حتما در مسیر زندگی، بار ها مجبور شده اید اهدافی کوتاه مدت یا بلند مدتی بر گزینید؛ در کسب و کار و مسیر شغلی هم شما نا گزیرید، اهداف شغلی تعیین کنید.آن ها ، وسیله ای برای ایجاد انگیزه و شور شوق در شما به منظور دستیابی به ارتقا شغلی، افزایش  درآمد و در نهایت پیشرفت شغلی است. اهداف شغلی می تواند موتور محرکی باشد که شما به حرکت در آورده و باعث می شود قدم به قدم به اهداف نهایی خود، از انتخاب شغلتان دست یابید.اگر می خواهید با چیستی و مزیت انتخاب اهداف شغلی آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید.

اهداف شغلی چیست؟

اهداف شغلی

اهداف شغلی، همانطور که پیشتر ذکر آن رفت؛ هدف هایی است که شما در زندگی شغلی خود برای دستیابی به موفقیت انتخاب کرده و تمام تلاشتتان را برای واقعی آن اهداف به کار می بندید. هدف های کاری یا  شغلی همان نتیجه و انتظاری است که از شغل خود دارید  و اگر در انتخاب آن ها به درستی و برنامه ریزی شده عمل کنید؛ نتیجه ای جز پیشرفت شغلی برای شما به ارمغان نخواهد آورد.

چند نمونه از اهداف شغلی

پس از انتخاب مسیر شغلی مد نظرتان، برای ایجاد انگیزه باید نتیحه مورد نظر از انتخاب شغل را تصور کرده و برای رسیدن به آن قله اوج و زیبایی که در خاطرتان جولان می دهد؛ چند هدف کوتاه مدت و بلند مدت در نظر بگیرید. در ادامه چند نمونه از اهداف شغلی را با هم بررسی می کنیم؛ توجه داشته باشید که در این مسیر در چنگال کمال گرایی گرفتار نشوید؛ چرا که شما را از رسیدن به اهداف شغلی خود باز می دارد.

شاید آخرین پله دستیابی به اهداف شغلی، دست یابی به در آمد مطلوب و راضی کننده باشد. دلیل این که می خواهیم اول به آن بپردازیم؛ این است که انگیزه قوی و محرکی پویاست. شما در وهله اول با تلاش های معنوی در جهت افزایش بهره وری و استفاذه از تمام پتانسیل و استعداد های خود، به راحتی می توانید به این هدف دست یابید. اما این هدف به عنوان آخرین پله نردبان برنامه ریزی شغلی، نیاز مند تلاش بسیار و صرف وقت و دقت بسیار است. از آن به عنوان سوختی برای رو به جلو حرکت کردن استفاده کنید و باک ذهنتان را از این بنزین

پر کنید.

چند نمونه

از عنفوان کودکی، ما به دنبال راهی برای برتری، کسب نمرات برت و رقابت با هم کلاسی ها و همسالان خود بوده ایم. در دوران بزرگسالی این رقابت همراه ما آمده و در قالب های متفاوتی می گنجد؛ رقابت با هم کلاسی به رقابت با همکاران مبدل شده و عرصه زندگی جدی تر می شود. ارتقای شغلی با هدف افزایش در آمد و دستیابی به اهدافی که از کودکی طرح آن را پی ریزی کرده ایم؛ می تواند در دسته اهداف شغلی ما قرار گیرد، خصوصا اگر شخصیت چالشی و اهل رقابت و ریسکی داشته باشیم.

  • راه اندازی کسب و کار خود و کار آفرینی

همه ما استقلال را دوست داریم و تمام ابعاد زندگی خود طالب آن هستیم؛ اگر تلاش های شغلی شما بتواند به کارآفرینی و ایجاد کسب و کار خود تان منجر شود؛ استقلالی که طالب آن هستید را به دست آورده؛ همچنین می توانی به افرادی که شغل ندارند و خواهان آن هستند کمک کنید که صاحب شغل بشوند.در این صورت، علاوه بر بردن خودتان به بردن و موفقیت دیگران نیز کمک کرده اید.

  • افزایش مهارت و سواد

جاده آموختن هیچ گاه به انتها نمی رسد. پس اگر فارغ التحصیل شده و  وارد بازار کار شده اید؛ هیچ زمانی نیست که بتوانید ز آموختن دست بکشید؛ پس مدادم در پی ارتقا تحصیلی خود یا یاد گرفتن مهارت های جدیدی باشید که به ارتقا زندگی شغلی شما کمک خواهد کرد. این مورد را هم در لیست اهداف شغلی خود بگنجانید.

راه های دستیابی به اهداف شغلی

 

در زندگی کاری، همانند بقیه عرصه های زندگی شما باید صبر و تلاش را برای دستیابی به اهداف خود سر لوحه قرار داده و در این مسیر همت بلند دارید.اگر می خواهید به ارتقای شغلی برسید، در آمد خود را افزایش داده یا دانش و مهارت جدیدی در راستای شغلتان فرا گیرید. باید زمان زیادی را به تلاش مصروف کنید. سعی کنید از ریل خارج نشده و همیشه در مسیر بمانید؛ دائما اطلاعات خود را به روز کرده و برای افزایش در آمد و ارتقای شغلی کار مند نمونه ای باشید تا نظر رئیستان را جلب کنید. امیدوارم به اهداف کاری خود دست یابید!

جمع بندی

در این مقاله ما با مفهومی تحت عنوان اهداف شغلی آشنا شدیم و دانستیم که اهداف شغلی دستاورد و نتیجه ای است که ما از شغل خود انتظار داریم؛ همچنین با نمونه هایی از اهداف شغلی مانند  افزایش در آمد، ارتقای شغلی، افزایش مهارت و سواد که غایت آن ها پیشرفت شغلی است؛ آشنا شدیم؛ باشد که این مقاله برایتان مفید بوده باشد و در زندگی شغلی و در کسب و کار خود از آن بهره کافی ببرید.

source

توسط mohtavaclick