معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یک از اصلی ترین منابع ارزآوری در دنیا از طریق فناوری‌های نرم و صنایع خلاق تامین می شود که متاسفانه در مقایسه با کشورهای همسایه هنوز به از ظرفیت‌های حرفه‌ای وطنی ما به شکل شایسته بهره نبرده‌ایم.

 به گزارش خبرگزاری سینا، محمد نوروزپور معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان و خلاق و مثبت ارزیابی کردن برپایی این نمایشگاه گفت: در روزگاری که وقایع و اتفاق‌های دلسردکننده رخ می‌دهد، حضور جوانان با انگیزه و خلاق در این عرصه موهب الهی است به خصوص اینکه خلاقیت‌ آنها در حوزه فناوری‌های نرم به عرصه صادرات رسیده است که این موضوع مهم ودستاورد قابل توجهی است.

وی ادامه داد: همواره اعتقاد داشته‌ام که دنیای آینده دنیای فناوری‌های نوین است که خوشبختانه این دنیا خیلی زود از راه رسید و خوشبختانه جوانان ما در حوزه فناوری‌های نوین جلوتر از دولت و حاکمیت حرکت می کنند و ضروری است مسئولان در جهت رفع موانع این حوزه کوشا باشند.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب که جامعه جوانِ ایرانی در بحث فناوری‌های نرم و صنایع خلاق به شکل آگاهانه نسبت به دولت‌ها و حاکمیت پیشرفت داشته است؛ گفت: در حوزه مباحث فناوری نوین به طور عام و همچنین جامعه تحصیل کرده و دانشگاهی به طور خاص فراتر از تصور حرکت رو به جلو دارند که با ورود هوش مصنوعی سرعت پیشرفت آن فزاینده شده است که به اعتقاد من دولت و حاکمیت‌ها باید در جهت به روز رسانی خود در این حوزه فعال‌تر و روزآمدتر عمل کنند.

محمدرضا نوروزپور

نوروزپور با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در عرصه بین الملل اظهار داشت: با وجود فاصله محسوسی که بین استفاده بهینه از فناوری نرم و صنایع خلاق در کشور ما با سایر کشورها وجود دارد، ولی خوشبختانه با تلاش و انگیزه‌ای که در بین جوانان فعال در عرصه فناوری‌های نوین وجود دارد اکنون به صادرات رسیده‌ایم اما همچنان فاصله معناداری در قیاس با سای کشورها وجود دارد. زیرا یک از اصلی ترین منابع ارزآوری در دنیا از طریق فناوری‌های نرم و صنایع خلاق تامین می شود که هنوز ظرفیت‌های حرفه‌ای و وطنی ما به شکل شایسته استفاده نکرده‌ایم.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: یکی از موضوعات غم‌انگیز این است که بر اساس اخباری که به دست ما می رسد، رشد و پیشرفت دیگر کشورها مرهون وجود نیروی انسانی و نخبه‌ای است که در حوزه صنایع خلاق کار می کنند که برخی از چهره‌های مطرح جهانی فعال در این حوزه از جوانان نخبه ایرانی هستند که با مهاجرت به دیگر کشورها توانسته‌اند در این حوزه به چهره‌های کارآمد تبدیل شوند. و موضوع دیگر این است که مجبوریم به دلیل مسائل تحریم و نبود جابجایی مالی، بسیاری از محصولات وطنی را از طریق کشورهای همسایه صادر کنیم. این در حالی است که در شرایط مطلوب جوانان مستعد م می توانستند در کشور خودمان به نوآوری‌های این عرصه کمک کنند. و در عین حال به شکل مستقیم با دنیا ارتباط برقرار کنند.

نوروزپور در پاسخ به این سئوال که برنامه دولت برای رفع موانع موجود چیست؟؛ گفت: قطعا دولت برنامه‌هایی برای بهبود شرایط دارد اما واقعیت این است که همه امور دست دولت‌ها نیست. چراکه دولت‌های مختلف سعی کردند موانع را از پیش پا بردارند اما نتوانستند. به عنوان مثال حل موضوع FATF دست دولت نیست و اتفاقا دولت‌ها خودشان از این ناحیه متضرر هستند و به این نیجه رسیدند که اگر در این حوزه سرمایه گذاری کنند با بحران مواجه می شوند.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان درباره راه اندازی «شهر خلاق راه‌اندازی شهر جهانی نوآوری و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و خلاق کشور» گفت: هرحرکتی در این مسیر مثبت است و اگر برنامه ریزی دقیق صورت گیرد می توان به دستاوردهای قابل تاملی دست یافت. اما آنچه اولویت دارد برداشتن موانع پیش روی شرکت‌های دانش بنیاد و جوانان فعال در این عرصه است.

منبع: ستاد اطلاع رسانی سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان و خلاق

No tags for this post.

source

توسط mohtavaclick.ir