نیازمند سیاست‌گذاری هدفمند در حوزه هوش مصنوعی هستیم

مدیر مرکز استراتژی و تحول هوش مصنوعی دانشگاه شریف گفت: ایران از نظر تعداد مقالات هوش مصنوعی، پس از عربستان سعودی در جایگاه دوم منطقه قرار دارد از اینرو کشور در حوزه هوش مصنوعی نیازمند سیاست‌گذاری هدفمند برای حفظ جایگاه و ارتقای آن در منطقه است

به گزارش خبرگزاری آنا،ایمان میرعمادی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف و مدیر مرکز استراتژی و تحول هوش مصنوعی این دانشگاه در هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری به وضعیت فعلی ایران در هوش مصنوعی پرداخت و گفت: بررسی وضعیت جایگاه علمی ایران در میان کشور‌های منطقه نشان می‌دهد که  ایران از نظر تعداد مقالات هوش مصنوعی، پس از عربستان سعودی در جایگاه دوم منطقه قرار دارد.

وی افزود: همچنین بررسی‌ها نشان داده روند تولید مقالات ایران در این حوزه نزولی است، در حالی که عربستان سعودی، ترکیه و امارات روند صعودی دارند. اگر این روند ادامه یابد احتمال جابجایی رتبه‌ها در آینده وجود دارد.

وی اظهار کرد: با توجه به تحلیل‌های مختلف، ایران در حوزه هوش مصنوعی نیازمند سیاست‌گذاری هدفمند برای حفظ جایگاه و ارتقای آن در منطقه است. 

به گفته وی، توسعه دانش، حمایت از کسب‌وکار‌های مرتبط و رفع موانع سرمایه‌گذاری از جمله اقداماتی است که باید در اولویت قرار گیرد.

وی یادآورشد: برای رسیدن به اهداف توسعه‌ای، تعامل مستمر با جامعه علمی جهانی و بهره‌گیری از تجربیات کشور‌های پیشرو می‌تواند مسیر پیشرفت ایران در حوزه هوش مصنوعی را هموارتر کند. 

وی درباره تعداد شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی ایران اظهار کرد: ایران از نظر تعداد شرکت‌های ارائه‌دهنده محصولات و خدمات هوش مصنوعی در جایگاه چهارم منطقه قرار دارد. رژیم اشغالگر قدس در این زمینه با اختلاف زیاد رتبه اول است و رقابت نزدیکی میان ایران، عربستان، ترکیه و امارات در این زمینه وجود دارد.

میرعمادی گفت: اگرچه ایران در این زمینه از میانگین جهانی حدود هفت سال عقب‌تر است، اما در مقایسه با موج‌های قبلی تکنولوژی مانند خودروسازی یا پتروشیمی، امکان جبران این فاصله وجود دارد.

وی گفت: تخمین‌ها نشان می‌دهد که ایران حدود ۱۰ میلیون دلار در زمینه هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده است، درحالی‌که عربستان سعودی با سرمایه‌گذاری میلیارد دلاری، فاصله زیادی با ما دارد. 

وی عنوان کرد: همچنین، از نظر توان پردازشی، زیرساخت‌های ایران در مقایسه با امارات و عربستان که به‌شدت در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، همچنان عقب‌تر است.

وی در پایان گفت: برای جبران عقب‌ماندگی‌ها، باید اقدامات مبتنی بر داده و شواهد تعریف شود. فرصت جهش هنوز وجود دارد، اما پنجره این فرصت در حال بسته شدن است. اگر سرعت نسبی خود را افزایش ندهیم، خطر عقب‌ماندگی بیشتر از سایر رقبا ما را تهدید خواهد کرد.

source

توسط mohtavaclick.ir