رئیس اداره ویژه سازمان غذا و دارو گفت: مجوز ورود دانه‌های روغنی، منوط به تأیید آزمایشگاه‌های مرجع و مجاز در خصوص وضعیت تراریختگی آنها خواهد بود.

بررسی و نظارت بر تراریختگی دانه‌های روغنی وارداتی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ زهره پور احمد، در مورد بررسی و نظارت تراریختگی دانه‌های روغنی وارداتی گفت: کارشناسان ناظرمعاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، همه دانه‌های روغنی شامل سویا، ذرت، کلزا و پنبه‌دانه را در مبادی ورودی، نمونه‌برداری و برای راستی‌آزمایی رخداد‌های تراریختگی، به آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو ارسال می‌کنند. 

پور احمد گفت: معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، پایش سالانه برچسب‌گذاری محصولات تراریخته در سطح عرضه را نیز، در قالب برنامه پایش فرآورده‌ها (PMS) انجام می‌دهند. در این برنامه، محصولات فاقد برچسب مناسب، نمونه‌برداری و برای بررسی وضعیت تراریختگی به آزمایشگاه‌های مرجع و مجاز ارسال می‌شوند.
وی افزود: با توجه به الزامی بودن درج عبارت «تراریخته» روی برچسب این محصولات، در صورت تأیید تراریختگی و مشاهده درج نشدن آن بر روی بسته‌بندی، معاونت‌های غذا و دارو مطابق ضوابط و مقررات جاری با واحد‌های متخلف برخورد و موارد تخلف را به مراجع قضایی معرفی می‌کند.

رئیس اداره ویژه سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تولید داخلی دانه‌های روغنی تراریخته در کشور محدود است، افزود: واردات این محصولات به کشور انجام می‌شود و یکی از چالش‌های موجود در این حوزه، برچسب‌گذاری نکردن صحیح برخی از روغن‌های تراریخته موجود در بازار است. به همین علت سازمان غذا و دارو، تأکید ویژه‌ای بر نظارت و الزام تولیدکنندگان به درج برچسب «تراریخته» جهت آگاهی مصرف‌کنندگان دارد.
وی تأکید کرد: برخورد‌های قانونی با واحد‌های متخلف در حوزه برچسب‌گذاری و عرضه محصولات غذایی، در دستور کار سازمان قرار دارد و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، موارد به مراجع قضایی ارجاع خواهد شد.

تراریخته به گیاهان، جانوران یا موجودات میکروسکوپی گفته می‌شود که ترکیب ژنتیکی آنها (DNA) با هدفی مشخص به طریقی تغییر یافته که به طور طبیعی اتفاق نمی‌افتد.

source

توسط mohtavaclick.ir