ستار هاشمی:
وزیر ارتباطات گفت: بخش خصوصی یکی از ارکان مهم در تقویت صنعت فضایی کشور است و به دلایل زیادی میتواند مسیر پیشرفت صنعت فضایی را شتاب بخشد.
به گزارش خبرگزاری آنا، مراسم روز ملی فناوری فضایی روز یکشنبه ۱۴ بهمنماه با حضور رئیس جمهور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، معاون راهبردی رئیس جمهور، معاون پارلمانی رئیس جمهور، رئیس سازمان فضایی ایران و جمعی از مسئولان حوزه فضایی کشور در وزارت ارتباطات برگزار شد.
وزیر ارتباطات در ابتدا با اشاره به اقدامات دولت چهاردهم در صنعت فضایی گفت: امروز کشور ما جایگاه ویژهای در صنعت فضایی در دنیا دارد، در همین راستا، در برنامه هفتم توسعه و پیشرفت، فصل ۱۳ و ماده ۶۷ برنامهای برای توسعه صنعت فضایی کشور در دست دولت است. تکلیفی که در فصل ۱۳ برنامه هفتم برای وزارت ارتباطات و بخش فضایی کشور در نظر گرفته شده، این است که جایگاه ایران را در مدار پایین تثبیت کند و به مدار بالاتر (مدار ژئو) که در حدود ۳۶ هزار کیلومتر قرار دارد، دست یابد.
ستار هاشمی در ادامه افزود: در همین بازه زمانی کوتاه که از آغاز به کار دولت چهادهم میگذرد، شاهد توفیقات ارزشمندی در صنعت فضایی کشور بودهایم که با همت، تلاش و کار تیمی در حوزههای مختلف به ثمر رسیده است. این موفقیتها در سایه همکاری منظومهوار بازیگران و کنشگران مختلف شکل گرفتهاند که در کنار هم، به توسعه این صنعت کمک کردهاند.
وزیر ارتباطات در ادامه با بیان اینکه بخش خصوصی یکی از ارکان مهم در تقویت این صنعت است گفت: باور ما این است که بخش خصوصی به دلایل زیادی میتواند مسیر پیشرفت صنعت فضایی را شتاب بخشد. این بخش میتواند از ظرفیتهای بینظیر نیروی انسانی کشور بهره ببرد و به دنبال استفاده بهینه از منابع باشد.
وی همچنین اظهار کرد: بخش خصوصی ایران میتواند در تعاملات بینالمللی، مشارکت و ورود مؤثرتری داشته باشد. بهرهوری یکی از عوامل کلیدی است که میتواند کشور را به رشد اقتصادی ۸ درصدی هدایت کند و ما نیز تمام تلاش خود را برای فراهمسازی این فضا برای بخش خصوصی به کار خواهیم بست.
هاشمی با بیان اینکه یکی از موضوعات مورد توجه و تأکید رئیسجمهور، تهیه نقشههای موشکی برای کشور است اظهار داشت: به منظور مدیریت سرزمین، کاهش تعرض به اراضی ملی و تغییر کاربری در کشاورزی صورت میگیرد. استفاده بهینه از صنعت فضایی با حداقل هزینه میتواند در این راستا راهگشا باشد. همچنین، صنعت فضایی و ظرفیتهای آن میتواند در مدیریت منابع آب کشور کمک شایانی کند.
وی در ادامه افزود: کارکرد دیگر صنعت فضایی، شناسایی کانونهای ریزگردها است که بخش عمدهای از کشور با این مشکل دست و پنجه نرم میکند.وزیر ارتباطات اشاره کرد: برنامه مهمی تحت عنوان «منظومه شهید سلیمانی» در دستور کار قرار دارد که بسیاری از اقدامات آن با هدف دسترسی به منظومه مخابراتی و ارتباطی است.
رونمایی از سه ماهواره فضایی
هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: امروز سه ماهواره مهم ناوک، پارس ۱ و پارس ۲ رونمایی خواهند شد.
نمونه دوم و ارتقا یافته ماهواره پارس ۱ یک ماهواره سنجشی با دقت تصویربرداری ۱۵ متر است و ماهواره پارس ۲ نیز یک ماهواره سنجشی با دقت تصویربرداری ۴ متر سیاه و سفید و ۸ متر رنگی است که توسط وزارت دفاع و صابران ساخته شده است. ماهواره ناوک، یک ماهواره مخابراتی است که برای تست و آزمون در ارتفاع بالا طراحی و ساخته شده و با همت پژوهشگاه فضایی ایران ساخته شده است.
source