پنل تخصصی حکمرانی آموزش عالی هوشمند کنفرانس در سالن شهید سلیمانی مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور اساتید، مدیران و کارشناسان مرتبط برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری سینا، در ابتدای این نشست، دکتر علی باقر طاهری نیا معاون وزیر و رییس مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تأکید بر اهمیت نگاه کارشناسی در مبحث حکمرانی هوشمند گفت: برای حکمرانی هوشمند چهار حوزه اصلی وجود دارد که شامل مداخله ذینفعان، کلان نگری سیستمی، پاسخگویی، مسئولیت اجتماعی و ارزیابی و نظارت است.
دکتر طاهری نیا تأکید کرد: به منظور دستیابی به حکمرانی آموزش عالی هوشمند به چهار معیار؛ آموزش و پژوهش، روزآمدی و مسئولیت پذیری، پشتیبانی و راهبری و پایش و نطارت باید توجه نمود و البته در این زمینه سیستم های اطلاعاتی، ابزارهای تحلیلی، تولید، پردازش و انتشار کلان داده ها و نیز تصمیم گیری داده محور ضرورت دارد.
دکتر وحید آرایی رییس دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و دبیر اولین کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند به مراحل دولت الکترونیک اشاره کرد و گفت: هوشمندسازی بعد از اطلاعاتی سازی و انتقال اطلاعات سومین مرحله دولت الکترونیک است و با توجه به عصر تحولات دیجیتال، بسترسازی و هدایت نظام حکمرانی و سیاستگذاری کشور به سوی هوشمندسازی ضرورت دارد.
در ادامه دکتر محمدرضا روشن معاون پژوهشی مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گفت: هوشمندی از هوش مهمتر بوده و تعامل با ذینفعان علم برای گسترش بیشتر حکمرانی هوشمند آموزش عالی و شناخت آسیب ها از جمله؛ فقدان یکپارچگی و تعدد مراکز تصمیم گیری، شیوه تعاملات بین المللی، چگونگی ارزیابی و نظارت و کمبود منابع مالی حائز اهمیت است.
در این پنل تخصصی، دکتر سیداسماعیل موسوی عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی به تبیین مفاهیم نقشه جامع علمی کشور و فصل بیستم برنامه هفتم پیشرفت درباره آموزش عالی پرداخت و بر هدایت، مسیر و جهت گیری خلاقیت در حکمرانی آموزش عالی تأکید کرد.
در ادامه نشست، دکتر سیدجلال موسوی خطیر معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی به هوشمندسازی و مزایای استفاده از هوش مصنوعی در مراحل تدوین، اجرا و ارزیابی سیاستگذاری اشاره کرد که به بهبود همکاری و مشروعیت، صرفه جویی هزینه ها، بهبود پیش بینی و تصمیمگیری، بهبود پاسخگویی و اعتماد، افزایش بهره وری و نیز بهبود فرایندهای نظارتی می انجامد.
گفتنی است نتایج و جمعبندی این پنل تخصصی از سوی مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در روز برگزاری اولین کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند در ۷ اسفندماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی ارائه خواهد شد.
منبع: سازمان بسیج اساتید کشور
source