به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت دوازدهم در خصوص چالش تورم و کسری بودجه دولت گفت: نقدینگی در طی ۳۰ سال گذشته ۲۸٫۳ درصد همیشه رشد داشته است و این نقدینگی منجر به افزایش تقاضا میشود.
رشد ۲۸ درصدی نقدینگی در برابر رشد ۳ درصدی تولید
وی با بیان اینکه در نتیجه رشد نقدینگی همواره با ۲۸ تا ۳۰ درصد افزایش تقاضا مواجه هستیم، گفت: در مقابل اما عرضهای که از طرف تولید رخ میدهد، هیچگاه از ۳ تا ۴ درصد بطور متوسط افزایش پیدا نکرده است که در نتیجه آن ۲۴ تا ۲۵ درصد نرخ تورمی است که به جامعه تحمیل میشود.
نوبخت تاکید کرد: اصل درآمد دولت مالیات است و در صورت عدم پوشش باید به سراغ واگذاری دارایی سرمایهای برویم همچنین بررسیها نشان داده است که در سه سال گذشته تورم پایین نیامد و بالای ۴۰ درصد بود.
منظور: باید کار مذاکرات با آمریکا در ۱۴۰۰ تمام میشد
داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم نیز در این میزگرد که در خصوص کسری بودجه و تبعات آن برگزار شد، گفت:درآمدهای نفت عمدتا در اختیار دولت نیست. زمانی که درآمد نفتی کاهش پیدا میکند فشار آن به سایر منابع تامین اعتبار منتقل میشود، مثل مالیات. مهمترین اقدامی که در کشور شده است تقویت نقش مالیاتها است.
وی در ادامه گفت: پس از خروج از برجام وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد و با ورود ویروس کرونا درآمدهای دولت متاثر از آن گردید.
رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم اظهار کرد: از زمان تشدید تحریمها بخصوص از سال ۹۷ متغیرهای اقتصادی تحت تاثیر قرار گرفتند. برخی تصور میکنند که که در دولتهای مختلف ارادهای برای رفع تحریمها نبوده است، همه دولت ها با توجه به تاکید رهبر انقلاب تلاش کردند کشور را از تنگنا خارج کنند.
وی افزود: سال ۱۴۰۰ شهید رئیسی با جدیت پای مذاکره رفتند و بجایی رسید که کار باید تمام میشد اما یکمرتبه آمریکاییها زیر میز زدند. این در حالیست که ایران همیشه بدنبال رفع تحریمها بوده است.
انتهای پیام/
source
لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=426917
source