در مراسمی با حضور جمعی از اهالی فرهنگ، هنر، ادب، رسانه و مسئولان استانی و کشوری، حمیدرضا قانعی تودیع و مهدی رنجبر به‌عنوان مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس معرفی شد.

مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس امروز، سوم دی ماه در این مراسم، بر جایگاه ویژه این استان در تاریخ و فرهنگ ایران زمین تأکید کرد و گفت: فارس، گهواره هنر، آیین و ایمان، و شیراز، نگین درخشان شهرها، نمایانگر پیوند دین، هنر و حماسه است که میراثی گرانسنگ در بازآفرینی هویت ایرانی-اسلامی دارد.

مهدی رنجبر با اشاره به اهمیت احیای گفتمان میان‌نسلی در پاسداشت اصالت و هویت ایرانی-اسلامی تصریح کرد: افول کنشگری و میدان‌داری مردم در فعالیت‌های فرهنگی، با ایجاد گفتمان میان‌نسلی و تقویت سرمایه‌های اجتماعی، قابل جبران است. تحقق این امر می‌تواند گامی بلند در راستای تقویت جامعه مدنی فارس و ایران باشد.

رنجبر افزود: شیراز، میراث‌دار گنجینه‌ای از فرهنگ، ادب، هنر و حماسه، وظیفه‌ای مهم در احیای این گنجینه برای تقویت سرمایه‌های اجتماعی بر عهده دارد. او تأکید کرد که استفاده از زبان هنر و ظرفیت هنرمندان می‌تواند به الگویی برای مردمی‌سازی و عدالت فرهنگی تبدیل شود و نقش مؤثری در ترمیم شکاف‌های اجتماعی ایفا کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس همچنین خاطرنشان کرد: زیست شبانه‌روزی در حوزه فرهنگ، هنر و معنویت، نه تنها فرصتی برای گردشگری فرهنگی و هنری فراهم می‌کند، بلکه رونق اقتصادی و توسعه زیرساخت‌های فرهنگی را نیز به همراه خواهد داشت.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که خانه فرهنگ و هنر فارس، با همت هنرمندان، اندیشمندان و اهالی رسانه، به فضایی برای گفت‌وگوی اقشار و اندیشه‌های مختلف در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود و نقشی مؤثر در ساختن ایرانی شادتر و آگاه‌تر ایفا کند.

فرهنگ و هنر، ستون تمدنی انقلاب اسلامی است

مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز در این مراسم، با اشاره به اهمیت فرهنگ و هنر در انقلاب اسلامی گفت: فرهنگ ایران و معارف اسلام عزیز، دو معدن غنی و گران‌بها هستند که ترکیب آن‌ها پشتوانه‌ای ارزشمند برای انقلاب اسلامی ملت ایران فراهم کرده است. فرهنگ، ستون تمدنی انقلاب اسلامی و هنر، مهم‌ترین و متعالی‌ترین راهنما در میان فرهنگ‌های متزاحم و آشفته دنیای معاصر است.

حمیدرضا قانعی با تاکید بر جایگاه ویژه استان فارس در تاریخ، فرهنگ و هنر ایران اظهار کرد: استان فارس، مهد ایمان، اراده، تاریخ و هنر است؛ استانی که به فرموده رهبر معظم انقلاب، بهترین جغرافیا برای تلفیق دین، هنر و حماسه است. این سرزمین، خاستگاه بزرگان دین و هنر همچون حافظ، سعدی، ملاصدرا، عباس دوران و شهید دستغیب است و با داشتن 15 هزار شهید، نقش مهمی در انقلاب اسلامی ایفا کرده است.

وی به کارنامه سه‌ساله مدیریت خود اشاره و بیان کرد: در این مدت، هزاران بار مورد محبت و لطف اهالی فرهنگ و هنر استان قرار گرفتم. در حوزه زیرساختی، اقداماتی همچون راه‌اندازی دو هنرستان دخترانه هنرهای زیبا در شیراز و لارستان، دو برابر شدن ظرفیت صندلی‌های سینما، افتتاح نگارخانه سرو، و ساخت پنج پلاتو ویژه تئاتر و نگارخانه در شهرستان‌ها انجام شد.

قانعی همچنین از بازگشت مرجعیت فرهنگی با احیای انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان، گرامیداشت بیش از 300 هنرمند، تشکیل شورای پاسداشت زبان فارسی و شورای هنر در استانداری فارس خبر داد و گفت: ایجاد هم‌افزایی بین دستگاه‌های فرهنگی با محوریت سند نقشه مهندسی فرهنگی استان و ترویج مفاهیمی چون خانواده متعالی، زیست عفیفانه و نشاط اجتماعی، از دیگر اقدامات این دوره بود.

مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به دستاوردهای هنری این دوره، بیان کرد: توجه ویژه به هنرمندان موسیقی بومی و تشکیل ارکستر سمفونیک فارس از اقدامات مهم بود. همچنین کسب طوبی زرین جشنواره تجسمی فجر و حضور آثار نمایشی در جشنواره‌های بین‌المللی، افتخاراتی برای فارس به ارمغان آورد.

قانعی در پایان افزود: پذیرش مدیریت در انقلاب اسلامی، افتخاری است که به واسطه خون هزاران شهید به امثال بنده واگذار شده و تا ابد خود را مدیون انقلاب اسلامی و رهبر حکیم آن می‌دانم.

source

توسط mohtavaclick.ir