فناوری شیرین‌سازی آب با قابلیت تولید انرژی

پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی سیستم نوآورانه‌ای شده‌اند که عملکرد دوگانه دارد. در این فناوری خالص‌سازی آب به همراه تولید انرژی برق به صورت همزمان صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری آنا، در این روش نمک سدیم کلرید با بیشترین فراوانی در بین عوامل شوری آب به صورت گزینشی از آب خارج شده و به صورت همزمان انرژی مورد نیاز برای روشن کردن LED‌های مختلف در هنگام بازیابی سیستم تولید می‌شود. این فرآیند با استفاده از نانومواد صورت می‌گیرد.

روش یون‌زدایی خازنی به شیرین‌سازی آب با حذف نمک‌ها و آلاینده‌های مختلف از آن به صورت یون با کمک فرآیند الکتروشیمیایی گفته می‌شود.

در این روش تجمع آلاینده‌های مختلف به صورت یون و در اثر اعمال پتانسیل به الکترود‌های یک سل ابرخازن الکتروشیمیایی اتفاق می‌افتد.

اخیرا در کنار این قابلیت امکان تولید انرژی از طریق بازیابی یون‌های تجمع یافته در سطح ابرخازن‌ها در چرخه‌ی واجذب به مزایای این روش افزوده شده است.

این روش به عنوان یک روش کار آمد و کم هزینه‌ی شیرین‌سازی آب در جهان مطرح شده است و راه‌حل جدیدی برای مواجه با حل بحران امروزی آب و انرژی ارائه می‌کند.

در این راستا پژوهشگران دانشکده‌ی شیمی دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی یک سیستم نوآورانه با عملکرد دو گانه‌ی فوق‌العاده در خالص‌سازی آب از نمک سدیم کلرید با بیشترین فراوانی در بین عوامل شوری آب به صورت گزینشی توام با تولید انرژی مورد نیاز برای روشن کردن LED‌های مختلف در هنگام بازیابی سیستم شده‌اند.

نانو مواد ویژه‌ی سنتز شده در این پژوهش در کنار طراحی منحصر‌به‌فرد در تولید انرژی از آب نمک و همچنین کم هزینه و دوست دار محیط‌زیست بودن این فناوری، قابلیت‌های خاصی به این پژوهش داده است.

نتایج این پروژه که توسط سعید شاهرخیان، استاد دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف و تیم تحقیقاتی وی انجام شده و نشریه Materials Chemistry A به چاپ رسیده و در دسترس پژوهشگران قرار گرفته است.

پیش از این نیز این گروه، پژوهشی بر روی آب دریا و جداسازی یون‌های مختلف از نمونه‌ی آب خلیج فارس انجام داده بودند که نتایج آن نیز در مجله Acs Applied Materials & Interfaces منتشر شد.

source

توسط mohtavaclick.ir