وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر ضرورت بازتعریف عدالت آموزشی در کشور گفت: امروز نوبت این رسیده است که عدالت و نحوه اجرای آن را بازتعریف کنیم تا کیفیت آموزش عالی فراهم شود.
به گزارش ایسنا، دکتر حسین سیمایی صراف، امروز در مراسم تجدید میثاق دانشگاهیان با آرمانهای امام راحل (ره) تأکید کرد: راز اینکه امام (ره) توانستند همه مردم را منسجم کنند و اتفاق بزرگ تاریخ انقلاب اسلامی را رقم بزنند، این بود که ایشان صدای ملت بودند.
وی در ادامه تصریح کرد: استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی سه ارزشی است که مردم ایران در دل خودشان دارند و امام خمینی(ره) این ارزشها را احساس و بر تحقق آن پافشاری کردند؛ حتی برخی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی خدمت امام رسیدند و اعلام کردند صرفاً حکومت اسلامی تحقق یابد و جمهوری را نداشته باشیم؛ اما امام هر سه را با هم خواستند. هنوز هم پس از ۴۶ سال به این سه شعار نیازمندیم؛ اگرچه ممکن است اقتضای زمان شکل و مصادیق این ارزشها را تغییر دهد؛ اما اصل ارزش تغییر نمیکند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امام خمینی(ره) با سرمایه اجتماعی بزرگی که داشت، توانست انقلاب را به پیروزی برساند، اظهار کرد: ایشان از ظرفیتها و نیروهای اجتماعی استفاده کردند و هنوز هم این سرمایه برای ایران نیروی محرک به شمار میرود؛ ضمن اینکه بنیانگذار انقلاب معتقد بود همه دیدگاهها و نگرشها محترم هستند؛ بهطوریکه بر فراز همه این اختلافها حرکت کرد.
سیمایی صراف یکی از حقوق بنیادین بشر را حق آموزش و یادگیری دانست و گفت: انقلاب اسلامی این حق را بهخوبی ایفا کرد. انتظار نمیرفت یک فقیه به حقوق ملت تن بدهد و آن را به رسمیت بشناسد؛ درحالیکه ارزشهای جمهوری و اسلامی توسط فقها بومی نشده بود؛ اما امام راحل این ارزشها را در یک میثاق ملی نهادینه کرد.
وزیر علوم با بیان اینکه امام خمینی(ره) حق تحصیل را باورداشت و آموزش عالی را تا سر حد کفایت رایگان کرد، افزود: در سال ۱۳۵۰-۱۳۴۹ حدود ۷۵ هزار دانشجو داشتیم؛ اما در سال ۱۴۰۳ – ۱۴۰۲. حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار در کشور مشغول تحصیل بودند.
وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب سهم زنان در آموزش عالی کشور ۵۰ درصد رشد کرد، گفت: در سال ۵۷ حدود ۱۹ هزار دانشجوی دختر در کشور داشتیم که این آمار امروز به یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجو رسیده است.
سیمایی صراف با اشاره به جمعیت ۶۵۰۰ نفری هیئتعلمی در دوران قبل از انقلاب، تأکید کرد: این عدد اکنون به ۸۵ هزار نفر افزایشیافته است و سهم زنان از هیئتعلمی در سال ۵۷ حدود ۱۹ درصد بود؛ اما امروز ۳۲ درصد است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه جایگاه ایران در تولید علم در سال ۵۷ رتبه ۵۲ بود که امروز به رتبه ۱۷ رسیده است، خاطرنشان کرد: سهم ایران در تولید علم جهانی در زمان قبل از انقلاب ۴ دهم درصد بود؛ اما امروز حدود دو درصد است؛ البته این وضعیت رشد علمی کشور مطلوب نیست و باید این رتبه ارتقا یابد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی با افتخار عدالت آموزشی را تأمین کرد و در همه نقاط کشور حتی مناطق محروم دسترسی به آموزش مطلوب فراهم شد، گفت: امروز نوبت این رسیده است که عدالت و نحوه اجرای آن را بازتعریف کنیم تا کیفیت آموزش عالی فراهم شود.
سیمایی صراف با بیان اینکه کشور جز حکمرانی علم نباید حکمرانی دیگر نداشته باشد، اظهار کرد: باید از این محصول بزرگ انقلاب در حوزه علم در مراحل تصمیمسازی و تصمیمگیری استفاده بهینه شود تا بتوانیم از دستاوردهای علومانسانی، پایه، علم و فناوری در همه سطوح کشور استفاده کنیم.
انتهای پیام
source