نتیجه رسیده‌ایم که تا روزی که بحث رمزارزها و ماینینگ به وجود نیامده بود، این ناترازی‌ها هم به وجود نیامده بود.»

بیشتر بخوانید:

پیش از این محمد اله‌داد، معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر ایران هم ماینرهای غیرمجاز را عامل افزایش ناترازی و کمبود برق در ایران عنوان کرده و گفته بود دستگاه‌های استخراج‌ رمزارز روزانه هزار تا ۲ هزار مگاوات برق مصرف می‌کند.

او از شهروندان خواسته بود با معرفی دستگاه‌های استخراج غیرمجاز، از یک تا ۵۰ میلیون تومان به ازای هر دستگاه، جایزه دریافت کنند. به گفته اله‌داد هدف این طرح برداشته شدن فشار از روی شبکه و تأمین برق پایدار برای همه مشترکان است.

source

توسط mohtavaclick.ir