طهرانچی: پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد به دنبال کار اکتشافیِ فاخر درخور خیزش جدید علمی کشور است

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم افتتاح پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما امروز در دانشگاه آزاد اسلامی، پژوهشگاه مرکزی را راه‌اندازی کرده‌ایم تا مطالبات بحق و انتظارات مقام معظم رهبری در زمینه خیزش دوم علمی را پاسخ دهیم.

وی ادامه داد: در دانشگاه آزاد اسلامی ساختار‌هایی متناسب با حرکت علمی در حال راه‌اندازی است و تغییراتی در نظام دانشی دانشگاه شکل گرفته است. در این راستا مفهومی به نام پژوهشگاه مرکزی در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده که وظایف کلانی دارد و مقرر شده برای راهبری خیزش جدید علمی و توان مرجعیت‌سازی دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ما مجموعه‌ای از حمایت‌ها و اقدامات در پژوهشگاه مرکزی داریم، گفت: در این پژوهشگاه باید جریان پژوهش ناب حرکت کند.

طهرانچی خاطرنشان کرد: لازم است توضیح دهم که ما یک «آموزشِ پژوهش» و «پژوهشِ آماتور» داریم. آنچه در کارشناسی ارشد و دکتری انجام می‌شود و هنگامی که قصد تنها یاد گرفتن است و در قالب برنامه علمی جا نمی‌گیرد، «آموزشِ پژوهش» است. توجه به این نکته ضروری است که هم علم و هم فناوری و هم فرهنگ «پژوهش» دارد؛ اما در پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی تنها پژوهش علم مدنظر ماست.

وی افزود: ما اینجا با «پژوهشِ آماتور»، «پژوهش در فناوری» و «پژوهش در فرهنگ» کاری نداریم؛ بحث مهم در این پژوهشگاه «پژوهشِ حرفه‌ای ناب دانشی» و درواقع «پژوهش اکتشافی» است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: امروزه تعریف جدیدی از پژوهش موردتوجه قرار گرفته و آن این است که پژوهش یک طیف است که یک سر آن پژوهش ناب اکتشافی و سر دیگر آن پژوهش با کاربری منافع اقتصادی – اجتماعی است. پژوهشی که دارای منافع اقتصادی – اجتماعی است، مربوط به حوزه معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی است. پژوهش مرتبط با تحصیلات تکمیلی مربوط به معاونان موضوعی است، اما پژوهش اکتشافی مختص پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی است.

طهرانچی با تأکید بر اینکه در پژوهش اکتشافی باید برترین‌ها پیدا شده و یک کار برتر صورت گیرد، گفت: ما اینجا به دنبال رفتار‌های معمول پژوهشی نیستیم؛ ما رصد می‌کنیم که برترین پژوهش‌ها توسط برترین افراد انجام شود و برترین پژوهش شکل بگیرد. این فلسفه تأسیس پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی است. ما در این پژوهشگاه به دنبال فناوری و پژوهش‌های آماتور نیستیم؛ پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال جریان‌سازی پژوهش اکتشافی است.

وی با بیان اینکه ما باید بستری فراهم کنیم تا به جای اینکه دیگران پژوهشگران برتر ما را جذب کنند، خودمان بتوانیم آنها را جذب کنیم، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی شکارچی پژوهش اکتشافی می‌خواهد.

رئیس دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: ما می‌خواهیم با سرمایه‌گذاری در پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، برای جمهوری اسلامی ایران نام‌آوری به دست آوریم.

وی با بیان اینکه پژوهشگاه مرکزی دانشگاه خودش آزمایشگاه ندارد؛ اما به دنبال شناسایی پژوهش‌های برتر و پژوهشگران برتر است، گفت: این پژوهشگاه به دنبال حمایت از پژوهش‌ها و پژوهشگران برتر است تا اتفاقات بزرگی در کشور رقم بخورد.

طهرانچی خطاب به کارکنان پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شما باید بتوانید بهترین پژوهشگران دنیا را پیدا کرده، با آنها در تماس باشید و از آنها دعوت کنید تا به کشور ما آمده و در آزمایشگاه‌های ما فعالیت کنند. ما نمی‌خواهیم در این پژوهشگاه کار‌هایی که تا قبل از این انجام می‌شده را انجام دهیم؛ بلکه می‌خواهیم نامی بزرگ برای ایران بسازیم تا علم جهان مدیون سرمایه‌گذاری ما شود.

وی خطاب به کارکنان پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شما باید کار فاخر اکتشافی انجام دهید. ما در پژوهشگاه مرکزی به دنبال یک کار بزرگ در خور خیزش جدید علمی که پیشروانه و اکتشافی فاخر باشد، هستیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی باید پژوهش ناب توسط افراد فاخر علمی انجام شود. در این پژوهشگاه باید حرف‌های جدیدی زده شود. هرکسی که در ایران می‌خواهد یک حرف جدید بزند و خواهان حمایت است، باید روی این پژوهشگاه حساب کند.

وی با بیان اینکه دکتر رنجبر که مسئولیت پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی را برعهده گرفته، یک فرد علمی است، گفت: ایشان بحث علم را به خوبی بلد است و می‌داند که باید چگونه مدیریت کند. توجه داشته باشید که این پژوهشگاه درواقع یک خلق اثر مهم است.

source

توسط mohtavaclick.ir