رئیس سازمان فضایی ایران
![پایگاه چابهار دروازهای برای ورود به بازارهای بینالمللی پرتاب ماهواره](/files/fa/news/1403/11/14/752322_735.jpg)
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: تکمیل پایگاه فضایی چابهار که فاز اول آن ۸۰ درصد پیشرفت داشته، یکی از این دستاوردها به حساب میآید. این پایگاه به عنوان دروازهای برای ورود به بازارهای بینالمللی پرتاب ماهواره محسوب میشود.
مراسم روز ملی فناوری فضایی امروز با حضور رئیسجمهور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، معاون راهبردی رئیس جمهور، رئیس سازمان فضایی ایران و جمعی از مسئولان حوزه فضایی کشور در وزارت ارتباطات برگزار شد.حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی در ابتدای این مراسم گفت:۱۴ بهمن یادروز پرتاب موفقیتآمیز ماهواره امید در سال ۱۳۸۷ است و این روز را سال تحویل سازمان فضایی ایران و مجموعه فضایی کشور میدانیم.
وی با بیان اینکه این ماهواره برای مدیریت منابع طبیعی مورد استفاده قرار میگیرد، افزود: ایران در حوزه فضایی دستاوردهای قابل توجهی داشت. اولین موفقیت بزرگ در سال گذشته پرتاب موفق ماهواره پارس ۱ بود. این ماهواره با قابلیت تصویربرداری طیف رنگی ۱۵ متر و اهداف مختلف از جمله کشاورزی، با موفقیت به مدار تزریق شد که امروز از نمونه دوم و ارتقا یافته پارس ۱، رونمایی میشود.
رئیس سازمان فضایی ایران به پرتاب موفقیتآمیز ماهواره چمران اشاره کرد و ادامه داد: این ماهواره یک ماهواره تحقیقاتی است که با هدف تست عملکرد زیرسیستمهای مربوط به کنترل و اصلاح مدار توسط ماهوارهبر قائم ۳ انجام شد و یک ماهوارهبر با سوخت جامد است.
وی در ادامه افزود: یکی دیگر از دستاوردهای مهم ایران، پرتاب موفق ماهواره تحقیقاتی چمران ۱ بود که با هدف تست عملکرد زیرسیستمها انجام شد. این ماهواره با ماهوارهبر قائم ۱۰۰ پرتاب شد و اولین پرتاب متوالی موفق سهباره این ماهوارهبر به شمار میآید.
وی در ادامه اضافه کرد: در آبان ۱۴۰۳، همکاریهای بینالمللی و بخش خصوصی ایران نیز به نتیجه مطلوبی رسید. ماهوارههای کوثر و هدهد با همکاری بخش خصوصی ساخته شدند، این نخستینباری بود که بخش خصوصی در ساخت دو ماهواره به صورت کامل بهطور رسمی وارد عمل میشد.
به گزارش آنا، سالاریه همچنین افزود: از نظر زیرساختی نیز، تکمیل پایگاه فضایی چابهار که فاز اول آن ۸۰ درصد پیشرفت داشته، یکی از این دستاوردها به حساب می آید. پایگاه چابهار به عنوان دروازهای برای ورود به بازارهای بینالمللی پرتاب ماهواره محسوب میشود.
معاون وزیر ارتباطات در پایان خاطرنشان کرد: همه این دستاوردها در راستای برنامههای توسعه و پیشرفت هفتم فضایی کشور قرار دارد و به عنوان اهداف مهم فضایی ایران در آینده به شمار میروند.
source