متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان، با تولید گونه‌ای پربازده از برنج ایرانی، گامی مهم در جهت افزایش بهره‌وری کشاورزی و بهبود معیشت کشاورزان برداشتند.

بازدهی دو برابری برنج با تلاش دانش بنیان ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت :‌این برنج با پرتودهی اشعه گاما تولید شده است و  علاوه بر بازدهی دو برابری، می‌تواند در مناطق کمتر برخوردار نیز کشت شود. 

عمار افخمی افزود :‌ ما با همکاری سازمان انرژی اتمی و با استفاده از پرتوتابی اشعه گاما بر روی ۲۰ نوع برنج، پس از ۱۰ سال تحقیق و تلاش، به رقمی از برنج دست یافتیم که هم بازدهی بالاتری داشته و هم کیفیت بهتری نسبت به ارقام سنتی دارد و به یاد شهید هسته‌ای، احمدی روشن، این رقم را “روشن” نامگذاری کردیم.

وی افزود: این رقم برنج پس از طی مراحل قانونی، در سامانه ثبت ارقام گیاهی به ثبت ملی رسید.

افخمی گفت :‌مجموعه ما بذر گواهی‌شده را تولید و توزیع می‌کند که علاوه بر استان‌های شمالی کشور، در استان‌های جنوبی نیز با استقبال کشاورزان رو‌به‌رو شده است.

به گفته این فعال فناور، بذر‌های گواهی‌شده این شرکت در مناطق مختلف کشور عملکرد بسیار خوبی داشته و در مقایسه با نمونه‌های بومی، بازدهی دو برابری دارند. استفاده از این بذر در مناطقی مانند سیستان و بلوچستان، می‌تواند ظرفیت کشاورزی این مناطق را به طور چشمگیری افزایش داده و موجب افزایش درآمد کشاورزان شود.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان، بزرگترین دستاورد این مجموعه را ظرفیت بالای تولید رقم «روشن» دانست و گفت :‌  با توسعه این رقم در اراضی شالیزاری کشور، می‌توانیم به خودکفایی و حتی صادرات برنج دست پیدا کنیم. در حال حاضر طرح مهندسی امنیت غذایی در حوزه برنج را به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه کرده‌ایم.

افخمی تاکید کرد: با توجه به فعالیت ما در مناطق کمتر برخوردار، استفاده از این گونه برنج می‌تواند سبب افزایش بهره‌وری کشاورزی و بهبود معیشت مردم شود. این امر نیازمند حمایت نهاد‌های متولی از جمله جهاد کشاورزی و همچنین متولیان آبادانی و پیشرفت کشور است. 

این دستاورد ، حاصل سال‌ها تلاش متخصصان این شرکت در حوزه کشاورزی است و  نویدبخش تحولی بزرگ در عرصه تولید برنج کشور خواهد بود.

 

source

توسط mohtavaclick.ir