مراسم رونمایی از کتاب «آفاق دانایی» با موضوع زندگی و خدمات علمی فرهنگی استاد رسول جعفریان امروز در سرای نخبگان خبرآنلاین رونمایی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ نویسنده کتاب آفاق دانایی؛ آقای حامد زارع با حضور در برنامه سلام خبرنگار با اعلام این خبر گفت: مراسم پاسداشت آثار وآرا و اندیشههای آقای جعفریان در حوزه تمدن اسلامی، مفهوم علم در تمدن اسلامی و تسهیل نسخ خطی و همچنین کارهای دیگری که در حوزه تاریخ انجام دادند به همراه رونمایی از کتاب «آفاق دانایی» و گرامی داشت شصتمین سال تولد ایشان امروز، عصر ساعت ۱۴ تا ۱۶؛ در سرای نخبگان خبر آنلاین به نشانی تهران، خیابان میرزای شیرازی، خیابان ۱۵ پلاک ۲۵ برگزار میشود.
آقای حامد زارع افزود: این اثر در سه فصل مجزا با عناوین زندگینامه، نقدنامه و کارنامه به بررسی آثار و آرا استاد تاریخ دانشگاه تهران در شش دهه عمر او پرداخته است. کتاب تلاش دارد تا از طریق سوال و جواب و مصاحبه، آئینهای در برابر کوششهای رسول جعفریان در عرصههای متنوع تاریخ تشیع، تاریخ اندیشه دینی، تاریخ تطور علم در تمدن اسلامی و همچنین تولید علم قرار دهد. در این مراسم متفکران و اندیشمندان تاریخ و تمدن اسلامی به عنوان مهمان حضور دارند و در مورد شخصیت آقای دکتر جعفریان سخنرانی میکنند.
زارع درباره تدوین کتاب «آفاق دانایی» گفت: از ده سال گذشته بنده مجموعه آثاری را در گفتوگو با متفکران و اندیشمندان تاریخی منتشر کردم، اندیشمندانی مثل دکتر رضا داوری اردکانی، دکتر غلام حسین ابراهیم دینانی، دکترمصطفی محقق داماد، دکتر نصرالله پورجوادی و آخرین کار با دکتر رسول جعفریان انجام شد که به عنوان هشتمین جلد از مجموعه دفتر آفاق اندیشه با نام آفاق دانایی در تمدن اسلامی منتشر شد. در محتوای کتاب رصدی شده بر تاریخ تمدن اسلامی و جاهایی که خرد و دانایی توسط فیلسوفان و متفکران عصر زرین تمدن اسلامی درخشش داشتند را شناسایی و معرفی کردیم.
زارع با بیان اینکه این کتاب رصدی در تاریخ تمدن اسلامی است افزود:جعفریان در پانزده سال اخیر با تمسک به چهرههای کاملاً علمی در تمدن اسلامی نظیر ابنخلدون و ابوریحان بیرونی، بخش زیادی از مطالبی را که تحت عنوان شبهعلم قابل نامگذاری است در عرصههایی نظیر نجوم، علوم غریبه و طب اسلامی به طور جدی به چالش کشیده است. رسول جعفریان امروزه با این دریافت از وضع تحقیقات علمی کشور که در آن آثار مستقل درباره سرگذشت علم در تمدن اسلامی به ندرت یافت میشود، اهتمام خود را مصروف بررسی انتقادی مفهوم علم در تمدن اسلامی و همچنین وضعیت علم در ایران معاصر کرده است و به حوزه پژوهش تاریخ و معرفت شناسی تاکید دارد.
source